Máriatövis magolaj - Hidegen sajtolt, különleges májvédő, olaj. Előnyös élettani tulajdonságai (pl. májvédelem) miatt önmagában is fogyasztható, vagy saláták, készételek ízesítésére is használható. Íze növényi olajra emlékeztető, semleges, nem intenzív.
A máriatövis (Silybum marianum)
egy, az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj, amely mediterrán térségből származik, viszont jelenleg már világszerte termesztik. Ismered a kapszula formában készített, 30 napra elegendő változatát is?
VIDEO
A máriatövis májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított.
A termése - amit különféle gyógyászati célra használnak - nagy mennyiségű olajat, fehérjét, és egy szilimarinnak nevezett vegyületcsoportot tartalmaz, aminek a májvédő hatását köszönheti.
NASH - a nem alkoholos eredetű zsírmájból kialakuló, krónikus májbetegség (steatohepatitis) - A NASH-betegek szervezetében a máj egyes enzimei (hepatikus enzimek, különösen az alanin-aminotranszferáz, röv. ALT) kórosan megnövekedett mennyiségben vannak jelen, ezen anyagok mennyiségének csökkentésében nyújthat segítséget a szilimarin.
● Májfibrózis - A szilimarin antioxidáns hatása révén csökkenti a szervezetben lévő oxidatív stresszt, mely így segítve a betegség kezelését.
●Alkoholfogyasztás okozta májkárosodás - Méregtelenítő hatása révén a máriatövis hozzájárul a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás által májat ért terhelés enyhítéséhez.
GAL marha kollagén peptidek
A máriatövis egy évelő növény, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A növény termése, a máriatövis magja, hosszú ideje használatos gyógyászati célokra. A magban található olajban gazdag különleges vegyületeknek köszönhetően a máriatövis magja gyulladáscsökkentő, májvédő és antioxidáns hatású.
A máriatövis magjait már hosszú ideig használták az ayurvédikus gyógyászatban a máj védelmére. Ez ugyanis javítja a máj egészségét és működését, valamint csökkenti a májzsugorodás és a májcirrózis kockázatát.
A máriatövis magja a májban található káros szabadgyökökkel is hatékonyan szembenéz, így csökkentve a májsejtek károsodását.
A máriatövis azonban nem csak a májra, hanem az egész szervezetre jótékony hatást gyakorol. A magban található vegyületek antioxidáns hatásúak, ami azt jelenti, hogy védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott sejtkárosodás ellen.
Ezen kívül a máriatövis gyulladáscsökkentő hatású, így segíthet csökkenteni az ízületi gyulladást és más krónikus gyulladásos betegségeket.
Magjai gazdagok Omega-3 zsírsavakban, amelyek különösen fontosak az agy és az idegrendszer egészsége szempontjából. Az Omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a memória és az érzelmi egyensúly fenntartásához, és segíthetnek csökkenteni a depresszió és az angolna betegség (dyslexia) kockázatát.
További előnyei közé tartozik a koleszterinszint csökkentése, az immunrendszer erősítése és a bőr egészségének javítása. A magokat, és az ebből készült olajat természetes gyógymódként is használják, például ekcémára vagy pattanásokra.
Összetétel: 100% Máriatövis magolaj.
Felhasználás: Fogyasszon naponta 1-2 evőkanálnyit akár önmagában, akár ételhez keverve.
Tápérték/ 100 g termék:
Energiatartalom: 3700 kJ / 900 kcal
Zsír: 100,0 g
Ebből Telített zsírsavak: 13,8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 29,1 g
Többszörösen telítetlen zsírsavak: 56,5 g
Szénhidrát: 0,0 g
Ebből cukor 0,0 g
Rost: 0,0 g
Fehérje: 0,0 g
Só: 0,0 g
Eredet helye: Németország
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Felbontást követően tárolja hűtőszekrényben.