Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Balzsamecet krém 250 mL Coricelli
1178 Ft-tól

Balzsamecet krém 250 mL Coricelli

Balzsamecet krém 250 mL Coricelli
Balzsamecet krém 250 mL Coricelli

A balzsamecet alapvetően hasonlít a borecethez, annak egyfajta továbbfejlesztése. Valószínűleg... Tovább

Értékelés:

A termék 1 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

250 mL
1178 Ft

A balzsamecet alapvetően hasonlít a borecethez, annak egyfajta továbbfejlesztése. Valószínűleg véletlenül találhatták fel: a felforralt mustot, a középkor kedvelt édesítőszerét benne felejtették egy edényben (hanyagság), és csak akkor került elő a kamra mélyéről, mikor már átható ecetillata volt.

Eredete az olaszországi Modena városához (innen a modenai név)és a szomszédos Reggio Emiliához kötődik. Ehhez a fajta ecethez a szőlőt – hagyományosan egy fehér fajtát, a Trebbianót – kézzel szüretelik, és a lehető legkésőbb, hogy édes legyen. A sűrű mustot forralják, majd fahordókba töltik. Elsőnek kétszáz literesbe, majd az érlelési folyamat során – ami legalább 12 év (!) – egyre kisebbe, az utolsó csak húsz literes lehet. Hogy megkaphassa a hagyományos modenai balzsamecet nevet, egy zsűri bírálja el az elkészült művet, amit ezután egy dL-es üvegekbe töltenek. Egy ilyen fiola ára 100 euro körül van. Értéke – a veretes borokhoz és a hegedűkhöz hasonlóan – a korral együtt nő: forgalomban vannak 24, 48, sőt akár 100 éves balzsamecetek is.

A balzsamecetből készülhet sűrített szósz is balzsamecet krém, másnéven, balzsamkrém, ami sajtokhozpástétomokhoz is nagyon jól illik, de csokoládérémekcsokihabok kiegészítője is lehet. Ennél persze egyszerűbb ételeket is egészen más dimenzióba emelhetünk a balzsamecet-szósszal: grillezett zöldség vagy hirtelensült húsokroston sült gomolya mellé is isteni.

Összetevők: Modenai borecet, szőlősűrítmény, színezék, módosított keményítő,. Szulfitot tartalmaz.

Felbontás után hűtőben tárolandó!

Balzsamecet krém

A krém akár otthon is elkészíthető, itt van erre egy tipp is:

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi modenai balzsamecet krém higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Balzsamecet krém 1178Ft - 250 mL magzsola
Modenai borecet, szőlősűrítmény, színezék, módosított keményítő,. Szulfitot tartalmaz.
Olaszország

Vásárlóink írták a(z) Balzsamecet krém 250 mL Coricelli termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Először egy étteremben találkoztam díszítésként balzsamkrémmel. Nem csak szép, finom is, érdemes kipróbálni!

Értékelje Ön is a(z) Balzsamecet krém 250 mL Coricelli terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Balzsamecet krém 250 mL Coricelli mellé:

Pektin
Pektin
999Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.