Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Miért? És Mi az az ORAC?

2013-06-01 18:41:52 Cimkék: goji | ORAC | antioxidáns | aszalt szilva

Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket.

Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat.

Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.

Antioxidáns hatás: ORAC értékek

A közelmúltig az ORAC értékek tekintetében az aszalt szilva tartotta a csúcsot, amelynek ORAC értéke 5770.  Természetes segítségként rendelkezésünkre állnak az igen magas ORAC értékkel büszkélkedő egyéb gyümölcsök is, mint a már említett aszalt szilva és a mazsola. Ezek vezetik a nálunk közismert és elterjedt gyümölcsök ORAC listáját.

Szorosan a nyomukban található a fekete áfonya, majd a szeder, az eper és a málna. Végül 1000 alatti ORAC értékkel, de még mindig jelentős segítséget nyújthat számunkra antioxidánsként is a narancs, a grépfrút. A dinnye, az alma és a körte zárja a sort, 100-300 közötti ORAC értékkel.

Miért ajánljuk kiemelten az aszalt szilvát?

Az aszalt szilvát a Tufts Egyetem vizsgálatában is rendkívül fontos védelmi tényezőnek minősítették az öregedéssel és az öregkorral összefüggő betegségekkel szemben. Az aszalt szilva kiemelkedően magas, 5770-es ORAC értéke több mint a duplája az utána következő mazsoláénak.

Gyümölcsök -  ORAC-pontszámai:

aszalt szilva: 5770

mazsola: 2830
fekete áfonya: 2400
szeder: 2036
eper: 1546
málna: 1220
szilva: 949
narancs: 750
rózsaszín grépfrút: 483
kantalup dinnye: 252
alma: 218
körte: 134

Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését.

Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

Szilvából, illetve aszalt szilvából főzéssel lét lehet készíteni, amelynek magas az ásványi anyag tartalma, serkenthetjük vele a veseműködést.

A szilva és az aszalt szilva nagy mennyiségű ásványi anyag és vitamintartalmával segít salaktalanítani a szervezetünket, serkenti a gyomor és a bél működését. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú.

Mazsola: értékesebb, amelyik színes szőlőből készült!

A mazsola, vagyis az aszalt szőlő ugyanolyan előnyös tulajdonságokat mutat, mint a friss szőlő, de szárított formában magasabb a cukortartalma, amit a cukorbetegeknek figyelembe kell venniük. Értékesebbnek számít a színes szőlőből készült mazsola, hiszen főleg a szőlő színes héjában találhatók meg a bioflavonoidok, a P-vitamin. Ez utóbbi – a C-vitaminnal együtt – rendkívül előnyös szervezetünknek, mert gyulladásgátló, allergiaellenes, baktérium- és vírusölő hatású.

A megmosott, 2-3 órára beáztatott mazsolát számos módon felhasználhatjuk: megihatjuk a levét, illetve megehetjük az áztatott mazsolákat is. Természetesen beletehetjük gyümölcslével, illetve joghurttal, kefirrel készített müzlibe egyaránt.

forrás: http://www.gyornet.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=225

EZEKET OLVASTA MÁR?

Miért nincs több magyar termék a választékunkban.

2016-08-24 13:02:58
Miért nincs több magyar termék a választékunkban.

A magzsola.hu kecskeméti székhelyű cég, így jó lokálpatriótaként, mi is családosul meglátogattuk a Hírös Hét helyszínét, kínálatát. Hozzátenném elöljáróban, hogy nem kedvelem én annyira az ilyen tömeges fesztiválokat és próbálom pozitívan szemlélni mindazt ami itt történt, történik.

 

Belső megtisztulás, és ennek hatásai

2016-11-17 11:29:54
Belső megtisztulás, és ennek hatásai

A magzsolán az aszalt gyümölcsök, magvak mellett számos, egészségmegőrző termékkel, élelmiszer jellegű, gyógyhatású készítménnyel is találkozhat. Egyre többen választják ezeket a szerves, természetes vitaminokat, táplálék kiegészítőket, hiszen a boltokban vásárolható élelmiszerek minősége –  tisztelet a kivételnek – eléggé silány, illetve elégtelen a bennük található, hasznos anyag.

Mondja el a véleményét


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG