Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Gluténmentes Zabpehely 500 g
Gluténmentes Zabpehely 500 g
999 Ft

Gluténmentes Zabpehely 500 g

Gluténmentes Zabpehely 500 g
Gluténmentes Zabpehely 500 g
Összetétel
100% Gluténmentes Zabpehely

Zabpehely - alapvető reggeli alapanyag, de remekül használható süteményekbe is. És már garantáltan gluténmentes változatban!


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.04.03
Gyártó
Nature Cookta
Raktáron
Súly
999 Ft
Egységár: 1 998 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
949 Ft/db
5+  db
-7 %
929 Ft/db
Részletek

Zabpehely - alapvető reggeli alapanyag, de remekül használható süteményekbe is. És már garantáltan gluténmentes változatban!

Újra megtalált, ősi gabonaféle:

A zab rendszertanilag a perjefűfélékhez tartozik. Eredetileg gyomnövényként tartották számon, manapság pedig a superfoodok egyik oszlopos tagja.

Az évszázadok óta használatos alapanyagnak köszönhetjük zabál, zabos kifejezéseinket, ugyanis takarmánynövényként lovak etetésére használták. Az ebből készül olasz, "The Bridge" bio növényi tejhelyettesítő egyik legnépszerűbb a laktózérzékeny vásárlók között!

A kalászos növényhez skót tradíciók is köthetők. Azokon a területeken az időjárás sokkal jobban kedvezett a zab termesztésének a búzával szemben. Hagyományok fűződtek készítéséhez, fogyasztásához: állva fogyasztották, óramutató irányával megegyező irányba kavargatták. Úgynevezett Meal Monday szünetet is bevezettek az iskolákban, hogy a tanulók segíteni tudjanak betakarításában.

Will Keith Kellogg orvos volt az, akinek a nevéhez köthető a zabpehely feltalálása, kikísérletezése. Testvérével azon dolgoztak, hogy tudatosabb életmódra tanítsák betegeiket, melyben a reggeli kitüntetett helyet foglalt el. A búzaszemeket hengerek között kilapították, majd szárították. Így tudták áztatás utáni rossz állagukat kivédeni.
A zabszemek lapított, pehely formája egyre népszerűbb, hiszen olcsó, sokféleképp variálható reggeli gyanánt is, nem mellékesen pedig rengeteg remek hatása van. Alapvetően müzlikeverékekben jelenik meg, habár önmagában sokkal egészségesebb, már csak azért is, mert hihetetlenül sokoldalú felhasználhatósága és remek tápanyagtartalma miatt az egyik legjobb gabonaféle.

Remek növényi fehérjeforrás, emellett fehérjeépítő anyagokat is tartalmaz, tejjel fogyasztva pedig minden esszenciális aminosavhoz hozzájutunk. Magas a vitamin- és tápanyagtartalma is, hiszen többféle B-vitamint, E-vitamint, esszenciális zsírsavakat, kalciumot, magnéziumot, alumíniumot, szerves cinket, a foszfort, a káliumot, vasat  találhatunk benne.

Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók,cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak, emellett glikémiás indexe is megfelelő, így nem emeli meg a vércukor szintet.

Melyek előnyös hatásai?

A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást és a székrekedést is. Különösen jót tesz a vastagbélnek, így a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Stabilizálja a vércukor szintet, ezért remekül beépíthető a cukorbetegek étrendjébe is. 

A koleszterinszintre is jó hatással van, hiszen ballasztanyagainak köszönhetően csökkenti azt, így segít a szív-és érrendszer karbantartásában. Gyomorpanaszokra is alkalmas, könnyen emészthető, ám mégis eltelít, emellett a vérnyomásra is csökkentő hatással van.

Az egyik legjobb szénhidrátforrás, jó hatással van a szellemi teljesítőképességre, növeli a kitartást, a gyorsaságot és a koordinációképességet, így sportolás előtt is érdemes fogyasztani.

A bőrre és a hajra is jó hatással van, akárcsak a kollagén termékek, csak ez teljesen növényi forrás. Akár zabos pakolásként is használhatjuk.

Arról nem is beszélve, hogy az ára is nagyon kedvező, remekül variálható: gyümölcsökkel, zöldségekkel, hússal is fogyasztható, azonban érdemes a natúr verziót választani, ugyanis a boltban kapható zabos kekszek, keverékek sok cukrot és zsírt tartalmaznak!

TITKOS TIPPEK:

  • Húsok panírozására is kiváló: ha apró szemű zabot használunk, helyettesíthetjük a panírmorzsát.
  • Habarás helyett is remekül helytáll: pár evőkanálnyi zabpehely még az étel rosttartalmát is fokozza.
  • Meglepő lehet, de a reggeli rántottához vagy omletthez keverve nem csak a letapadást gátoljuk meg, de még a megfelelő szénhidrát mennyiséget is biztosítjuk!
  • Bármilyen típusú lisztet remekül helyettesít, és ehhez még a drágább zabpehelylisztet sem kell megvenni: sima aprítógépben lisztes állagúra őrölhetjük a zabpelyhet is.

Származási hely: Lengyelország

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1530 KJ / 365 kcal
Zsír: 6,9 g
amelyből telített zsírok: 1,2 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 11 g
Fehérje: 14 g
Só: 0 g

Tápanyagtartalom / 100g
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1530 KJ / 365 kcal Zsír: 6,9 g amelyből telített zsírok: 1,2 g Szénhidrát: 56 g amelyből cukrok: 1,3 g Rost: 11 g Fehérje: 14 g Só: 0 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (5 vélemény)
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.09.10
Mivel teljesen gluténmentesen étkezem, számomra nagyon fontos, hogy a megvásárolt élelmiszerek garantáltan búzamentesek legyenek. Ezt eszem reggelire, semmiféle tüntetet nem vettem észre magamon a fogyasztása után. Kitűnő rostforrás, én mandulás rizstejjel, mézzel, fahéjjal, friss gyümölccsel eszem.
Kárászné Czigola Márta
2021.01.13
Kenyérsütéshez, vagdalthoz használom. Szeretem és muszáj is gluténmentesen főznöm.
Anonymous
2021.01.14
Müzlikbe, süteményekbe használom a család is nagyon szereti. Csak itt vásárolom.
Maczkóné Fekete Boglárka
2021.05.13
Magas minőség, megbízhatóság, nagyon korrekt ár/érték arány. Elégedett visszatérő vásárló vagyok.
Anonymous
2021.08.05
gyermekem gluténmentes ételeket fogyaszthat, a zabpehely a kedvencei közé tartozik sokoldalú felhasználhatósága miatt. Soha semmilyen gond nem volt még a fogyasztása során, emiatt is kedveljük
Hasonló termékek