Blog bejegyzések a(z) aszalt szilva kategóriában
Őszi zöldségek, és gyümölcsök
2018-10-17 08:45:29Az aszalt szilva hatása a szervezetre.
2018-07-27 12:52:11Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma
2018-04-13 09:40:02Melyik gyümölcsben van a legtöbb cukor?
2018-04-05 21:08:34Aszalt gyümölcsök és a tartósítás
2017-10-30 13:46:44
Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.
Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És a kén-dioxid.
2017-09-11 17:18:50Pár hasznos mondat az aszalványokról:
2016-05-19 07:37:32
Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás
2016-04-18 07:28:10Aszalás, vagy kandírozás?
2015-07-09 21:31:47
A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.
Tavaszi jó hírek, árcsökkentések
2014-03-17 11:58:40
A magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!
Reggeli - így, vagy úgy
2013-07-23 21:35:52Grillszezon
2013-07-19 20:42:08Tartósítás, kén-dioxid
2013-06-19 12:02:46
Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.
Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.
Miért? És Mi az az ORAC?
2013-06-01 18:41:52
Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.