Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
glutén- és laktózmentes fokhagymakrémleves 1
Vissza a receptekhez

glutén- és laktózmentes fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

A világ egyik legegyszerűbb étele, és nem kell hozzá sok idő sem. 

Lássuk is, mi kell hozzá, és hogyan készül:

HOZZÁVALÓK:

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál fehér rizsliszt

6-7 gerezd fokhagyma

6-7 dL rizstej

5 dL víz

2 dL növényi főzőkrém, vagy főzőtejszín

1 mokkáskanál őrölt feketebors

1 fél mokkáskanál himalaya só

(aki nem laktózérzékeny) esetleg 10 dkg márványsajt


Először egy lábasban lassú tűzön világos rántást készítünk az olaj és liszt felhasználásával. A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk, és a rántásba forgatjuk, vigyázva arra, hogy meg ne égjen.. 

Felengedjük a rizstejjel, vízzel, és a főzőkrémmel. Kissé nagyobb lángra vesszük, és amikor gyöngyözni kezd belemorzsoljuk a márványsajtot. Ezzel óvatosan kell bánni, mert kifuthat a lábasból!

Ha nem tettünk bele sajtot, keverjük hozzá a himalaya sót, ellenkező esetben ne, mert a sajt is elég sós.

Kész! Tálalásnál friss petrezselymet is szórhatunk a tetejére.

 

 

A recepthez kapcsolódó termékek

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG