Durum teljes kiőrlésű orsó tésza
Miért jó a teljes kiőrlésű orsó( fussili) tészta... Tovább
Miért jó a teljes kiőrlésű orsó( fussili) tészta?
Ez egy nagyobb szemcsézetű lisztféle, így az emberi emésztőrendszer nehezebben fér hozzá a gluténtartalomhoz.
A fentiekhez kapcsolódóan, lassabb a felszívódása, tehát alacsonyabb a glikémiás indexe is. A taljánok így mondják. "pasta integrale" - a teljesen fehér liszthez képest a maghéj, és a csíra is bele van darálva, tehát több benne az értékes növényi rész. Tojás nélkül készül, magas higéniai körülményeket biztosító gyártóüzemben.
magasabb az A-, -E C-vitamin tartalma, bár ezek nagy része a főzés során elbomlik
- vitathatatlanul magasabb a rosttartalma
- nagyobb a fehérjetartalma
- jobban „szaporít”, gyorsabban megfő
Ha Ön nem gluténérzékeny, és szereti az egészséges alapanyagokat, szerintem érdemes megpróbálnia ezt a finom, teljes kiőrlésű olasz durumtésztát, orsó változatban is. Olvasta már ezzel a témával kapcsolatos blogbejegyzésünket? :-)
Főzési javaslat: 11 perc!
Tárolási javaslat: a felhasználásig napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó.
Allergén információ: glutént tartalmaz!
Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi durum teljes kiőrlésű farfalle tészta higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Durum teljes kiőrlésű orsó tésza 499Ft Rendeljen most. magzsolaenergia: 1480 kj/350 kcal
zsír: 2,2 g, ebből telített: 0,4 g
szénhidrát: 67 g, ebből cukor: 3,2 g
rost: 7 g
fehérje: 12 g
só: 0,01 g
Vásárlóink írták a(z) Durum teljes kiőrlésű orsó tésza termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Durum teljes kiőrlésű orsó tésza mellé:


