GAL Babaváró + PLUS vitaminkészítmény
A GAL Babaváró + PLUS vitaminkészítmény termékünket a legújabb kutatások fényében fejlesztettük... Tovább
A GAL Babaváró + PLUS vitaminkészítmény termékünket a legújabb kutatások fényében fejlesztettük ki, szem előtt tartva a természetességet és életszerűséget - írja a gyártó hivatalos közleményében. Azaz minden vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz, nem eltérve attól, ahogyan ezekhez állandó tápanyagban dús, változatos táplálkozással juthatnánk. Ezen hatóanyagok mindegyike természetben megtalálható forma, jelentős részük organikus termesztésből származó (bio) gyógy- és fűszernövényekből van kivonva, így azon ko-faktorokból is tartalmaz, amelyek e növényekben aligha véletlenül vannak jelen a bennük lévő vitaminok/ásványok mellett. A mennyiségek esetében végig fontosnak tartottuk, hogy a napi adag biztosan tartalmazza a hatásosnak talált dózist, de semmi esetre se lépje túl az életszerű mennyiségeket, azaz azt a mennyiséget, amit táplálkozással már nem is lehetne fedezni sehogyan sem. Ha vásárlói véleményekre, tapasztalatra vagy kíváncsi, kérlek, görgess a lap aljára!
A termék összetétele:
A termék összetevőiről lejjebb görgetve tájékozódhat. Amennyiben már megvásárolta a terméket, úgy a doboz elejét kihajtva tudja elolvasni a részletes, összetevőket tartalmazó táblázatot.
Javasolt Napi adag:
1 db Lipofil olajkapszula (barna) + 1 db Hidrofil gyomorsav-ellenálló, vegán porkapszula (narancssárga) + 5 ml (4,4 g) komplementer italpor + 30 csepp kolin-cseppek
Fogyasztási javaslat:
Már a gyermektervezés gondolatától kezdve javasoljuk a szedését, ideálisan legalább 3 hónappal a fogantatás előtt, egészen a szoptatás végéig, sőt még akár tovább is érdemes lehet.
Vasat ne szedjünk, csak ha igazoltan vashiányosak vagyunk, de még akkor is érdemes 1-2 hónap GAL+ Babaváró szedése után újra ellenőrizni, mert nem kizárt, hogy mellette vas nélkül is rendeződik a szintje, főleg, ha rendszeresen fogyasztunk mellette májat és esetleg laktoferrint is.
Lipofil olaj- és Hidrofil por-kapszulák: A kétféle kapszulából 1-1 db-ot vegyünk be étkezéskor, lehetőleg reggelihez vagy ebédhez, és ne vacsorához. Egyszerre és külön-külön is bevehetők. Ritkán fordul elő, de amennyiben a magas vitamin-/ásványianyag-tartalma miatt a porkapszula bármilyen emésztőrendszeri diszkomfort-érzetet okozna, úgy javasolt közvetlenül étkezés előtt bevenni.
Komplementer italpor: Az italport vízben érdemes feloldani. A hasznosulás maximalizálásához legjobb több részletben fogyasztani (pl.: 5 x 1 ml-t vagy 2 x 2,5 ml-t), de egyszerre is beszedhető a teljes napi adag. Mérőkanalat a dobozban talál. Amennyiben 1 vagy 2 részletben szedjük be, akkor javasolt étkezéskor vagy utána, míg ha az ideálisabb több részletben való szedést választjuk, akkor azt bármikor tehetjük. Ha érzékeny a gyomra vagy kevés a gyomorsava, fogyassza több részletben (pl.: 5 x 1 ml-t).
Kolin-cseppek: Napi 30 csepp szedését javasoljuk. Egyszerre is beszedhető, vagy eloszlatva a nap folyamán. Étkezéssel vagy anélkül. Bármilyen folyadékba vagy ételre is cseppenthető. Erős íze miatt töményen ne fogyassza! Nem hőérzékeny, így forró ételbe is keverhető. Sós íze miatt a só egy részét is helyettesíthetjük vele.
A jód és szelén
A pajzsmirigy problémák egyik fő oka minden esetben a jód hiánya és így a jód hiányos táplálkozás ajánlása biztos katasztrófát fog okozni idővel (az egy másik probléma, hogy pajzsmirigy hormon tartalmú gyógyszerek szedése mellett az értékek jobbak lehetnek jód hiányában, de a probléma okát ettől még egyre tovább fokozza a jód hiánya).
Pajzsmirigy probléma esetén akkor most szedjünk vagy ne? Mennyit?
Jód kismamáknak?
És azért 120 mcg szelén és nem 200 mcg, mert hosszú távon szedve 200 mcg-ot (pláne, ha az étkezésünkben is van szelén elég) túl magas szelén szintet eredményezhet, ami már túl van az optimumon és így szintén gondot okozhat. (Az általunk használt szelén formákból 120 mcg is bőséges, ugyanis részben metil-l-szelenociszteinből és metil-l-szelenoglutationból származik, melyek aktívabb formák, nagyobb toleranciával és jobb felszívódással).
A kolin-só
A megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása azért fontos, hogy agyunk, idegrendszerünk, májunk, veséink megfelelően működjenek, sőt minden sejtünk megfelelő működéséhez fontos.
Kismamák és a kolin-só
Azon felül, hogy a magzat normális fejlődéséhez kulcsfontosságú, és így a születési- és magzatfejlődési-rendellenességeket is segíti megelőzni, egy 2012-es vizsgálatban azt találták, hogy azon anyukák, akik a terhesség során napi 930 mg kolint kaptak, „jobb” idegrendszerű, egészségesebb gyermekek adtak életet, mint azok az anyukák, akik „csak” 480 mg kolint kaptak. Ez, hogy „jobb” idegrendszerű, azt jelenti, hogy terhesség alatt mind a placenta, mind a magzat stressz szintje csökkent (CRH, kortizol), majd megszületésük után is pár hónaposan mérve jobb „stressz rendszerrel” rendelkeztek (pl. HPA-tengely jobban működött, jobb visszacsatolások). Az ilyen jobb „stressz-rendszerrel” rendelkező csecsemők a felnőtt korban védettek maradnak számos betegséggel szemben, mint az inzulin-rezisztencia, magas vérnyomás és minden stressz okozta betegség ellen, ugyanis a stresszre való fogékonyságunkat erősen a születésünkkor kialakult HPA-tengely milyensége határozza meg (ismert koraszülöttek esetében is, hogy felnőttként sokkal fogékonyabbak a stresszre, inzulin-rezisztenciára).
Érdekes az is, hogy a természeti népeknél megfigyelt (Weston Price), hogy a terhesség és szoptatás alatt magasabb kolin tartalmú a táplálkozást biztosítanak a kismamáknak.
Ha tehát minimum 930 mg kolinhoz jutunk - legalább a harmadik trimeszterben-, azzal megtehetjük az első és talán legfontosabb lépést afelé, hogy kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak majd. Ezen felül preeklampsziát is feltehetően megelőzi a terhesség alatt, ugyanis annak oka a placenta magas CRH szintje, amit a kolinszedés jelentősen csökkent. Ez a kutatás azért is érdekes, mert egy eleve nem kevés, 480 mg kolint szedő kismamák csoportjához képest volt jelentős pozitív változás a 930 mg kolint szedő kismamáknál és gyermekeiknél. A kutatásban kolin-kloridot, azaz kolin-sót alkalmaztak (mindkét csoportban 380 mg kolin jött táplálékból, az egyikben +100 mg kolin jött kolin-kloridból, míg a másikban +550 mg).
A GAL+ Babaváró-ban ezért 900 mg kolin van kolin-só formájában, mint a kutatásban is. Azért 900 mg, mert kevesen esznek meg napi 3 db tojást átlagosan, ami a kutatásban lévő 380 mg étkezésből származó kolinnal egyezne meg és így azok számára is elegendő (30 mg-ot pedig azért bárki megeszik, így a vizsgálatban szükségesnek talált 930 mg-os mennyiség biztosítva van tojássárgája és máj nélkül is). Aki pedig sok májat/tojást eszik, annak sem gond a több, akár napi 2000 mg vagy több is biztonsággal fogyasztható.
A kolin sók (és minden egyéb kolin tartalmú alapanyag, mint pl. kolin-bitartarát stb) egyik lényeges minőségi mutatója az ún. amin-tartalom, ami 10 ppm-ig számít megfelelőnek. Az általunk használt alapanyag amin-tartalma jellemzően ennek tizede (1 ppm).
Az említett kutatás:
Miért fontos és veszélyes is egyben az A-vitamin pótlás és hogyan optimális?
Az A-vitamin hiánya és többlete is káros. Többlete relatív D3-vitamin hiányt is okoz receptor szinten, ezért is káros (és emiatt a D3 csökkenti a toxicitását). Karotinoidokból a szervezet viszont csak annyit alakít át retinollá, amennyit kell, így az nem túladagolható (bár egy vizsgálatban mind az A-vitamin, mind a béta-karotin pótlást károsnak találták: dohányosoknál fokozta a tüdőrák kockázatot ezek szedése. Azonban a vizsgálatban szintetikus béta-karotint használtak és a karotinoidok élelmiszerekben sosem csak béta-karotin formában vannak, mindig van min. alfa-karotin is mellette, így életszerűtlen és ugyanaz a probléma áll fent, mint egy másik vizsgálatban, ahol az E-vitamin pótlást találták károsnak… kiderült, hogy csak alfa-tokoferolként volt ott is az E-vitamin, holott a gamma-tokoferol pl. hatásabb sok tekintetben és több hatása is van és a természetes élelmiszerekben a tokoferolok mindig együtt találhatóak meg, így az E-vitamint egyoldalúan csak-alfa-tokoferolként szedni még akkor is káros, ha az természetes forrásból van, ugyanis a szöveti tokoferol arányt eltolja. Szedünk valamit, ami jó, de ezzel arányaiban lecsökkentünk valamit, ami még jobb… a nettó hatás tehát negatív.)
Visszatérve az A-vitaminra. Vegyes karotinoidok formájában szedve tehát semmi kockázata nincs, nem lehet túlzásba vinni, mert a szervezet csak annyi retinolt állít elő, amennyit kell. Retinol formájában pedig könnyen túladagolható. Kézenfekvő, hogy hát akkor vegyes karotinoidok formájában szedjük…. Azonban cink hiányában nem tudjuk megfelelően átalakítani. No de akkor szedjünk cinket is, nem gond. Igen ám, de vannak, akik genetikai okokból nem képesek még megfelelő cink bevitel esetén sem elegendő retinolt előállítani karotinoidokból. Nekik fontos az A-vitamin retinol formában is!
Lényeges A-vitamin (retinol) tartalma szinte csak a májnak van. 10 dkg máj kb. 20 ezer NE A-vitamint tartalmaz (10-80 ezer NE közt). Napi kb. 2-8 ezer NE retinolra van szüksége a szervezetünknek. Ennél kevesebb vagy több is káros. Azaz, aki heti min. 1x eszik májat, az már nem lesz A-vitamin hiányos, de aki pl. heti 2-3-szor eszik májat és mellé még szed napi 5000 NE felett retinolt (pl. multivitaminnal), az már sok lehet… aki nem eszik májat, annak meg optimális lenne.
A fentiek miatt a Multik és Babavárók 5000 NE ún. A-vitamin ekvivalenst tartalmaznak, melynek fele, 2500 NE vegyes karotinoidokból származik, RSPO minősítésű (azaz „orangután-barát”) vörös pálmagyümölcsből nyert karotinoidokból (alfa-, béta és gamma-karotinoidokból főleg, de egyéb karotinoidokat is tartalmaz, likopint is, bár ez nincs feltüntetve, mert abból nem csinál a szervezet A-vitamint). A másik fele (2500 NE) pedig retinolból. Így akik nem esznek májat és genetikai okokból átalakítani sem tudják a zöldségekben lévő karotinoidokat retinollá, ők is jutnak már éppen elegendő mennyiségű retinolhoz, míg aki sok májat eszik, nekik sem lesz túlzás a napi +2500 NE retinol. A termék cink tartalma pedig bőségesen elegendő ahhoz, hogy a karotinoidokból való retinol konverziót maximalizálja, ott ahol ez a szűk keresztmetszet.
Metilfolát - folsav
A B9-vitamin folsavként ismert. Azt kell tudni, hogy a természetben folsav nem található, sem élelmiszerekben, sem a szervezetünkben. A folsav egy teljesen természetidegen anyag. A természetben ún. folátok találhatóak meg (növényi eredetű élelmiszerekben, de állatiban is), illetve mivel az állatokban (és emberekben is) az elfogyasztott élelmi folátok metil-foláttá alakulnak, így állati élelmiszerben metil-folát is megtalálható a folátok mellett. A metil-folát az aktív forma, így csak az számít, hogy mennyi metil-folát van a szervezetünkben.
A folsavat azért használják különböző étrend-kiegészítőkben, gyógyszerekben, élelmiszerek dúsításához, müzlikben stb., mert a folát instabil, tehát csak friss élelmiszerben tud benne lenni.
Vas
A vasnak erősen oxidatív, roncsoló hatása van a szervezetünkben minden sejtünkre nézve és ezért fontos minél alacsonyabban tartani a szabad vas szintünket. Ugyanakkor szervezetünk számos funkciójában van nélkülözhetetlen szerepe, így hiánya is probléma.
A vas a kórokozók többsége számára is fontos tápanyag, így a vaspótlás is és eleve a nem alacsony vas szint is fokozza a kórokozók szaporodását, és így bármilyen krónikus vagy akut fertőzést súlyosbít. Éppen ezért sejtjeink ideális esetben a vasat ferritinhez kötve tárolják, főleg fertőzés esetén, mert a kórokozók többsége számára ferritinhez kötve a vas nem hozzáférhető. Ez a szervezetük fő stratégiája a kórokozók vastól való megfosztására és így a fertőzések elleni védelemének is. A vas szállításában is lényeges szerepe van a ferritinnek, ahogyan a szabad vas szintünk szabályozásában is: Ha több vasra van szüksége szervezetünk egy részének (pl. immunsejteknek peroxid képzéshez, amit káros sejtek/kórokozók ellen használ fel), akkor a ferritin oda szállítja a vasat, míg ha megnő a vas szintje a vérünkben, akkor a ferritin elraktározza a felesleget és ezzel lecsökken a vas az ideálisan alacsony szintre.
A vaspótlás és vasban dús ételek gyakori fogyasztása ezen felül azért is probléma, mert a bélflórára és eleve a bélrendszerre káros hatással van. Tehát az első lépcső, ahol kárt tud okozni, az az emésztő rendszerünk. Onnan a véráramba jutva pedig eljut minden sejtünkhöz is és az oxidációja során káros anyagok képződésével károsítja a vér összetevőit, illetve a sejtjeinket. A kórokozókat pedig felszaporítja (főleg a sejten belülieket, de kívülieket is szaporíthatja). Ellenben, ha a ferritin szintünk elegendő és a vas bevitelünk sem túl magas, akkor mindezen káros hatásai megszűnnek vagy legalábbis lecsökkennek. A bélrendszerre való káros hatást azonban nem szünteti meg a ferritin, ezért is fontos, hogy ettől még alacsony szinten tartsuk a vas bevitelünket (megfelelő ferritin jelenlétében kevés vas is elegendő, mert fokozza a felszívódását és a megfelelő helyre való szállítását).
Terhesség esetén különösen fontos, hogy alacsony maradjon a vas szintünk, miközben optimális szinten legyenek a vas tartalékaink is. A vas szint rendezése tehát jobb, ha nem vas pótláson keresztül történik, mert ez utóbbi a magzatra is káros. Egy 2014-es olasz vizsgálatban közel 300 vashiányos, illetve vérszegény (vas hiányos anémia) kismamát osztottak két csoportra. Az egyik csoportban lévő 156 kismama napi 2 x 100mg laktoferrint kapott, míg a másik 139 kismama napi 560 mg vas-szulfát kiegészítést. A laktoferrint (vas nélkül!) szedő csoportban a vas összes vizsgálati mutatója (haemoglobin, vas, ferritin, stb) jelentősen javult, azaz a vashiányos állapot és vérszegénység teljesen megszűnt, míg a vasat szedő csoportban semmi sem javult, viszont tovább romlott. A csak laktoferrint szedő vashiányos kismamák körében nem fordult elő semmilyen mellékhatás és szervezet szintű gyulladást mutató értékeik is javultak, míg a vasat szedő vashiányos kismamák csoportjában a gyulladás szint tovább romlott, ráadásul több mint 16%-uknak okozott észrevehető mellékhatásokat is a vas pótlás. A legmeglepőbb a vizsgálat során azonban az volt, hogy a vasat nem, csak laktoferrin szedő kismamáknál egyetlen vetélés sem történt és az összes kisbaba egészségesen megszületett, addig a vasat szedő kismamáknál 5 vetélés történt, azaz az esetek 4%-ában!
Mit tegyünk tehát, ha vashiányosak vagyunk?
Méressük meg mindenképpen a ferritin szintünket is. Ideálisan 50-75 ng/ml érték közt jó tartani terhesség esetén (más vélemények szerint 20-75 ng/ml közt). A ferritin szintje megnő akut/krónikus gyulladás esetén, fertőzés esetén és elhízottság/metabolikus szindróma esetén is sok esetben, azonban az alacsony ferritin szint minden esetben alacsony vas státuszt jelent, és/vagy azt, hogy a vas a szervezetünkben kis részben van csak az ideális „tároló helyén”, a ferritinben, azaz fokozottan ártalmas ilyen esetben a magas vagy normális vas szint. Ideálisan a vas szintünk alacsony-közepes, míg ferritin, transzferrin, haemoglobin szintünk normális.
Bár a ferritin szint alacsonyan tartásának is lehetnek élethosszra gyakorolt előnyei (20 ng/ml környékén), mégis érdemes 50 ng/ml körüli értékre (50-75 közt) törekedni, különösen terhesség esetén. Ha ebben az érték tartományban vagyunk, akkor nem számít a vas szintünk, nem baj, ha alacsony, sőt még jó is. A laktoferrin többnyire gyorsan megnöveli a vas szintünket, ahogyan az említett vizsgálatban is látszik és csökkenti a vas káros hatásait (megfosztja a kórokozókat a vastól, segíti a vasat az egészséges sejtekhez szállítani, fokozza a vas felvételét a sejteknek, miközben vas fölösleget biztonságos ferritin formában tárolni segíti).
A ferritin szintet a C-vitamin is segíti emelni. Ellenben a vas- és ferritin szintet is csökkenti a kávé, csoki, tea, magvak, hüvelyesek, teljes kiőrlésű termékek és egyéb fitinsavakat, katechineket tartalmazó élelmiszerek.
Vashiánnyal tehát csak akkor foglalkozzunk, ha a ferritinünk alacsony (50 ng/ml alatt van). Ez esetben pedig először laktoferrin és C-vitamin szedésével, valamint a vas/ferritin szintet csökkentők kerülésével próbáljuk meg rendezni ferritin szintünket. Napi min. 2 x 100 mg laktoferrin (többet is lehet nyugodtan, akár 2x300 mg-ot is) + napi min. 2000 mg C-vitamin (lehet akár 10 ezer mg-ot is, de a megfelelő felszívódás miatt fontos, hogy egyszerre max. 1000 mg-ot szedjünk be), illetve a tea/kávé/csoki/hüvelyesek/magvak/teljes kiőrlésű „barna dolgok” fogyasztásának csökkentése.
Ha ez esetleg nem rendezte volna a ferritin szintünket (és így a vas státuszunkat), akkor a legjobb, ha elkezdünk több májat (pl. heti 3x) fogyasztani és/vagy több vöröshúst vagy más (lehetőleg állati eredetű) vas tartalmú élelmiszert is az előbb ajánlott intervención felül (a C-vitamint érdemes a vas tartalmú ételekkel együtt beszedni, főleg ha növényi eredetű a vas forrás). Ennek már így biztosan működnie kell, de ha valaki nem hajlandó pl. májat enni gyakran és sehogy nem akar a ferritinje 50 ng/ml-es értékre emelkedni, azaz ha minden kötél szakad, akkor érdemes csak vas pótlásra gondolni gyógyszerrel vagy kiegészítővel (és főleg csak ha 30 ng/ml-t sem éri el a ferritin).
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Összefoglalva: Beszedhető minden (kapszulák + italpor + cseppek) egyszerre is bármelyik főétkezéskor, de ha az emésztőrendszerünk érzékeny és/vagy a maximumot szeretnénk kihozni a termékből, akkor az italport érdemes több részre elosztva szedni.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Összetevők:
GAL+ Babaváró Lipofil-esszencia lágyzselatin kapszulák (30 db):
Golden Omega® halolaj-koncentrátum, kapszulahéj (zselatin, glicerin, víz, karamell, édesítőszer: sztevial-glikozidok sztívia-levél kivonatból, kristályvanillin), d-alfa-tokoferol és vegyes tokoferolok, magas karotinoid- és tokotrienol-tartalmú RSPO-minősített vöröspálma-gyümölcs-kivonat, zsálya-kivonat, 2% menakinon-7-tartalmú olívaolaj, 2% kolekalciferol-tartalmú MCT-olaj, retinol-palmitát, fillokinon.
GAL+ Babaváró Hidrofil-esszencia gyomorsav-ellenálló vegán kapszulák (30 db):
L-aszkorbinsav, kapszulahéj: cellulóz (HPMC), d-kalcium-pantotenát, cink-biszglicinát, tiamin-hidroklorid, szelénes élesztő (inaktív), bio bambusz-kivonat, bio barnamoszat, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, nátrium-borát, niacinamide, réz-glükonát, bio növényi kivonat (amla- és guava-gyümölcs, szent bazsalikom- és curry-levél és citromhéj kivonatainak mátrixa), piridoxal-5-foszfatáz, bio mustármag-kivonat, BioPerine® feketebors-kivonat, biotin, metil-folát kalcium-sója, krómium-pikolinát, kapszulahéj bevonata: gyomorsavnak ellenálló természetes gellángumi, kálium-jodid, nátrium-molibdenát, metilkobalamin.
GAL+ Babaváró Komplementer italpor (30 adag):
Magnézium-L-laktát, L-aszkorbinsav, taurin, myo-inozitol, metilkobalamin.
GAL+ Babaváró Kolin-só cseppek (30 adag):
Kolin-klorid, víz.
Napi adag tartalmaz: | ||
A-vitamin (Fenntartható, “orangután-barát” gazdaságból származó, RSPO-minősített vöröspálma gyümölcsből nyert karotinoidokból és retinol-palmitátból.) | 5000 NE / 3000 mcg RE | *NRV 188% |
D3-vitamin (kolekalciferol – lanolinból előállítva) | 4000 NE | *NRV 2000% |
E-vitamin (Fenntartható, “orangután-barát” gazdaságból származó, RSPO-minősített vöröspálma gyümölcsből és növényi olajokból nyert tokoferolokból és tokotrienolokból. A tokoferolok min. 30%-a gamma-tokoferol.) | 100 NE / 67 mg alfa-TE | *NRV 558% |
K-vitamin-komplex (K1- és K2-vitamin a természetben előforduló ún. transz-formáikban) | 1000 mcg | *NRV 1333% |
K1-vitamin (fillokinon – természetes transz-izomér) | 900 mcg | *NRV 1200% |
K2-vitamin (K2&Olive® menakinon-7 – természetes ún. all-trans forma, a tradicionális japán B. subtilis natto szójamentes növényi fermentációjából vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval kinyerve olívaolajjal) | 100 mcg | *NRV 133% |
Hosszú láncú omega-3 zsírsavak természetes (TG-) formájú Golden Omega® halolaj-koncentrátumból (biodiverzitást megőrző módon halászott, vadon élő halakból kinyerve és tisztítva környezetbarát módon: zöld energiával + hulladék keletkezése nélkül) | 550-600 mg, amiből: EPA – 300 mg DHA – 200 mg DPA – 50-100 mg | – |
Görög zsálya-levél szuperkritikus kivonata (Salvia triloba) [10-15:1] | 2 mg | – |
C-vitamin (L-aszkorbinsavból és bio indiai egres (amla)-kivonatból**) | 2000 mg | *NRV 2500% |
B1-vitamin (tiamin-hidrokloridból és bio növényi-kivonatokból**) | 50 mg | *NRV 4545% |
B2-vitamin (riboflavin részben bio növényi kivonatokból**) | 20 mg | *NRV 1429% |
B3-vitamin (niacinamidból és bio növényi kivonatokból**) | 16 mg | *NRV 100% |
B5-vitamin (d-kalcium-pantotenátból és bio növényi kivonatokból**) | 100 mg | *NRV 1667% |
B6-vitamin (piridoxin-hidrokloridból, piridoxal-5-foszfatázból és bio növényi kivonatokból**) | 25 mg | *NRV 1786% |
B7-vitamin (d-biotin részben bio növényi kivonatokból**) | 1000 mcg | *NRV 2000% |
B9-vitamin (Extrafolate-S® metil-folát kálcium-sója + nyomokban bio növényi kivonatokból** származó folát is) | 600 mcg | 300% NRV* |
B12 (metilkobalamin) | 300 mcg | *NRV 12000% |
Cink (szerves formában: cink-biszglicinátból és bio növényi kivonatokból**) | 15 mg | *NRV 150% |
Réz (szerves formában: réz-glükonátból és bio növényi kivonatokból**) | 1,5 mg | *NRV 150% |
Molibdén (molibdenát-só: nátrium-molibdenát) | 100 mcg | *NRV 200% |
Króm (Chromax® szerves króm-pikolinátból és bio növényi kivonatokból**) | 60 mcg | *NRV 150% |
Szelén (szelenometionin, metil-L-szelenocisztein és metil-L-szelenoglutation inaktivált szelénes élesztőből és bio mustármag vizes kivonatából) | 120 mcg | *NRV 218% |
Szilícium (bio bambusz vizes kivonatából) | 25 mg | – |
Bór (Borax: nátrium-borát) | 2 mg | – |
Jód (Kálium-jodidból és bio Ascophyllum nodosum barnamoszatból) | 225 mcg | *NRV 150% |
BioPerine® (feketebors-kivonat 95% piperinre standardizálva) | 2,5 mg | – |
Magnézium (Magnézium-L-laktátból és bio növényi kivonatokból**) | 250 mg | *NRV* 67% |
Kolin (Kolin-só: kolin-klorid) | 900 mg | – |
Taurin | 500 mg | – |
Inozitol (myo-inozitol) | 100 mg | – |
*Felnőttek számára ajánlott napi bevitel | ||
**Organikus gazdálkodásból származó indiai egres (amla)- és guava-gyümölcs, szent bazsalikom- és curry-levél, és citromhéj vizes kivonatainak mátrixa. |
Napi adag:
1 db Lipofil olajkapszula (barna) + 1 db Hidrofil gyomorsav-ellenálló, vegán porkapszula (narancssárga) + 5 ml (4,4 g) komplementer italpor + 20 csepp kolin-cseppek Gyártja és forgalmazza: GAL Vital SynergyTech Kft.
Igazolt vásárlói vélemények:
"A feleségem 40 feletti, és én is, mégis szeretnénk még egy babát. A piacon számtalan vitamin kapható, mi azonban bízunka GAl termékeiben, már többet is használunk, fogyasztunk. A Ginepp cseppek mellett ezt is szedjük -. drukkoljatok!"
Ideális összeállítás leendő anyukáknak. Egyedi, válogatott összetevők - Minőség GAL Babaváró plus vitaminkészítmény higiénikus csomagolásban. GAL Babaváró +, babaváró plusz vitaminkészítmény magzsolaGAL+ Babaváró Hidrofil-esszencia gyomorsav-ellenálló vegán kapszulák (30 db):
L-aszkorbinsav, kapszulahéj: cellulóz (HPMC), d-kalcium-pantotenát, cink-biszglicinát, tiamin-hidroklorid, szelénes élesztő (inaktív), bio bambusz-kivonat, bio barnamoszat, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, nátrium-borát, niacinamide, réz-glükonát, bio növényi kivonat (amla- és guava-gyümölcs, szent bazsalikom- és curry-levél és citromhéj kivonatainak mátrixa), piridoxal-5-foszfatáz, bio mustármag-kivonat, BioPerine® feketebors-kivonat, biotin, metil-folát kalcium-sója, krómium-pikolinát, kapszulahéj bevonata: gyomorsavnak ellenálló természetes gellángumi, kálium-jodid, nátrium-molibdenát, metilkobalamin.
GAL+ Babaváró Komplementer italpor (30 adag):
Magnézium-L-laktát, L-aszkorbinsav, taurin, myo-inozitol, metilkobalamin.
GAL+ Babaváró Kolin-só cseppek (30 adag):
Kolin-klorid, víz.
Vásárlóink írták a(z) GAL Babaváró + PLUS vitaminkészítmény termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) GAL Babaváró + PLUS vitaminkészítmény mellé:



