Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Kacsamellfilé aszalt gyümölcsös páccal 1
Vissza a receptekhez

Kacsamellfilé aszalt gyümölcsös páccal

Hozzávalók:

Íme a gyógyír a decemberi túlórákra.
 
Hozzávalók:
4 kicsi vagy 2 nagy kacsamell
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg aszalt füge
15 dkg kandírozott cseresznye, vagy aszalt meggy
olivaolaj
balzsamecet
só, bors, kakukkfű
1 dl vörösbor
1 dl csirkehúsleves

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Az olivaolajon pároljuk meg egy serpenyőben a kacsát, hogy zsírt kiengedje magából, ez körülbelül 25 percet vesz igénybe, közben sózzuk, borsozzuk. A zsírt kanalazzuk ki mellőle, majd a kacsa húsát vagdossuk be és a sütőben süssük ropogósra 10 perc alatt. Pár kanál zsirhoz adjuk hozzá a fűszernövényeket, az aszalt gyümölcsöket és a bort, valamint pár csepp bazsamecetet, hogy finom mártást készíthessünk. Amint megpárolódtak a gyümölcsök, öntsük fel a húslevessel és várjuk meg mig besűrűsödik. A kacsát 10 percig pihentessük tálalás előtt, a rukkola köretnek ideális választás.

Elkészítési idő: 45 perc

 

Mondja el Ön is véleményét a receptről


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG