Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

Még több pénzt a futárcégeknek.

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2017.12.21 12:05
Még több pénzt a futárcégeknek.

Ingyenes szállítás  - az online kereskedelem áhított szent szava(i). Előbb-utóbb minden webshop alkalmazza. Ugyanakkor ez egy elég nagy csapda is lehet - ami a futárcégeknek csak jól jön. 

Ingyenes szállítás  - az online kereskedelem áhított szent szava(i). Előbb-utóbb minden webshop alkalmazza.

Ez teljesen jó is, mert a vevő ezt akarja, ezt kívánja, mondván, a kínaiak is ingyen elküldenek egy telefontokot is. Kicsi pikantéria a dologban az, hogy a kínai kormány támogatja, és dotálja a postaköltséget, és lehet, hogy hogy hónap is beletelik, mire ideér a kiválasztott áru.

Ho-hó, ez így azért “nem ér”, mi is boldogan küldenénk Shanghai-ba aszalt szilvát, és kesudiót, meg goji bogyót, ha ezt ingyen tehetnénk. De nem így van.

A nyomást mégis érezzük, és csinálunk is ilyen, kicsit öngyilkos akciókat, ingyenes szállítással. Aztán pedig erősen nézegetjük a futárcég két hetente érkező számláját, a szabad szemmel is igencsak jól látható összegekről….

Ez egy kicsit csapda, amiről már korábban is írtam. Csináljuk, de közben meg ráfizetünk, de mégis, mert erre vágyik mindenki.

Szóval, rájöttem, hogy én egy területi képviselő vagyok, csak nem kapok érte fizetést, és meg több, és több csomagot adunk fel, még többet és többet fizetve a GLS-nek.

Most év végén egy nagy számvetést készítünk. Mi éri meg kiküldeni, és mit nem. Ha csak 100 Ft-ot keresünk egy 500 g-os bulguron, amit 1.000 Ft-ért szállítanak….

Félreértés ne essék, ne akarok az asztalra borulva sírni, hogy mennyire nem éri meg a magzsolát üzemeltetni. De igen, megéri, és nagy öröm az is, hogy nem puskagolyót árulunk, hanem egészséges élelmiszereket, és organikus vitaminokat.

Nagyon is szép forgalmunk volt Karácsony előtt is, és most van egy kis idő tervezni, újítani, és számolni is.

Számítunk a törzsvásárlóinkra, és az új érdeklődőkre is, és sok új termékünk is lesz 2018-ban is - és lesznek olyanok is, amiket kilistázunk. Néha nehéz ez, de időnként kell takarítani, rendet rakni - helyet csinálni az újnak.

Én ráadásul olyan “ne dobjunk ki semmit” szemléletű vagyok. Tudom, hogy ez visszahúzó erő, és jobb a rend. Én is azt szeretem, csak a “megcsinálás”, na, az a nehéz. Mint az életben is.