Az Éden Prémium kölestészta egy remek, egyedi receptúra alapján készül. Élvezeti értéke magas ( azaz, jóízű), mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.

A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősítheti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Egy gasztroblogger így ír erről a tésztáról:
"Ez a köles tészta számomra nagyon kellemes meglepetés volt. Az összetétele hasonló az előzőhöz: útifű maghéjjal, de vörös szőlőmag helyett kurkumával készül, szintén a színe miatt. A kellemes meglepetés az volt, hogy ez a tészta nem futott annyira, mint a cirok, nem ragad, nem volt vad köles íze, sőt, annyira semleges ízű, hogy alig éreztem különbséget a Pasta D’Oro kukoricatésztához képest. Állagban sokkal puhább, nem lehet “al dente” állagúra főzni, de – a cirok és kukorica tésztákkal ellentétben – még másnap is élvezhető!
Szeretem ezekben a "bolhafűmaghéjjal" készült tésztákban, hogy sokkal nagyobb térfogatra duzzadnak, mint a sima kukoricatészták. Azt figyeltem meg, hogy ezekből emiatt kevesebbet eszem, mégis jóllakottabbnak érzem magam, ráadásul a szénhidrát-tartalmuk eleve alacsonyabb a kukoricatésztáknál, ezért IR-diétában ajánlom mindegyiket."
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben 4-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia:1640 KJ / 392 Kcal
Zsír:3,1 g – Amelyből telített zsírsavak:0,64 g
Szénhidrát:75,7 g – Amelyből cukrok: 0,1 g
Fehérje:11,29 g
Só:0,06 g
Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó! Gluténmentes üzemben készült!
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: A csomagoláson jelzett időpontig
Nettó tömeg: 200 g
Ismeri további 45 gluténmentes termékünket?