Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) aszalt szilva kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (28) | árlista (4) | aszalt szilva (14) | életmód (50) | elindulás (4) | emésztés (34) | Facebook (4) | fejlesztés (24) | fogyás (23) | főzés (7) | ganoderma (2) | ginepp (1) | glikémiás index (12) | gluténmentes (18) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (1) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (11) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (7) | kesudió (3) | kollagén (1) | lenmag (5) | magolaj (6) | nyár (8) | olajos mag (14) | Omega3 (3) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (1) | Rain Soul (0) | recept (6) | reggeli (11) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (20) | táplálkozás (41) | tartósítás (5) | tartósítószer mentes (16) | Tudatos vásárlás (36) | újdonság (8) | vegán (22) | vitamin (12)

 

Őszi zöldségek, és gyümölcsök

2018-10-17 08:45:29
Őszi zöldségek, és gyümölcsök

Nam csak a nyári időszakban kényeztet el bennünket a természet ajándékokkal. Ősszel is szezonja van az egészséges, roppanós zöldségekenek, és gyümölcsöknek. Ezekből válogattunk néhányat, receptötletekkel kiegészítve:

Az aszalt szilva hatása a szervezetre.

2018-07-27 12:52:11
Az aszalt szilva hatása a szervezetre.

Szilvás gombóc, szilvalekvár, szilvás derelye, aszalt szilvával töltött pulykatekercs, szilvás lepény... csak néhány, a legnépszerűbb szilvás ételekből. Az alma mellett legnépszerűbb gyümölcsünkről, és pozitív hatásairól szól ez a bejegyzés.

Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

2018-04-13 09:40:02
Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma

Az aszalt gyümölcsök közül is egyik legkedveltebb termékünk a puha, finom, egyedi ízvilágú sárgabarack.

Sokna mégis tartanak ettől a finomságtól, hizen szénhidrát tartalma számottevő. De szerencsére, ez egy kicsit árnyaltabb, mint elsőre gondolnánk.

Melyik gyümölcsben van a legtöbb cukor?

2018-04-05 21:08:34
Melyik gyümölcsben van a legtöbb cukor?

A gyümölcsök íze természetüknél fogva, javarészt édes. De melyik a legédesebb ezek közül? Aszalva, vagy kandírozva érdemes ezeket fogyasztani?

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2017-10-30 13:46:44
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

2017-09-11 17:18:50
Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

A nyár és az ősz elkényeztet bennünket friss, zamatos, finom, és egészséges gyümölcsökkel. Ilyenkor mindenki próbál „betankolni” ezekből....

Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról

2016-05-19 07:37:32
Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Tavaszi jó hírek, árcsökkentések

2014-03-17 11:58:40
Tavaszi jó hírek, árcsökkentések

A magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!

Reggeli - így, vagy úgy

2013-07-23 21:35:52
Reggeli - így, vagy úgy

Reggeli. Amivel indul a nap - vagy amivel nem. Sokan egyáltalán semmit nem esznek reggel, rosszabb esetben helyette csak egy kávéval indulnak, azzal boot-olnak be. :-) Többféle megközelítés, ha jobban tetszik, filozófia létezik.

Grillszezon

2013-07-19 20:42:08
Grillszezon

Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.

Miért? És Mi az az ORAC?

2013-06-01 18:41:52
Miért? És Mi az az ORAC?

Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG