Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) SO2 kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (44) | árlista (4) | aszalt szilva (15) | életmód (64) | elindulás (4) | emésztés (45) | Facebook (4) | fejlesztés (25) | fogyás (29) | főzés (10) | ganoderma (2) | ginepp (3) | glikémiás index (15) | gluténmentes (19) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (5) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (13) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (10) | kesudió (7) | kollagén (1) | lenmag (6) | magolaj (7) | nyár (10) | olajos mag (20) | Omega3 (6) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (2) | Rain Soul (0) | recept (11) | reggeli (12) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (29) | táplálkozás (61) | tartósítás (11) | tartósítószer mentes (21) | Tudatos vásárlás (40) | újdonság (8) | vegán (40) | vitamin (17)

 

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.