Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Glutén-, szója-, laktóz-, színezék-, tartósítószer-mentes. A termék vegán étrendhez alkalmazható, ajánlott termék.
A liofilizálás - más néven fagyasztva szárítás - egy előremutató tartósítási eljárás, mely során nincs szükség semmilyen hozzáadott tartósítószerre vagy cukorra. A gyümölcs megőrzi eredeti színét és aromáját, emellett ásványi anyag és vitamintartalmát, csak víztartalmát veszíti el az eljárás során. Gyönyörű, de törékeny gyümölcsdarabok a végeredmény.
Élelmi rostban gazdag!
Laboratóriumi vizsgálattal igazolt gluténmentes termék!
A Hester's termékek olyan egészségtudatos vásárlónak készülnek, akiknek fontos az alapanyagok minősége, és jogos elvárásuk az ADALÉKMENTES összetétel!
Mazsola, kókusz, különféle aszalt vagy éppen friss gyümölcsök, rengeteg rost, gyors és lassú szénhidrát, vitaminok - ha a reggeliben hívők táborát gyarapítjuk, akkor tényleg nehezen találunk alkalmasabb ételt arra, hogy beindítsuk az emésztésünket (ha meg nem hiszünk a reggeliben, akkor első étkezésnek is jó választás). A müzlit Maximilian Bircher-Benner nevű orvos fedezte fel a világ számára - legalábbis Európában, mert mint azt később látni fogjuk, az USA-ban ettől teljesen függetlenül is ugyanarra az eredményre jutottak: a reggelire fogyasztott, gabonából és gyümölcsökből, magokból álló ételek jót tesznek az emésztésnek, rostban gazdagabbak, mint a korban igen elterjedt húsos, tojásos reggelik. Utóbbi elsősorban a tehetősebb társadalmi csoportok körében volt jellemző.
A müzli és a granola között a legnagyobb különbség az, hogy az utóbbi alapját képező gabonaféléket még felhasználás előtt megsütik, ezzel megváltoztatva azok ízét és állagát. Édességének mértékét is az egészséges édesítők, valamint a belekevert csonthéjasok, aszalványok, gyümölcsök adják.
A granola alapja, összetétele:
A legtöbb esetben a zabpehely adja, ehhez adagolják a különféle olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket. Az olajos magvak közül leginkább a mogyoró, a dió, a pekándió, a pisztácia, a kesudió és a mandula kerül a masszába, általában több fajtát is belekeverve. De megspékelhetjük még tök -, len-, szezám- és napraforgómaggal is. Hasonlóan széles a kínálat a mixbe tehető aszalt gyümölcsökből is, így igen közkedvelt, hagyományos alapanyagnak számít a banán, az alma, a szilva, a sárgabarack, az áfonya, a mazsolák különféle típusai, a különböző egzotikus gyümölcsök és a datolya is. Mivel te készíted, így valóban a saját szád íze szerint édesítheted: ha úgy véled, hogy a beletett gyümölcsök nem tették elég édessé, úgy ízlés szerint önthetsz még bele mézet, eredeti finn nyírfacukrot, juhar- és agave szirupot vagy sztíviát. Ha van kedved, fűszerezheted is, mehet bele ízlés szerint egy kis fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, kardamom, szerecsendió vagy épp vanília. Ezek nem csak jobb ízűvé varázsolják a reggelidet, de édesebbnek is éreztetik. Ha pedig még mindig hiányérzeted lenne édesség terén, úgy tördelhetsz vagy reszelhetsz bele bátran csokoládét is, de csak jó minőségűt, vagy tehetsz bele kókuszreszeléket, esetleg az elkészült masszát meghintheted cukrozatlan kakaóval is.
A Hester’s Life táplálkozási szakemberei gluténmentes zabból, hozzáadott cukor nélkül, természetes alapanyagokból gondolta újra a granola fogalmát.
A GirlPower Granolát üde málna és ropogós almakockák teszik elképesztően finommá, íze egyszerre fanyar és édes. Minden kanál a jó idő hangulatát hozza el nektek!
Felhasználási javaslat: Laktózmentes növényi tejekkel, tejjel, vagy joghurttal keverve.
ÖSSZETÉTEL :granola (gluténmentes zabpehely, datolya, olívaolaj, fahéj, tengeri só, vanília), almakocka (alma, kén-dioxid, étkezési sav: citromsav), liofilizált málna
tápanyagtartalom 100 g termékben:
energia: 1463 kJ/ 350 kcal
zsír: 6,3 g, ebből telített: 1 g
szénhidrát: 62 g, amiből cukor: 20 g
rost: 10 g
fehérje: 9,7 g
só: 0,25 g
Származási hely: Magyarország