Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Grillszezon - te is szeretsz sütni a szabadban?

2013-07-19 20:42:08 Cimkék: aszalt szilva | recept | nyár | grillezés

Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. A minőségi alapanyagok, és némi kísérletezés itt is jót tesz, én. például sosem sütök ugyanúgy. Arra viszont nagyon figyelek, hogy ne érjen meg semmi, hiszen az elszenesedett részek akár daganatokozó hatásúak is lehetnek. Alutálca, olívaolaj, gyakori forgatás. Nem mondom, hogy ezek varázsigék, de alapvetően hasznosak. És igen, oda kell figyelni a sütőre. A szabadtéren, kertben másképp esik az étel, mint az ebédlőben. Hogy mitől van ez, a levegőtől, vagy a társaságtól? a napsütéstől, vagy az esti fényektől? Talán mindegyiktől (is). :-)

Három recept ezekhez:

egy nagyon egyszerű, de finom grillezett padlizsán szezámmaggal:

http://twice.hu/receptek/grillezett-padlizsan-pergelt-szezammaggal

aztán,  a nosalty-tól egy aszalt szilvás pulykamell:

http://www.nosalty.hu/recept/aszalt-szilvas-grillezett-pulykatekercs

és ennek variációja, csirkemellből, egy kis olívabogyóval megbolondítva:

Jó étvágyat, jó  nyaralást!

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az őrölt gyömbér hatása, felhasználása

2021-07-04 12:57:24
Az őrölt gyömbér hatása, felhasználása

A latin nevén Zingiber officinale a középkori fűszerkereskedelemmel került el kontinensünkre. Egyben fűszernövény és gyógynövény is, erről olvashatsz a következő bejegyzésünkben: 

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.