Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog bejegyzések a(z) tartósítás kategóriában

Összes kategória: antioxidáns (38) | árlista (4) | aszalt szilva (15) | életmód (64) | elindulás (4) | emésztés (43) | Facebook (4) | fejlesztés (25) | fogyás (28) | főzés (10) | ganoderma (2) | ginepp (3) | glikémiás index (13) | gluténmentes (19) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (3) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (13) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (10) | kesudió (5) | kollagén (1) | lenmag (6) | magolaj (7) | nyár (9) | olajos mag (17) | Omega3 (4) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (2) | Rain Soul (0) | recept (10) | reggeli (12) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (25) | táplálkozás (56) | tartósítás (10) | tartósítószer mentes (21) | Tudatos vásárlás (40) | újdonság (8) | vegán (36) | vitamin (16)

 

Aszalt szilva ár - mitől lett magasabb?

2021-07-13 06:26:49
Aszalt szilva ár - mitől lett magasabb?

Az aszalt szilva, melyet Magyarországon forgalmaznak, forgalmazunk, javarészt külföldről kerül hazánkba. Sokan kérdik tőlem is, miért nem magyar gyümölcsökkel, szilvával foglalkozunk? Nos, az igény jelenleg jóval nagyobb, mint amit a hazai termelők ki tudnak elégíteni.

aszalt körte - miért szeretjük?

2021-07-06 15:59:56
aszalt körte - miért szeretjük?

A körte furcsa módon egy rózsaféle (Rosaceae) családba tartozó gyümölcs. Hozzávetőlegesen 30 különböző fajtája ismert, és ezeknek is rengeteg alváltozata van.. Jellemző, mással össze nem téveszthető alakja miatt azonnal felismerhető. 

Le a tartósítószerrel, azaz dunsztom sincs

2021-06-16 14:55:30
Le a tartósítószerrel, azaz dunsztom sincs

A mai 40-es. 50-es korosztály tagjai még emlékeznek arra, amikor minden nyáron, a nagymamánál, a nyári konyhában készültek a lekvárok. A még forró gyümölcslekvár megkóstolása a főzőkálról nyalogatva olyan élmény, melyet talán - remélhetőleg - sosem felejtünk el. 

Kakaótörténelem, feldolgozás. Holland, vagy nyers?

2020-01-24 12:34:57
Kakaótörténelem, feldolgozás. Holland, vagy nyers?

A kakaó áldás az életünkben. A csokoládés, és számos más finom sütemény története is érdekes, és most megismerkedhetsz a feldolgozásával is:

Édes élet, keserű következményekkel.

2019-11-06 15:23:51
Édes élet, keserű következményekkel.

A 2000-es évekig makacsul tartotta magát az állítás, miszerint nem a cukor nem felelős a cukorbetegség, vagy a daganatos betegségek kialakulásáért. A egyre döbbenetesebb adatok azonban mindenképpen azt mutatták, hogy ez a megállapítás nem tartható tovább.

Az aszalt szilva hatása a szervezetre.

2018-07-27 12:52:11
Az aszalt szilva hatása a szervezetre.

Szilvás gombóc, szilvalekvár, szilvás derelye, aszalt szilvával töltött pulykatekercs, szilvás lepény... csak néhány, a legnépszerűbb szilvás ételekből. Az alma mellett legnépszerűbb gyümölcsünkről, és pozitív hatásairól szól ez a bejegyzés.

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2017-10-30 13:46:44
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Pár hasznos mondat az aszalványokról:

2016-05-19 07:37:32
Pár hasznos mondat az aszalványokról:

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.