Durum rigatoni tészta
A durumlisztből készült tészták Olaszországból indultak el európi hódító útjukra. Magyaroszágon... Tovább
A durumlisztből készült tészták Olaszországból indultak el európi hódító útjukra. Magyaroszágon a népies nevén "keménybúza" néven ismert gabonaféle kicsit sárgásabb színű, egészségesebb, mint a normál BL-55 néven ismert finomliszt.
A könnyebben emészthető, nagyobb rost tartalmú durumliszt keményítőjének glikémiás indexe is alacsonyabb, tehát nem emeli meg fogyasztása után ugrásszerűen a vércukorszintet.
Magas fehérje tartalmú lisztjéből a száraztészta készítése során tojás felhasználása nélkül gyártják, így koleszterinérzékenyek is fogyaszthatják.
A durumtészta 1-2 perccel korábban elkészül a hagyományos tojásos változattal szemben, és közel kétszeresére duzzad "szaporodik".
Az olaszok "al dente" azaz kicsit roppanósan szeretik.
A durumtészták egyik, hazánkban kevésbé ismert formátuma a rigatoni, jelentése "recés".
Ha már unja a pennét, de nem szívesen mondana le arról, hogy olyan rövid csőtésztát használjon, ami kívül s belül jól magába zárja kedvenc szószát...
Nos, akkor válaszd a rigatoni tésztát. Jóval nagyobb méretű, mint a penne, de ennek a tésztának a végét egyenesre vágják. A tésztán hosszanti irányban futnak a recék, a tészta formája enyhén görbülő egyenes.
Kialakításánál fogva legjobb, ha darabos húsos és vagy zöldséggel teli szószokhoz társítja.
Származási hely: Olaszország
Tápanyag- és energiatartalom 100g-ra: (tájékoztató adat)
Energia: 355 kcal
Fehérje: 12,5 g
Zsír: 1,4g
Szénhidrát: 73 g
Rost: 2,8 g
Vásárlóink írták a(z) Durum rigatoni tészta termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Durum rigatoni tészta mellé:


