Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Quinoa, kinoa, 1 kg
Quinoa, kinoa, 1 kg
2 199 Ft

Quinoa, kinoa, 1 kg

Quinoa, kinoa, 1 kg
Quinoa, kinoa, 1 kg
Quinoa, kinoa, 1 kg
Quinoa, kinoa, 1 kg
Összetétel
100% quinoa

Latin neve: Chenopodium quinoa. Az amaránthoz hasonlóan Dél-Amerikából származó apró magos növény. Látszólag egy gabonaféle, azonban közelebb áll a céklához, mint bármilyen búzaféléhez. A korai kultúrák - pl. az inkák - alapélelmiszerként használták. Gyógyhatását is megfigyelték, sérüléseikből sokkal gyorsabban gyógyultak, és kitartóbbak, kevésbé fáradékonyak voltak fogyasztásától. Maga a növény akár két méter magasra is megnőhet, magjai a szárak csúcsain nőnek meg.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.03
Raktáron
2 199 Ft
Egységár: 2 199 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
2 089 Ft/db
5+  db
-7 %
2 045 Ft/db
Részletek

Quinoa - Chenopodium.

Az amaránthoz hasonlóan Dél-Amerikából származó apró magos növény. Látszólag egy gabonaféle, azonban közelebb áll a céklához, mint bármilyen búzaféléhez. És főleg, gluténmentes, sok helyen superfood-ként is említik. A növény akár 180 cm-es is lehet, és a magok a szár csúcsán nőnek. Hozzánk natúr vagy puffasztott változatban érkezik.

A korai kultúrák  - pl. az inkák - a quinoa-t alapélelmiszerként használták.

Gyógyhatását is megfigyelték, sérüléseikből sokkal gyorsabban gyógyultak, és kitartóbbak, kevésbé fáradékonyak voltak fogyasztásától. Akár két méter magasra is megnőhet, magjai a szárak csúcsain nőnek meg.  Alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes, így nem hizlal, teljes értékű fehérjéket és mind a 9 féle esszenciális aminosavat tartalmazó, "szupernövény", ami ráadásul lúgosít is. Emiatt tökéletes olyanok számára, akik vegán étrendet követnek, mégis szeretnének magas fehérjemennyiséget bevinni az izomzat hatékonyabb építéséhez és regenerálásához.

quinoa vásárlás, quinoa ár, kinoa - magzsola.hu

fogyni vágyóknak sem kell lemondani róla, mert csupán 172 kalóriát tartalmaz negyed csészényi mennyiség. Egy remek forrása a komplex szénhidrátoknak. Az ún. „jó”, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazza, vagyis olyanokat, amik lassan kerülnek a véráramba, így gátolják a túlevést és hízást.  Több, mint 120 válfaja ismert, Európába főleg a fehér változat került be. többféle B, C-,E-vitaminok, a szabad gyököket megkötő béta-karotin, kalcium, magnézium, vas, foszfor természetes forrása.

Rosttartalma megkönnyíti az emésztést. Puffasztott formába akár önállóan is ehető nasi, reggelire tejbe, joghurtba keverve is kiváló, de köretként is felhasználható, íze kicsit a dióbélre hasonlít.

Érdemes szétnézni receptjeink között is, jószívvel ajánlom a már általam is kipróbált mediterrán quinoa kását mandulával. Elkészítése nem igényel nagy gyakorlatot, egyszerű, tépláló, és finom étel.

Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt többször is mossuk át. Fontos, hogy kétszeres mennyiségű vízben pároljuk, a szemek háromszorosára is dagadhatnak. Főzés előtti pirításával enyhén diós íze van.

Az adalékmentes magvak semleges íze nagyon jól illik édes és sós ételekhez egyaránt. A magokat pattogatott változatban is fogyaszthatjuk. Egy kis zsiradék hozzáadásával egy fedő alatt, lábasban közepes lángon készíthetjük el.

Remekül fűszerezhető és jó állagú, élelmi rostban gazdag alapanyag, legyen szó aszalt gyümölcsös reggelikről, kásákról, wokban és csőben sült főételekről, vagy desszertek, muffinok alkotásáról. Felhasználásával nem csak húsmentes fasírtokat, töltelékeket, salátákat készíthetünk, hanem megunt rizs- és köles köreteinket is teljes mértékben helyettesíthetjük. Tálaljuk ezzel az alapanyaggal étel-különlegességeinket, mint mexikói chilis babunkat vagy ázsiai rizses húsunkat. Felhasználásával francia márványsajtos, rokforttal készített ételt vagy creme brulee-t is felszolgálhat vendégeinek. 

Előnyök - összefoglalva:

  • Magas az antioxidáns tartalma, két flavonoid rendkívül sok van benne: a kvercetin és a kempferol. Sok esetben az antioxidáns bomba áfonyában és málnában található mennyiségnél is többet tartalmaz.
  • Sok fitonutrienst tartalmaz, amik erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Tartalmaz poliszacharidokat, mint arabinanokat és rhamnogalacturonanst; hidroxi és hidroxi-benzoesavat,  flavonoidokat, mint kvercetint és a kempferolt és a szaponinokat, beleértve az ebből származtatott molekulákat, mint oxál savat, hederageninanyagokat és serjanic savat. Kis mennyiségben a szintén gyulladás gátló hatású omega-3 zsírsav, az alfa-linolénsav (ALA), szintén megtalálható a quinoaban.
  • A sima gabonákkal összevetve magasabb a jó zsírsav tartalma (omega-3 ás ALA), melyek forralás és párolás esetén sem tűnnek el a minőségi quinoaból. További antioxidánsokat is tartalmaz, mint az E-vitamin család, mint az alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferol, valamint flavonoidok, melyek oxidatív védelmet nyújtanak.

Felhasználásával minden alkalommal nagyon izgalmas ízvilágú és laktató fogásokat készíthetünk zöldségekkel (főleg répával, céklával, spenóttal), gyümölcsökkel (pl. almával, avokádóval) és fűszerekkel megbolondítva. Tudtad, hogy Glikémiás indexe is alacsonynak mondható, különösen a két népszerű körettel, a sült burgonyával, és a riszzsel összehasonlítva. Kérlek, olvasd el ezzel kapcsolatos blogbejegyzésünket.

Előkészítése:

Mielőtt fogyasztanák, mindig áztassa be a keserű védőréteg eltávolítása miatt. Miután szűrőbe tette, engedjen rá hideg vizet és addig mossa, míg a habzó réteg el nem tűnik. Kóstoljon meg néhány magot, ha még mindig keserűnek találja, áztassa tovább.
Elkészítése:
Miután alapos átmosással eltávolította a magok védőrétegét, tegye edénybe, öntse fel kétszeres mennyiségű vízzel és adjon hozzá egy kis sót is. Forralásánál fedje le egy jól záródó fedővel. Kb. 15 percig kis lángon főzze. Miután a szemek kellőképpen megdagadtak, vegye le a tűzről és pihentesse 5 percig, majd átkeverés után már tálalható is.

A termék gabonát, földimogyorót, szójababot és dióféléket, zellert, mustárt, szezámot csomagoló üzemben került csomagolásra!

Tápérték adatok 100 g-ban (főzetlen magra, átlagos, irodalmi):

                energia: 368 kcal

                fehérje: 14,1 g

                zsír: 6,8 g

                szénhidrát: 64,3 g

                rost:  7 g

Tápanyagtartalom 100 g főtt változatban:

Energia: 120 g

Szénhidrát: 21,3 g

Fehérje: 4,4 g

Zsír: 1,92 g

Élelmi rost: 2,8 g

 


Származási hely: EU

Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására,  kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk  a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlap minden menüpontjában lévő információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

A forrás anyagok az internetről vannak összegyűjtve.

Ismeri további, gluténmentes termékeinket is?

Tápanyagtartalom / 100g
Tápanyag tartalom 100g-ban energia: 368 kcal fehérje: 14,1g zsír: 6,8g szénhidrát: 64,3 g rost: 7g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (30 vélemény)
(27)
(1)
(2)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Nyilas Istvánné
2015.12.12
Egyszer megrendeltem ezt a terméket, megnyerte a tetszésemet. Finom reggelit készítettem quinoaból. A rendelést meg fogom ismételni.
Beszedics-Környei Andrea
2016.01.03
Ezzel a gabonával itt találkoztam először, nagyon szeretjük :)
Dudás Istvánné
2016.01.15
A quinoát legtöbbször csirkemellből készített pörkölthöz szoktam köretként elkészíteni, de zöldséggel együtt is pároltam már és úgy is nagyon finom. Fűszerezni hymalája sóval és borssal szoktam és nem is hiányolok más fűszerezést hozzá. Nagyon kellemes ízélményt ad. Semmilyen mellékíze nincs. Desszertet is szoktam készíteni belőle. Megpárolom, majd bármilyen megtisztított, kockára vágott idénygyümölccsel összekeverem. Nagyon finom és egészséges is! :-)
Buzás Dóra
2016.02.24
Kislányom változatosabb étkezése miatt próbáltuk ki és bevált, imádja.
Ásmány Katalin
2016.03.06
Finom, minőségi gabonahelyettesítő, családom szerint a kuszkuszhoz hasonlít leginkább.
Hasonló termékek