Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével

2016-07-25 06:37:57 Cimkék: életmód | fogyás | gluténmentes

Cukor nélkül? Egyre több, a táplálkozásán változtató, vagy változtatni akaró érdeklődő keresi fel oldalunkat.

Ez egy jó tendencia, hiszen  változás (ami sokakban egy negatív kicsngésű kifejezés) valójában sok jót hozhat. Csak el kell kezdeni - és ez a legnehezebb az egészben.

Gondoljon csak bele, az Ön életében is hányszor fodult már elő, ha megtett egy régen halogatott lépést, és egy idő múlva ezt átgondolva rájöt, ezt már régen meg kellett volna tennie...

Szóval, vissza az alapgodolathoz: sokszor hangoztatom itt is, másutt is, hogy a "jóllét" 3 alapvető eleme: 0 cukor, 0 liszt, napi 20 perc, izzasztó testmozgás. Melyik a legszörnyűbb ezek közül Önnek? No, akkor azzal kezdjen! :-) Nem akarok ennyire drasztikus lenni (bár ez a jó recept), lehet ezt enyhébben is indítani, mondjuk fele annyi liszt, és cukor, mint amennyit eddig fogyasztott. Aztán, ha működik, ezek mennyiségét fokozatosan lehet csökkenteni. ha még tovább megyünk, a sokszor allergén hatású, állati eredetű alapanyagokat is érdemes elhagyni, vagy nüvényi alternatívát találni helyettük.

Hogyan lehet ezt beépíteni a mindennapi életben? Könnyebben, mint azt elsőre gondolná! Mivel mint minden, ez is fejben dől el, ne azzal kezdje, hogy ezt hogyan NEM lehet megcsinálni.

A reggeli kávéba nem kell cukor, egy szelettel kevesebb kenyér reggelire, ( a második kávéban sem kell cukor), délelőtt valami kis gyümölcs, az ebéd is működik kenyér nélkül, uzsira egy szelet müzli, és vacsoránál is érdemes kerülni lisztet, cukrot. A köreteknél is tovább lehet nézni a hagyományos sültkrumpli/rizs kettősön... nem kívánok fogyókúrás tanácsokat adni, az előző mondat csak egy tipp.... 

Azt is sokaktól hallom, hogy nem eszik szinte semmi, elég csak ránézni az ételre, és máris hízni kezd. Hmmm.. tegyük fel, nem füllent (magának sem) az illető. Ilyenkor érdemes szétszedni az étkezést napi öt adagra, és ahogy azt Indiában mondják, egyszerre elég annyit enni, mint amennyi a tenyerünkben elfér. Meg persze, napi 2-3 L tiszta víz. Ez a legolcsóbb, legokosabb, leggyakrabban elhangzó tanács - és ezt fogadják meg a legkevesebben. 

Még egy tipikus hiba: fogyni kellene, ezért veszek valami diétás/csökkentett szénhidrát tartalmú valamit, és ha megeszem, azzal megvan a napi "búcsúcédulám", lehet bűnözni, én már megvettem a napi megváltásomat. Persze, ez önbecsapás, tudja ezt az illető is...

Szóval, ha ez a kevesebb liszt/cukor dolog elindul, már sokkal könnyebben megy a további táplálkozási változás. Igen, ott vannak az ünnepi, rokoni ebédek, és a trakták, " egyetek/szedjetek még".  Ez egy szegény ország volt évszázadokon keresztül, sokan csak az önnepi alkalmakkor tudtak jóllakni, talán innen ez a szokás. Itt talán a mosolygás, és önuralom a megoldás, lemegy az esemény úgy is, ha fele annyit eszünk, mint eddig. 

A lényeg, hogy kezdeje el ezt a változást, változtatást. Ez a sok betű is csak információ, alap, a lényeg a "csinálás", különben nem ér semmit.

Ehhez jó szívvel ajánlom gluténmentes lisztjeinket, tésztáinkat, illetve cukor helyett az eritritet, illetve a népszerű nyírfacukort is.

Sok sikert Önnek is.


Olvasna még ilyesmit? Nézze meg a többi bejegyzést is.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2017-10-30 13:46:44
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Még több pénzt a futárcégeknek.

2017-12-21 21:27:34
Még több pénzt a futárcégeknek.

Ingyenes szállítás  - az online kereskedelem áhított szent szava(i). Előbb-utóbb minden webshop alkalmazza.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.