Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Ajánlataink Önnek

Arany mazsola

Arany mazsola

Arany mazsola

Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta. Mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Már a Biblia is említi magát az aszalt szőlőt, amit hagyományosan mai a Közel-Keleten állítanak elő az egyik legnagyobb mennyiségben (Törökország, Irán), illetve Dél-Afrikában, bár a vezető szerepet Az USA tartja.
Már 919 Ft-tól

Kandírozott vörös áfonya

Kandírozott vörös áfonya

Kandírozott vörös áfonya

A vörös áfonya törpecserjés növény, ami max. 30cm-re nő meg. Fürtös termése éretten gyönyörű kárminvörös. A kevés bogyós gyümölcshús piros, és lédús. Jellegzetes Kárpát-medencei faj. Magyarországon leginkább a Bükk és a Zemplén fenyveseiben, valamint a Mecsekben és a Kőszegi-hegységben, illetve az Őrségben fellelhető. Kedveli a fényt, ezért leginkább erdőszéleken, irtásokon találkozhatunk vele.
Már 723 Ft-tól

Kókusz olaj, finomított

Kókusz olaj, finomított

Kókusz olaj, finomított

Ahogyan a kókusztej, a kókuszolaj is a kemény mag belsejében található koprából nyerhető ki. A préseléssel készülő, magas dermedéspontú zsíradékot kétféle módon használják fel, akárcsak a szinten sokoldalú szódabikarbónát; egyrészt étkezési célból, másrészt a kozmetikai ipar által. A 24 Celsius fokon olaj, ez alatt zsír halmazállapotú termék íze semleges.
Már 729 Ft-tól

Himalaya só

Himalaya só

Himalaya só

Tudtad, hogy a himalaya só több, mint 80 ásványi anyagot is tartalmaz? Ez az egyetlen lúgosító hatású só is, melyet a Föld legmagasabb hegyéből, 400-500 mélyről, kézi munkával bányásznak. A hagyományos finom só, mely a nátriumon és kloridon kívül mást nem tartalmaz, és manapság egyre többet lehet olvasni esetleges káros hatásairól is. Persze, itt is szükséges a jó értelembe vett egyensúly megtartása, az életben minden ezen múlik.
Már 349 Ft-tól

Földimogyoró

Földimogyoró

Földimogyoró

Pörkölt, sótlan, hántolt változatát vásárolhatja meg nálunk. Amerikai mogyoró, vagy földi dió néven is ismerik (?). Dél-Amerikából indult hódító útjára, manapság a trópusi és szubtrópusi területeken szinte mindenhol termesztik, legtöbbet viszont - nevével ellentétben - Ázsiában termelik belőle, sok helyen olajnövényként. A magból préselt olajat egyenértékűnek tartják az olívaolajjal. Sütőolajként kiváló, mivel magas hőmérsékleten is stabil marad. Hazánkban az 1930-as évektől terjedt el.
Már 880 Ft-tól

Chia magok

Chia magok

Chia magok

A chia mag a "Salvia hispanica" (azték zsálya) nevű növény ehető termése, jelentése "olajos". A Dél-Amerikából származó cserjeféle a sivatagos-félsivatagos klímát kedveli, a kontinens ősi kultúráinak is népszerű "étrendkiegészítője" volt. A mentával távoli rokon növény az amaránt és a quinoa mellett egy újabb "szuperélelmiszer", mivel - a svácji bicskához hasonlóan - nagyon sokoldalú.
Már 599 Ft-tól

Mandula

Mandula

Mandula

Három fajtáját különböztetünk meg:ezek a keserű- édes-, és papírhéjú, vagy jordán mandula. Őshazája Elő- és Közép Ázsia, innen jutott el a Földközi-tenger mediterrán vidékeire, ami manapság is a legjelentősebb termőterület Európában. Iránban, Marokkóban és Törökországban is sok mandulaültetvény van. Nagyon szereti a meleget, hazánkban éppen ezért inkább a déli területek lejtőin terem meg, a fagyot nehezen tűri.
Már 519 Ft-tól

Köles

Köles

Köles

Már a kőkorszak óta ismert tápláléknövény, melynek fogyasztása Magyarországon is elterjedt VOLT, még a középkor idején. A napi táplálkozásból a kenyérgabonák megjelenése szorította ki, mivel a köles sikér (így glutén-)mentes, a belőle készült kenyér nem kel magasra. Fogyasztása nem csak a gluténérzékenyeknek javasolt, szénanátha esetén is kedvező hatású. Alapvető szerepet tölt be a Candina-diétában, a köles az EGYETLEN LÚGOSÍTÓ GABONAFÉLE, amely ezáltal gátolja, nem pedig támogatja a tápcsatornában megtelepedett gombák szaporodását.
Már 319 Ft-tól

Zabpehely

Zabpehely

Zabpehely

A zabpehely neve tökéletesen illik a termékre - végül is ezek kilapított zabszemek, tehát 100%-ban teljes értékű, természetes élelmiszer. Nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátot és értékes, jól oldódó élelmi rostot. Ezért aztán fogyasztása jó hatással van a koleszterin szintjére, az érfalakra, valamint egyértelműen segít az emésztésben, "bélfal-simogató"! :-)
Már 289 Ft-tól

Nyírfacukor, eredeti finn

Nyírfacukor, eredeti finn

Nyírfacukor, eredeti finn

A nyírfacukor egy magyar fantázianév, elnevezés a xylitre (xylitolra). Az eltérés csupán a névben van, de nem magában a termékben. A nyírfacukor ugyanúgy xylit, mint ahogy a gyümölcscukor fruktóz. Nyírfacukor = Xylit. A vásárló mindkét néven ugyanazt kapja, mindkettő xylit (xylitol), és mindkettőt nyugodt szívvel fogyaszthatja, ugyanazokkal a termékjellemzőkkel és tulajdonságokkal bír.
Már 1299 Ft-tól

Kakaópor

Kakaópor

Kakaópor

Közép- és Dél-Amerikából származó trópusi, magasra növő, örökzöld fa termése a kakaóbab. A forró égövön évente kétszer hoz kemény héjú termést, melyet feltörnek, és a nedves, kékes lilás kakaóbabot 5-8 napon át fermentálják (erjesztik), ezután, nagyobb felületű fatepsiken szétterítik, szárítják. Ezután megpörkölik, aprítják, majd összeőrlik. Ezután préseléssel kinyerik a kakaóvajat, - mely fontos kozmetikai alapanyag is - a fennmaradó héjat még finomabbra darálják, és ez a kakaópor.
Már 399 Ft-tól

Aszalt sárgabarack

Aszalt sárgabarack

Aszalt sárgabarack

A sárgabarack, az őszibarackhoz, a szilvához és a cseresznyéhez hasonlóan a csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Feltehetően Észak-Kínából származik. Vadon termő fajtái egész Ázsiában megtalálhatóak. Őshazájában időszámításunk előtt 4000-ben is termesztették, innen került Közép- és Elő-Ázsián keresztül Európába, ahol sokáig egyfajta őszibaracknak vélték a narancssárga színű gyümölcsöt, csak a XIV. század óta tartják számon önálló fajként.
Már 599 Ft-tól

Barna rizs

Barna rizs

Barna rizs

A barna rizs fő jellemzője láthatóan a színe. Attól barna, hogy csak a rizsszemek legkülső héját távolítják el, így értékes tápanyagtartalma jelentősen nagyobb, mint a hántolt rizsfajtáké. A csak korpaként emlegetett rizshéj összetett B-vitamin forrás. Ezek hivatottak fenntartani az idegek, a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, hozzájárulnak az izmok fejlődéséhez, regenerálódásához, gyomor-bél traktust és megfelelő agyműködést garantálnak.
Már 435 Ft-tól

Gluténmentes tészták

Gluténmentes tészták

Gluténmentes tészták

Napjainkban egyre több emésztési problémával küzdő emberrel találkozhatunk, szerencsés esetben az olvasó nem esik ebbe a csoportba. Míg korábban a javarészt háztáji mezőgazdaság volt jellemző, addig az utóbbi jó 50 évben ezek szerepét átvette az élelmiszer termelés, annak erőltetett, elsősorban profitorientált szemléletével. A lakossággal reklámok útján elhitetik, hogy egy-egy termékre szükségük van, és azokat sajnos, sokan megvásárolják. (pl. chipsek, kenőmájas, felvágottak, gyümölcsjoghurtok, szalámik, hidegkonyhai készítmények). 
Már 478 Ft-tól

Kuszkusz

Kuszkusz

Kuszkusz

Az arab gasztronómia egyik jellegzetes képviselője, ezer éves nemzeti eledel, főleg Észak-Afrikában. Édes és sós változatai is elterjedtek, de készítik köretnek, és főételnek is. Maga a berber eredetű kifejezés annyit jelent: "alaposan sodort". Igazi közösségteremtő étel, hiszen az alapreceptet képező, az egészen puhára főtt húsból, zöldségből és kuszkuszból álló egytálételt kenyérhéjjal vagy kézzel ették, hagyományosan egy nagy edényből.
Már 399 Ft-tól

Aszalt szilva

Aszalt szilva

Aszalt szilva

A szilva nekem elsőre kissé furcsának tűnt, de a rózsafélék (Prunus) családjába tartozó fafajták termése. Talán a legősibb gyümölcsfajok közé tartozik. Feltehetően az Altáj hegység és Kaukázus közötti területről származik. Európába Szírián keresztül került. A görögökön ismertették meg a mai Olaszországba, ahonnan a rómaiak vitték az Alpokon túl. Kb. 2000 éve termesztik több száz alfaja ismert.
Már 499 Ft-tól

Szódabikarbóna

Szódabikarbóna

Szódabikarbóna

Ez az egyszerű anyag nagyon jól használható a mindennapi takarításban, akárcsak egészségünk, sav-bázis egyensúlyunk fenntartásában. jó még fertőtlenítésre, puffadásra, fájdalomcsillapítóként, esetleg citromlével összekeverve pedig készíthetünk nagyon kedvező árú, házi "fogkrémet" mivel igen jól fehéríti a fogzománcot... Érdemes mindig tartani otthon.
Már 379 Ft-tól

Bulgur

Bulgur

Bulgur

A bulgur tulajdonképpen egyszerű tört búza, "török rizs"-nek is mondják. A kuszkuszhoz hasonlóan főleg köretként használják, de zöldséggel, hússal keverve egytálételekhez is nagyszerű alapanyag. Íze leginkább a rizsre hasonlít,kicsit diós és ugyanúgy kell elkészíteni is: a nagyobb szemű változatot 2x-es, a kisebb, apróbbra tört bulgurt ugyanannyi vízben kell főzni, forrás után egyszer megkeverni, majd 10 perc után elzárni a gázt, és szépen felszívja a nedvességet: kész is!
Már 359 Ft-tól

Datolya friss magos cukormentes

Datolya friss magos cukormentes

Datolya friss magos cukormentes

FIGYELEM! EZ EGY NATÚR, KEZELETLEN TERMÉK. FELÜLETÉN - MINT RÉGEN A MACSKANYELVEN - ESETLEGESEN SZÜRKE RÉTEG, VAGY KICSAPÓDÓ GYÜMÖLCSCUKOR TALÁLHATÓ. EZ TERMÉSZETES JELENSÉG. KÉREM, FELBONTÁS UTÁN TARTSA SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN! A datolya a pálmafélék családjának egy olyan tagja, amely Európában is megterem. Az eredetileg Mezopotámiában őshonos növény ma az afrikai és ázsiai száraz területken Irántól a Maghreb térségig, illetve az USA-ban Kaliforniában is megtalálható. Az arab világban a datolyapálma szinte minden részét hasznosítják, leveleivel árnyékot biztosított, vagy kosarakat, használati tárgyakat fontak belőle. A magas tápértékű bogyós gyümölcsöket frissen is fogyasztják termőhelyükön.
Már 766 Ft-tól

Jázmin rizs

Jázmin rizs

Jázmin rizs

Ha magára a szóra gondolunk, "rizs", nagyrészt az élelmiszerboltokban kapható, "A", vagy "B" minőségű, 1 kg-os, ún. zacskós rizsre asszociálunk. Pedig ennek a remek alapanyagnak számos, nemesebb válfaja létezik. Alapvetően színe és alakja alapján különböztethető meg sokféle rizs. Azt is érdemes tudni, hogy különböző ételek sokkal ízletesebbek, ha egy bizonyos rizsfélével készülnek ( pl. rizottó, tejberizs, puding, paella, sushi).
Már 599 Ft-tól

Lenmag

Lenmag

Lenmag

Valószínűleg mediterrán eredetű, ie. 4000-ben már Egyiptomban, és Mezopotámiában is termesztették. Elsősorban textil alapanyagként, illetve étkezési célra használták. Az olajos magvak közül a legtisztább és legtöbb, szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmazza. A lenmag 34-40% zsírsav, melyből 72% nélkülözhetetlen.
Már 250 Ft-tól

Mazsola

Mazsola

Mazsola

A mazsoláról a harmincas, negyvenes korosztálynak rögtön a régi Mazsola és Tádé mesesorozat juthat az eszébe, ahogy Mazsola egy kis „dömdödöm” malacka volt. Végül is aszalt szőlőszemekről van szó, mely így, szárított formában kevesebb nedvesség-, magasabb cukortartalommal rendelkezik, mint maga a friss gyümölcs. A mag nélküli, dús gyümölcsállományú mazsola élvezetessé teszi a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék, rostban dús müzlik fogyasztását.
Már 259 Ft-tól

Napraforgómag

Napraforgómag

Napraforgómag

A napraforgó a „fészkes virágzatúak” családjának tagja, a világ étolajgyártásának fő olajnövénye. Őshazája az amerikai kontinens, az őslakos indiánok több ezer éve gyűjtötték magjait, és nyersen, vagy pörkölve fogyasztották. Európába Mexikóból került be az 1500-as években, mint dísznövény. A 19. században Oroszországban vált gazdasági szempontból is jelentős növénnyé, olajtartalma kapcsán. Magyarországon az ötvenes években kezdték el ipari méretben termeszteni.
Már 309 Ft-tól

Goji bogyó

Goji bogyó

Goji bogyó

Kínai ördögcérna, szellemtövis, farkasbogyó, lícium, Lycium chinense, wolfberry. Manapság sokan csodagyümölcsnek tekintik, valóságos iparág épül rá. Csodálatos tulajdonságokban valóban bővelkedik ez az egyébként igénytelen növényfajta termése. Aszalt változatában óriási mennyiségű C-vitamin van elraktározva. Extra mennyiségű, az átlag gyümölcsöknél 10 x több fehérjét és 16 aminosavat tartalmaz, s a Földön ismert valamennyi táplálék közül a legmagasabb a béta-karotin tartalma.    A termék genetikailag módosított anyagokat nem tartalmaz! 
Már 883 Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.