Blog bejegyzések a(z) Tudatos vásárlás kategóriában
2021, új kezdet, új tervek a webshopunk fejlesztésében.
2021-01-03 19:13:08Lehet-e gluténmentes minden alapanyag
2020-09-04 08:37:59Csomagolásmentesen - hazugságok, dilemmák, lehetőségek.
2019-07-21 11:57:21Trendi a MENTES.
2019-06-26 13:13:41Olajos magvak (koncentrált egészség)
2019-06-14 12:21:37
Az olajos magvak, röviden olyan növényi termések, melyeknek ehető belső magrészét kemény burok és/ vagy héjrész veszi körül. A mogyoró, a dió és mandula csonthéjas termés. Az olajos magvak palettája széles. Ismertebb magvak: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió,pekandió, pisztácia, de ide sorolható például a mák és a szezámmag is.
Az eritrit mennyi cukornak felel meg?
2019-06-06 16:09:37Környezetbarát csomagolás - videóblog
2019-02-20 09:46:49Liszthelyettesítők, gluténmentes őrlemények
2018-09-26 15:14:26A mandulaliszt mivel helyettesíthető?
2018-06-03 15:17:17
A mandulaliszt a legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Ha csak mandulaliszttel szeretnénk helyettesíteni a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.
A datolya jótékony hatásai
2018-03-24 09:45:20
Korábbi bejegyzésünkben már olvashatott a paleolit táplálkozás és korunk betegségei témakörben. Az egészséges, gyógyítő gyümölcsök között kiemelkedő szerep jut mind a paleo mind a nyers táplálkozásba a datolyának is.
Vadonatúj termékeink, avagy hogyan tovább
2018-02-22 10:32:46
Tavaly augusztusban elkészítettük első, saját "gyártmányunkat", a magzsola mixet. Azért írtam idézőjelben, mert a gyártás négy fajta összetevő keverését jelenti, (így esett a választás a közkedvelt MADULÁRA, KESUDIÓRA, KÓKUSZCHIPS-RE, ÉS AZ ASZALT PAPAYÁRA) különböző arányokban, szóval, nem egy bonyolult, laboratóriumi folyamat...
A Kihagyott Valentin Nap, amikor én is hibázom.
2018-02-15 10:32:25Mérgezett goji bogyó az országban.
2018-02-06 16:31:21A fogyás titkos receptje
2018-01-21 12:13:342017-es összefoglaló a magzsoláról
2017-12-29 10:34:48Még több pénzt a futárcégeknek.
2017-12-21 21:27:34Fekete Csütörtök egy kicsit másképpen
2017-11-20 15:52:50Magzsola és a szakmaiság
2017-10-23 18:34:46Teljes kiőrlésű, durum búzából készült tészták jobbak?
2017-09-27 14:29:39A magzsola.hu közösségteremtő ereje.
2017-08-03 16:06:13Miért hülyeség cukros dolgokat enni?
2017-03-16 21:48:48Új remény, teljesebb élet
2017-02-27 07:12:36tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta
2017-01-15 15:56:46Kényszerből ne vásároljon!
2016-12-11 15:30:32Apró ajándék a csomagban - csak úgy
2016-11-08 09:47:00Türelmetlenség, stressz, aggodalmak - kell ez nekem?
2016-10-21 07:09:19
Városlakóként, cégvezetőként a hétköznapokon engem is rengeteg negatív hatás ér. Tornyosuló feladatok, beszállítói, vagy emberi problémák, azonnali, megoldandó helyzetek, türelmetlen telefonálók, rengeteg e-mail.... ugye, ismerős? Van-e módszer arra, hogyan maradjak mégis ép elméjű, higgadtan gondolkodó, és helyes döntéseket hozó ember maradni?
lakossági bejelentés, avagy a rossz szándék?
2016-10-05 14:39:20
A magzsola.hu három és fél éve működik. Alapvető célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek termékeinkkel, és nagyon hiszünk benne, hogy ez működik is. Büszkék vagyunk tudatosan gondolkodó, javarészt női vásárlói törzsközönségünkre, ráadásul, a kezdetektől hangsúlyozzuk termékeinkre vállalt, 100%-os visszafizetési garanciánkat is. Az ügyfélszolgálat is sarkallatos pontja értékesítésünknek, napközbeni telefonszámunk midig elérhető, és szívesen hívunk vissza bárkit, ha kérdése van, vagy elakadt valahol a rendelés során.
Albán és más pékségek - fizetünk, hogy betegek legyünk?
2016-09-23 12:09:09Termékértékelés - avagy a vásárló is beleszólhat
2016-09-12 13:45:21Átalakulás, bővülés
2016-09-07 14:52:38Hogyan (ne) vásároljuk az interneten
2016-07-11 07:16:03Két féle vásárló
2016-06-27 14:33:29Pár hasznos mondat az aszalványokról:
2016-05-19 07:37:32
Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.
Gyógynövények Dél-amerikából
2015-11-04 11:55:06
A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;
egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.
Aszalás, vagy kandírozás?
2015-07-09 21:31:47
A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.
Istenem, adj egy kis türelmet, de tüstént ....
2014-05-25 11:58:10
Több, mit egy éve működik webshop-unk. Nem is csináltam nagy ünnepséget az egy éves évfordulóból; elégedett vagyok, az eladások szépen fejlődnek. Természetesen, reklámozunk is, a Facebook-on, és a Google AdWords nevű rendszerében, elég hatékonyan. Többek között a goji bogyóra is fut egy kampányunk, és adunk is el belőle. Sok kérdés felmerül a vevők részéről, és rátérve a címre, sokan egyfajta csodát várnak ettől. Mostanában gyakran találkozok ezzel az "azonnal gyógyuljak/változzak meg, de ne kelljen semmit sem tennem érte" szemlélettel.
Újdonságok, köretek, Himalaya só, és....
2013-10-30 21:49:03
Első
2013-05-01 20:15:33
Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.