Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) kén-dioxid kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (26) | árlista (4) | aszalt szilva (14) | életmód (50) | elindulás (4) | emésztés (32) | Facebook (4) | fejlesztés (24) | fogyás (22) | főzés (7) | ganoderma (2) | ginepp (1) | glikémiás index (12) | gluténmentes (18) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (1) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (11) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (7) | kesudió (2) | kollagén (1) | lenmag (5) | magolaj (6) | nyár (8) | olajos mag (12) | Omega3 (2) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (1) | Rain Soul (0) | recept (6) | reggeli (11) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (19) | táplálkozás (39) | tartósítás (5) | tartósítószer mentes (15) | Tudatos vásárlás (36) | újdonság (8) | vegán (22) | vitamin (12)

 

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2017-10-30 13:46:44
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

2017-09-11 17:18:50
Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

A nyár és az ősz elkényeztet bennünket friss, zamatos, finom, és egészséges gyümölcsökkel. Ilyenkor mindenki próbál „betankolni” ezekből....

Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról

2016-05-19 07:37:32
Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

7 újdonság a nyár végére

2013-08-29 12:26:48
7 újdonság a nyár végére

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG