Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Guarana 400 mg 60 db
3999 Ft-tól

Guarana 400 mg 60 db

Guarana 400 mg 60 db
Guarana 400 mg 60 db

Guarana ( paullinia cupana )

Erősíti a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, enyhíti az emésztési zavarok tüneteit, a bélfertőzéseket, csillapítja a lázat, valamint serkenti a vérkeringést, javítja a szellemi képességeket és a közérzetet.

Begyűjtés után a magvakat megsütötték és porrá őrölték, amit aztán vízben feloldva a tésztához hasonló masszává gyúrtak. Ezután 20cm hosszú hengereket formáztak és a napon szárították vagy lassú tűzön sütötték, amíg meg nem keményedtek. Színében és ízében a kakaóhoz hasonló guarana így a mindennapos fogyasztásra készen állt az ételek, üdítő italok és gyógyszerek elkészítésére.

Csökkenti az evés iránti vágyat, serkenti a testet, fokozza a fizikai erőt és kimerülés ellen is hatásosnak bizonyul. Amikor a fehér telepesek tudomást szereztek a guarana varázslatos tulajdonságairól, fogyasztani kezdték az italokat. Ezt követően maguk között is tapasztalhatták a növény jótékony hatásait. Ekkorra a Paullinia cupana a tudomány érdeklődését is felkeltette.

A KÁVÉNÁL IS JOBB ÉLÉNKÍTŐSZER. A guarana annyiban különbözik a kávéban található koffeintől – amely azonnal és rövid ideig hat – hogy ez lassan és fokozatosan oldódik ki, több mint 6 órán keresztül. Ezért a szervezetet nem éri az a tapasztalt kávéivók részéről jól ismert „sokk” amely hirtelen energiatöbbletet és éberséget okoz, ám a hatása gyorsan el is múlik. Azon kívül, hogy nincsenek kellemetlen mellékhatásai – mint a szívdobogás, reszketés és erős verejtékezés – amelyeket a kávé idéz elő, a guarana élénkítő hatása hosszú távú. Jótékony hatásáért a csokoládéban is megtalálható teofilin és teobromin a felelősek, azok az összetevők, amelyek segítségével visszanyerjük az erőnlétünket és a jó közérzetünket. Ezen kívül serkentik a szív működését, tágítják a véredényeket, javítják a vérkeringést, veseműködést és a káros anyagok kiválasztását a szervezetből, valamint élénkítik az idegrendszert – ezért nem is csoda, hogy a guarana csökkenti a fáradtság és a szorongás érzetét, és aktiválja a szervezet pszichofizikai funkcióit.

Megizsgálva a Paullinie cupane természetes élőhelyét, egy európai kutatócsoport nagy meglepetésre tett szert amikor felismerte, hogy nagyon nehéz meghatározni a bennszülöttek életkorát. Egy ötven évesnek becsült férfiről kiderült, hogy 30 évvel idősebb. A valós korát nem árulta el sem a fizikai, sem az erőnléti és szellemi állapota. Egy éles eszű, kiváló koncentráló képességgel, megfigyelő- és emlékezőtehetséggel bíró emberrel álltak szemben. Nagyon kíváncsi és kommunikatív személy volt, tele élettel és tréfás történetekkel. Természetesen ő is, a többi törzstársaival együtt mindennap guaranát fogyasztott. A rejtélyre csak évekkel később derült fény, amikor kiderült, hogy e növény flavonoidokban gazdag, illetve olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják a sejtek öregedését. Továbbá már az előző átfogó kutatások is kimutatták, hogy az indián törzsek nem tévedtek, amikor a guaranát fejfájás és reumatikusfájdalmak ellen, valamint lázcsillapítóként fogyasztották, illetve emésztési zavarok megszüntetésére,a legyengült szervezet felépítésére és a testi vitalitás fokozására.

Serkenti a vérkeringést és lebontja a bőr alatti zsírréteget, így kiváló ellenszere lett a makacs narancsbőr kialakulásának. Azon kívül, hogy telítettségi érzetet okoz, szabályozza és serkenti az emésztőrendszert, valamint gyorsítja az anyagcserét.
Egy okkal több hogy fogyókúra idején is fogyasszuk a guaranát, mert jó hatással van a közérzetünkre, az idegrendszerünkre és a testünkre. Azoknál, akik rendszeresen fogyasztják, megszűnik a kimerültség, kedélytelenség és a feszültség, amely tüneteket a koplalás jellegzetes mellékhatásaiként ismerünk.

Antibakteriális hatását megerősítette az a kísérlet is, amely szerint megakadályozza az Escherichie coli és a Salmonella szaporodását.
Ezzel magyarázható, hogy az indiánok a guaranát a bélrendszerük őrének tekintették. Összevetve mindent, amit eddig elmondtunk a guaranáról nem csoda, hogy ez a növény egyre népszerűbb szerte a világon.
A világpiacon kapható guarana por 80 %-át még mindig az amazoni indián törzsek bennszülöttjei állítják elő hagyományos módon.

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet.


Származási hely: Brazilia


OSS rendszer

“Az organikus módon kezelt termékek”

A legtöbb természetes terméket fertőtleníteni kell, pasztörizálni vagy egyéb módon sterilizálni. Számos módszer létezik a kezelésre, mint például a besugárzás, etilén-oxid, ózon és UV használata. Ezek a módszerek sok esetben károsítják a hatóanyagokat, bizonyos esetekben veszélyesek is lehetnek akár a környezetünkre, akár egészségünkre.

Az egyetlen nemzetközileg elismert és elfogadott módszer az “organikus sterilizálási rendszer (OSS)” , amely magas hőmérsékletű gőz és vákuum használatával, gyors és kíméletes módon, a hatóanyagok lebontása nélkül sterilizálja a termékeket.

Ez a termék az OSS rendszer segítségével lett csírátlanítva.


Figyelem!

Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét, hogy termékeink kizárólag tiszta,  szabad forgalmú növényi komponensekből készült botanikai/analitikai minták, semmiképpen nem élelmiszerek vagy azok összetevői, nem gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, vagy étrendkiegészítők!

Az oldalainkon feltüntetett termékekkel kapcsolatban leírt információk nem a mi javaslataink, a tájékoztatás célját szolgálják, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására illetve a termékek esetleges emberi fogyasztására vagy fogyasztásának javaslatára, valamint az esetleges fogyasztással  kapcsolatos hatások és azok következményeinek pontos leírására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy más egészségügyi szakemberhez!

Általánosságban a gyógynövények hatásairól szóló tájékoztatásaink a népi gyógyászat hagyományain és szakirodalmon egyaránt alapulnak.

Gyógyteák, gyógynövények fogyasztása általánosságban 12 év alatt, terhesség, allergia, és egyéb érzékenység esetén nem ajánlott!

Bármely gyógynövény esetleges gyógyszer szedése melletti fogyasztása esetén mindig kérje ki orvosa, gyógyszerésze vagy más szakember véleményét!

Termékeink megrendelésével tudomásul veszi és elfogadja a fent leírtakat!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi guarna kapszulák higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Guarana 400 mg 60 db kapszula 3999 Ft/doboz. magzsola
Guarana cserje porrá őrölt magjai 60 db lágyzselatin kapszulában.
Brazilia

Vásárlóink írták a(z) Guarana 400 mg 60 db termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo

Nincs még értékelés, legyen Ön az első, aki leírja tapasztalatait. Használja a lenti űrlapot.

Értékelje Ön is a(z) Guarana 400 mg 60 db terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Guarana 400 mg 60 db mellé:

Goji bogyó
Goji bogyó
999Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.