Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) kén-dioxid kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (40) | árlista (4) | aszalt szilva (15) | életmód (64) | elindulás (4) | emésztés (44) | Facebook (4) | fejlesztés (25) | fogyás (28) | főzés (10) | ganoderma (2) | ginepp (3) | glikémiás index (13) | gluténmentes (19) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (3) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (13) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (10) | kesudió (6) | kollagén (1) | lenmag (6) | magolaj (7) | nyár (10) | olajos mag (18) | Omega3 (5) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (2) | Rain Soul (0) | recept (11) | reggeli (12) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (26) | táplálkozás (57) | tartósítás (11) | tartósítószer mentes (21) | Tudatos vásárlás (40) | újdonság (8) | vegán (37) | vitamin (16)

 

Aszalt meggy hatása, kalória tartalma, recept

2021-07-15 13:52:58
Aszalt meggy hatása, kalória tartalma, recept

A meggy egyik legkedveltebb gyümölcsünk, ami a meggyfa (Prunus cerasus) termése. A Perzsiából elterjedt gyümölcsöt először a Földközi-Tenger medencéjében kezdték el termelni, nemesíteni, így került a Kárpát-Medencébe is. A cseresznye közeli rokona, mély bordó, sötétpiros színű, enyhén savanykás ízű. Májustól július közepéig érik.

Aszalt szilva ár - mitől lett magasabb?

2021-07-13 06:26:49
Aszalt szilva ár - mitől lett magasabb?

Az aszalt szilva, melyet Magyarországon forgalmaznak, forgalmazunk, javarészt külföldről kerül hazánkba. Sokan kérdik tőlem is, miért nem magyar gyümölcsökkel, szilvával foglalkozunk? Nos, az igény jelenleg jóval nagyobb, mint amit a hazai termelők ki tudnak elégíteni.

Friss datolya - miben más, mint a boltban kapható változat?

2021-07-09 14:23:12
Friss datolya - miben más, mint a boltban kapható változat?

Míg a közel-keleti országok egyik alapélelmiszere a datolya, addig hazánkban főleg a téli időszakban, Karácsony környékén fogy belőle jelentősebb mennyiség. Egyrészt a datolyapálma felénk nem őshonos, más szempontból sokat túl édeskésnek találják az ízét.

 

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2017-10-30 13:46:44
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És a kén-dioxid.

2017-09-11 17:18:50
Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És a kén-dioxid.

A nyár és az ősz elkényeztet bennünket friss, zamatos, finom, és egészséges gyümölcsökkel. Ilyenkor mindenki próbál „betankolni” ezekből....

Pár hasznos mondat az aszalványokról:

2016-05-19 07:37:32
Pár hasznos mondat az aszalványokról:

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

7 újdonság a nyár végére - téged is érdekelhet

2013-08-29 12:26:48
7 újdonság a nyár végére - téged is érdekelhet

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.