Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Pisztácia, sózott, magos 500 g
Pisztácia, sózott, magos 500 g
4 199 Ft

Pisztácia, sózott, magos 500 g

Pisztácia, sózott, magos 500 g
Pisztácia, sózott, magos 500 g
Pisztácia, sózott, magos 500 g
Összetétel
100% héjas, sózott pisztácia

Furcsa módon a szömörceféle, akárcsak a kesudió. Évezredek óta ismert növény, amely vadon Közép-Ázsiában, valamint a Szíria, és Közép-Afganisztán közötti területeken fordul elő. Feltehetően időszámításunk első évtizedeiben juthatott el a Római Birodalomban, később itt termeszteni is kezdték. A pisztácia csonthéjas termései szoros fürtökben nőnek, az akár 10 méter magasra is megnövő fákon. Héja érés előtt kb. 1 hónappal felreped, így könnyen felnyitható.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.02
Gyártó
magzsola
Raktáron
4 199 Ft
Egységár: 8 398 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
3 989 Ft/db
5+  db
-7 %
3 905 Ft/db
Részletek

Pisztácia, sózott, magos (Pistacia vera), pistachio, pistazien

Miért ennyire drága? -teszik fel sokan a kérdést.

Csak két évente terem, ráadásul, napos, száraz környezetben, ami szintén csökkenti a terméshozamot. Ráadásul, a fa 8-10 év után hoz először termést, és igazán nagyobb mennyiséget csak 15-20 év után hoz, ez akár 20 kg is lehet/fa. Nem túl jó terméshozam, ugye? A "szüret" után szárítják, majd pörkölik, ami szintén csökkenti a magok súlyát - ezért lesz Magyarországra érve ilyen drága. Itt, a magzsolán azért próbáljuk reális áron kínálni, kevés magtöredékkel.

Ez a fa furcsa módon a szömörceféle, akárcsak a kesudió. Évezredek óta ismert növény, amely vadon Közép-Ázsiában, valamint a Szíria, és Közép-Afganisztán közötti területeken fordul elő. A szömörcefélék családjába tartozó, lombhullató fa. Kétlaki, vagyis külön fán vannak a hím- és a nőnemű virágok. Több fajtája között vannak ehetetlen termésű díszfák és csemegének számító gyümölcsöt hozó változatok. Legjobbnak a mediterrán vidékek termését tartják. Lassan növő fa, és még lassabban fordul termőre: akár nyolc év is beletelhet, mire termést hoz.

Összefoglaló cikkünk az olajos magvakról, és előnyeikről.

Feltehetően időszámításunk első évtizedeiben juthatott el a Római Birodalomban, később itt termeszteni is kezdték. Csonthéjas termései szoros fürtökben nőnek, az akár 10 méter magasra is megnövő fákon. Héja érés előtt kb. 1 hónappal felreped, így könnyen felnyitható.

A benne lévő zöld, vagy sárga színű magot vöröses, vékony hártya borítja. Értékes B-vitaminokat, valamint káliumot, magnéziumot, vasat, rezet tartalmaz. A mag 50% zsír, 20%-a fehérje. Dél-Európában nyersen is eszik, felénk pirítva, sózva fogyasztják előszeretettel rágcsálnivalóként. Fogyasztása védi a szívet, erősíti az immunrendszert, sőt még potencianövelő is.... ismered a natúr, sótlan változatot is? Szerencsére, nálunk ezt is megveheted.:-)

pisztácia olcsón, pisztácia ára - magzsola.hu

1. SZÍVVÉDŐ FINOMSÁG

Ez egy csonthéjas gyümölcs, a szőlőhöz hasonlóan fürtökben terem. Ez az apró mag rendkívül gazdag a legegészségesebb zsírsavakban: egyszeresen telítetlen, omega-3, omega-6 zsírsavakat tartalmaz, méghozzá természetes, növényi formában, és ideális, egymáshoz viszonyított arányban! Különböző csonthéjas gyümölcsök vér-zsír csökkentő tulajdonsága már évtizedek óta ismert: a rendszeres mandula, dió, mogyoró-evés kiváltképp a káros-, az LDL-, az érfal belső felszínén zsírokat "lerakó" koleszterin szintjét képes levinni. Ennek kifejezett érvédő hatása van a jelentős kockázati tényezőként szereplő vérzsírok káros befolyása ellen.A legtökéletesebben tartja rendben az érrendszert és óvja a szívet. A benne található zsírsavak pedig telítetlenek, tehát jótékonyak, mert a szervezet nem halmozza fel őket. A fentieken kívül valóságos "arginin raktár", mely fontos szerepet játszik a szervezet anyacsere folyamatában, továbbá segít a nitrogén-oxid szint növelésében. És ez miért fontos? Mert a nitrogén-oxid megakadályozza, hogy a vérerek falain koleszterin rakódjon le. Az arginint, ismertebb nevén L-arginint egy "csodamolekulának" tartják, mely testünk nagyon sok folyamatának működésében segít.

2. IMMUNRENDSZER ERŐSÍTŐ

Fontos ásványi anyagokat tartalmaz, így fogyasztása során hozzá juthatsz a szükséges kálium, mangán, réz, magnézium, kalcium, cink, vas és szelén mennyiséghez. Többfajta B-vitaminnak, folsavnak és az antioxidáns hatású E-vitaminnak is gazdag forrása. Ez utóbbi, zsírban oldódó vitamin jót tesz a bőrnek, és erősíti az immunrendszert.

3. GYULLADÁSGÁTLÓ HATÁSA VAN

Az A- és E-vitamint tartalmának köszönheti, hogy természetes módon csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat, akár érzed már a betegséget, akár még csak kialakulóban van. Napi 10-12 szem már elegendő mennyiség ehhez.

4. CUKORBETEGSÉG ELLEN

Egy csészényi mennyiség a foszfor napi bevitelének 60 százalék található meg, amivel megakadályozható a kettes típusú cukorbetegség kialakulása. Ez a mikroelem segít a protein aminosavakká alakításában is, így kialakulhat a glükóz tolerancia. Persze, csak a pisztácia fogyasztás nem elég, a rendszeres zöldség-gyümölcs bevitel elengedhetetlen.

5. SEGÍT MEGELŐZNI AZ ÖREGEDÉST

A magocskákban lévő E-vitamin egy olyan antioxidáns, amely létfontosságú az egészséges bőr szempontjából. Véd a káros UV-sugaraktól, így megakadályozza a bőrbetegségek kialakulását, valamint késlelteti a ráncok kialakulását is, óv a kiszáradástól.

6.  FELTURBÓZZA A FÉRFIASSÁGOT

Több kutatás eredménye megerősítette, hogy férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása valamelyest véd a rosszindulatú prosztata-daganatokkal szemben is. De a potenciálra is jó hatással van, mivel fogyasztása javítja a férfi nemi szerv szöveteinek vérkeringését.

– 1. A ROSSZ HÍR: IGAZI KALÓRIABOMBA

Energiatartalma viszont igen magas, mint például a török mogyorónak is - - száz grammja 557 kcal (2332 kJ) energiát tartalmaz, ezért túl nagy mennyiségben nem tanácsos fogyasztani, ha csak nem hízókúrára vágysz. Ez mellett sótartalmát is érdemes figyelembe venni, persze, ez az elfogyasztott mennyiségtől is függ. Szóval, bármilyen nehéz is abbahagyni, érdemes, elegendő napi egy maréknyi mennyiség, maximum. Tudom, hogy ezt nehéz betartani. :-) 

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

Energia:2730/650 KJ/kcal
Fehérje:22,3 g
Zsír:54 g
Szénhidrát:13,8 g
Rost:3,4 g

Származási hely: Irán

Ismeri további, egészséges olajos magvainkat?

Tápanyagtartalom / 100g
energia:2730/650 KJ/kcal fehérje:22,3g zsír:54g szénhidrát:13,8g rost:3,4g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.5 (51 vélemény)
(39)
(5)
(3)
(1)
(3)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Berzsenyi Krisztina
2022.11.25
Nagyon ízletes, ilyen finom pisztáciát még nem ettem :)
Igazolt vásárlás
Károlyné Szöllősi
2022.10.14
gyermekeim kedvence
Előnyök: nagyon finom
Hátrányok: hamar elfogy,szeretném ha olcsóbb lenne
Halászlé Fodor Mária
2022.01.10
Karácsonyi ajándéknak vettem így csak most értesültem róla hogy az iráni pisztácia sajnos nem volt megfelelő minőségű.
Hátrányok: nagyon kicsik a magvak
Stark András
2022.01.04
Végül kaptam a cégtől grátisz magos pisztáciát, amit köszönök. Nagyon finom, ég és föld a különbség a magos pisztácia javára a hántolttal szemben.
Előnyök: Friss és ropogós.
Hátrányok: ---
Stark András
2021.12.23
Nem azt kaptam, amit rendeltem.
Előnyök: ---
Hátrányok: Hántolt pisztáciát kaptam a rendelt magos pisztácia helyett. E-mail üzenetemre és a cég honlapján küldött üzenetemre a cég nem reagált.
Hasonló termékek