Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

7 újdonság a nyár végére - téged is érdekelhet

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.08.29 10:52
7 újdonság a nyár végére - téged is érdekelhet

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra!

A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. 

A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt).

Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet:

az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa. Egyenlőre mind 1 kg-os kiszerelésben indul, szemtelenül jó áron, de ha lesz rá igény, megcsináljuk a fél kilós formátumot is. Reméljük, hogy ezekkel még több elégedett vásárlónk lesz, akik terjesztik jó hírünket. A végső árak kialakításánál elég sokat nézegettük az arukereso.hu weboldalát. 

Sajnos, sokszor nem elég egyértelműen jelölik meg a kiszerelést, súlyokat, így persze olcsóbbnak tűnik, pl. egy 100 g-os termék, mint egy fél-, vagy egy kg-os.... de azért elég jók a pozícióink :-)

Egy kis műhelytitok: keressük azt a talpas, simítózáras tasakfajtát, ami remélhetőleg hamarosan minden csomagolás alapja lesz , így azok visszazárhatóak, és stabilabbak lesznek, mint a jelenlegi változat.

És még egy fontos hír: folyamatosan töltjük fel minden egyes árunkhoz a 100 g-ra kalkulált tápanyagtartalmat, származási helyet, és termékösszetételt, hogy vásárlóink minél több információhoz juthassanak.

Lédig kiszerelésű alapanyagaink egy része keletről származik: Törökország, Irán, India, Vietnám, Kína olvasható származási helyként. Sokan ettől kissé ózdzkodnak. Pedig ezekben az országokban pár ezer éve foglalkoznak magvakkal, aszalt gyümöcsökkel, és ezek tartósításával, aszalásával. Szerintem ezekkel nincs semmi gond. Nem akarom bagatellizálni, de mi az, ami nem Kínából, Indiából érkezik Európába? Pár milliárd ember élelmezését oldják meg nap, mint nap, és nem sok ételmérgezésről hallunk, pedig elég meleg időszakok is vannak arrafelé - éppen ezért alakult ki a szárítás technikája, és fejlődött a jelenlegi fokra.

Tartósítás, kén-dioxid

Bevizsgált termékekkel dolgozunk, és az importőröknek is elemi érdeke, hogy jó minőségű árut biztosítsanak, amit nem egyszer, hanem rendszeresen értékesíthetnek, több év(tized)e. Ezek persze nem titkos adatok. Még ma is elég sok féligazság olvasható a tartósításról.  Ezzel kapcsolatban volt már egy blogbejegyzés, és itt is leírom:az aszalt gyümölcsöknél használatos antioxidánst, a kén-dioxidot nem szándékos mérgezésként használják a gyártók, ez a legkíméletesebb módja annak, hogy a fogyasztóhoz penészmentes, jóízű, jó állagú termék kerüljön.

A házi aszalás nagyon egészséges és követendő példa, de az így készülő aszalványok nem alkalmasak hosszabb tárolásra, szállításra. Ezek becsomagolva elveszítik színüket, eredeti zamatukat.

Célunk az indulás óta nem változott, és nem is fog: jó minőségű, jó ár/érték arányú élelmiszerek eljuttatása az igényes, tudatos vásárlók részére."