Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:000               tel:+36209278610

Univer flakonos majonéz, 890 g
Univer flakonos majonéz, 890 g
1 599 Ft

Univer flakonos majonéz, 890 g

Univer flakonos majonéz, 890 g
Univer flakonos majonéz, 890 g
Univer flakonos majonéz, 890 g
Univer flakonos majonéz, 890 g
Összetétel
Finomított napraforgó olaj, ivóvíz, mustár (ivóvíz, ecet, mustármag, cukor, étkezési só), tojássárgalé (tojássárgája, étkezési só), cukor, ételecet, étkezési só, módosított keményítő, sűrítőanyag (xantángumi), étkezési savak (citromsav, tejsav), antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA)

Univer majonéz - minden hidegtál, és minőségi hidegkonyhai készítmény kiváló alapanyaga.


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet. 

Várható kiszállítás
2022.10.06
Gyártó
Univer
1 599 Ft
Egységár: 1 797 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Az Univer Majonéz 1975 óta Magyarország kedvenc majonéze. Hazánk az Univer által ismerhette meg konyhakész formában ezt a nagyszerű terméket, így az még mindig meghatározó, referencia íz a piacon megjelenő más majonézek előtt. A termék nem tartalmaz tartósítószert, piacvezető szerepe évek óta töretlen.

Egy kis majonéz történelem:

A majonéz alapreceptje (francia: mayonnaise) tojás sárgájából és növényi olajból készülő mártás, amelyet citromlével, tárkonnyal, tormával, ecettel, fokhagymával vagy mustárral is lehet ízesíteni.

Maga a szó eredete bizonytalan, elképzelhető, hogy a francia moyeunaise szóból származik, aminek az alapja a moyeeu régen a tojássárgáját jelentette a francia nyelvben. Marie-Antoine Car?me franciaszakács szerint a magnonaise, kavarni szóból származik.

Története ugyanúgy bizonytalan, mint nevének eredete. Többek szerint Armand de Vignerot du Plessis Richelieu hercegének szakácsa találta fel 1756-ban, miután a herceg hadserege győzött Mahón városánál a spanyolMenorca szigetén, és a győzelem emlékére nevezte el mahonnaise-nek, ami később egy véletlen nyomtatásbeli hiba miatt mayonnaise-re módosult.

Ha salátát készítesz, majonézzel kiegészítve lesz igazi, ha egy kis chipshez támadt kedved, majonézbe mártogatva a legfinomabb, ha egy kis rántott halat ennél, majonézzel készített tartárral fogod enni, mert úgy a legjobb, sok-sok majonézzel.

Természetesen, otthon is elkészíthető, íme, némi fortéllyal, praktikával egy tuti elkészítési mód: 

HOZZÁVALÓK:

5 tojássárgája

2 tk mustár

1/2 tk só

1/4 tk őrölt fehérbors

1 l semleges ízű étolaj

kb 1 tk citromlé

kb. 1 tk jéghideg víz

A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá még egy kis citromlevet, vagy mustárt. 

Sokan keverik a majonézt és a tartár mártást is (láttam ,már étlapon tartár mártásként is.. brrr!!)

Ennek pedig a következő a receptje:

3 ek tejföl

3 ek majonéz

2 tk porcukor

1/2 citrom leve

1 tk mustár

1 tk csemege uborkalé

A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül megszórjuk finomra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemmel.

AZ EREDETI, UNIVER MAJONÉZ EBBŐL ÁLL: 

Összetevők: finomított napraforgó olaj, ivóvíz, mustár (ivóvíz, ecet, mustármag, cukor, étkezési só), tojássárgalé (tojássárgája, étkezési só), cukor, ételecet, étkezési só, módosított keményítő, sűrítőanyag (xantángumi), étkezési savak (citromsav, tejsav), antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA)

és még egy hidegkonyhai tipp, nagyon tuti, érdemes kipróbálni:

Balti tojássaláta

Hozzávalók ( 4 főre):

6 főtt tojás

10 dkg füstölt lazac

10 dkg főtt, tisztított, apró húsú rák (fagyasztott vagy konzerv is lehet)

20 dkg zöldborsó

2 dl natúr joghurt

4 evők. Univer Majonéz

2 dundi újhagyma

csipet porcukor

negyed citrom leve

só, őrölt fekete bors

fél fej vöröshagyma

Elkészítés:

A főtt tojást meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a kisujjnyi széles csíkokra metélt lazaccal csinosan tálra rakjuk. A jól lecsöpögtetett rákot és zöldborsót köré szórjuk.

A joghurtot az Univer Majonézzel simára keverjük, a fölaprított újhagymával, a cukorral és a citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Végül a tálon lévőkre locsoljuk.

A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, szétszedegetjük és a salátát ezzel díszítjük.


Tápanyagtartalom 100 g termékben:
energia: 2630 kJ/638 kcal
zsír: 68 g, ebből telített: 4,8 g
szénhidrát: 4,8 g, ebből cukor: 4,1 g
fehérje: 1,2 g
só: 1,7 g

Univer majonéz tartósítószerek nélkül, magzsola.hu

Ismeri többi, kiváló Univer termékünket? pl. az E-mentes mustár, vagy a ketchupot?

Adatok
Származási hely
Magyarország
EAN
5997010311002
Tömeg
890 g/db
Tápanyagtartalom / 100g
Tápanyagtartalom 100 g termékben: energia: 2630 kJ/638 kcal zsír: 68 g, ebből telített: 4,8 g szénhidrát: 4,8 g, ebből cukor: 4,1 g fehérje: 1,2 g só: 1,7 g
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (4 vélemény)
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Anonymous
2019.03.15
Kedvencem. Ráadásul, jó áron van a nagyobb kiszerelés. Ez az igazi majonéz, nem az utánzatok, amik tele vannak "E"-kkel. Nem folyós, egyenletes állagú, selymes ízű.
Anonymous
2021.01.13
A konyhában alapvető és jó, hogy már Univer termékeket is lehet a magzsolánál rendelni.
Anonymous
2021.02.19
A választáskor fontos volt az "E" mentesség és a márka.
Anonymous
2021.05.13
A kedvenc majonéze a családnak. Tartósítószermentes, finom. Szerintem aki boltba jár, az ismeri.;)