Kókuszreszelék

  • Kiszerelés: 1000g Bruttó ár: 999 Ft
    db
  • Kiszerelés: 500g Bruttó ár: 599 Ft
    db

A kókuszpálma évezredek óta jelentős kultúrnövény a trópusok vidékein. Őshazája Melanézia, manapság leginkább Dél- és Kelet-Ázsiában, Brazíliában, valamint Nyugat- és Kelet Afrikában termesztik. 

A kókuszdió csonthéjas gyümölcs, melynek zöld kérgét rögtön a szedés után eltávolítják. A termés magján három kör alakú bemélyedés, csírapórus található. Az érés 6., 7. hónapjában a dió belső ürege megtelik kókuszvízzel. Az érett termésekben ez megszilárdul, és ebből alakul ki a számunkra értékes fehér gyümölcshús, a kókuszbél. A mag feltörése nem egyszerű, kell hozzá némi gyakorlat, jó pár vicces jelenet alapját adja ez a művelet. 

A fehér kókuszbél íze jellegzetes, kicsit a dióra hasonlít, bár zsírtartalma jelentősen alacsonyabb. Fehérjéket, többféle, főleg B-vitaminokat, ásványi anyagokat, ezekből is több cinket és vasat tartalmaz. 

A kókusz illetve kókuszreszelék felhasználása nagyrészt a cukrászatban jelentős, de jó néhány ázsiai recept része a kókuszreszelék mellett a kókusztej, melyet sűrítéshez használnak.

Tápanyag összetétel 100g:

- Energia:2261/646 kJ/kcal 

- fehérje: 7g

- zsír: 60g

- szénhidrát: 8,4g 

- Élelmi rost: 9g

Szármasi hely: Vietnám

Összetevők: kókuszreszelék, antioxidáns: kén-dioxid

Ne feledje! Minőségi kókuszreszelék ellenőrzött forrásból, higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén akár másnapra! Kókuszreszelék - 599 Ft/500g - Vásároljon nagy kiszerelésben! magzsola

 
 

Receptajánló

Vissza