Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Méz, akác
1599 Ft-tól

Méz, akác

Méz, akác
Méz, akác
Méz, akác

Ha azt írom -akácméz - mindenki tudja, mire gondolok. És mégis, mennyi árnyalata van ennek... Tovább

Értékelés:

A termék 1 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

500 g
1599 Ft
Kredit érték: 11    Egységár: 3198 Ft / Kg

Ha azt írom -akácméz - mindenki tudja, mire gondolok. És mégis, mennyi árnyalata van ennek! teljesen más lehet az ország különböző részein, és  a borhoz hasonlatosan, évjáratonként is eltérő a színe, és az íze is. Mégis, van egy egységes, jól felismerhető akácméz-íze. És mennyi jótékony hatása van:

  • Kiváló általános erősítő gyermekek, terhesek és lábadozók számára
  • Igen jól csillapítja a köhögést
  • Hozzájárulhat a fáradtság leküzdéséhez
  • Jótékony hatással van az idegrendszerre
  • Csökkenti a gyomorsavat
  • Segít a gyomorfekély kezelésében

A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak. Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!


Hol gyűjtik, honnan származik? 

Elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik. Az akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető. A növény kb. 10 napig virágzik, de a méztermés jelentős része a „dandár” idején, néhány nap alatt kerül a kaptárakba. Ezen okok miatt és mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni. A virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.


Méz megjelenése - avagy hogyan néz ki?

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.


Méz összetétele:

Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.

Ez a legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti. Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez. Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére. Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük! És nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál...

A mézek közül ez a típus közül a a leggazdagabb fruktózban, ezért nehezen kristályosodik. Az egyik különleges tulajdonsága a köhögés csillapítása,  fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Az akácméz kiváló erősítő idősök, gyermekek, terhesek és lábadozók számára, akik egy betegség vagy egy műtét utáni felépülési időszakban vannak. Ugyanakkor jótékony hatással van az idegrendszerre, segít a fáradtság leküzdésében. Az akácméz hatásos gyomorsav túltengés estén, illetve a gyomorfekély kezelésében, enyhítve a gyomorfájdalmakat.

Az akácmézet szervezetünk könnyen hasznosítja, így hamarabb jutunk energiához. Továbbá hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez is. Az akácméz, több mint 400 anyagot tartalmaz, ezek közül B1, B2, B6, B12 vitaminokat, enzimeket, flavonoidokat, fito-hormonokat, aromás vegyületeket, szerves savakat (pl. tejsav, oxálsav, citromsav, almasav), dextrint, és nitrogénvegyületeket.

Az akácmézet főleg a gyermekek szeretik, mivel édes és nem olyan erős az aromája, mint más mézeknek. Illetve az összes méz típus közül az akácméznek van a legalacsonyabb savtartalma.

Tökéletesen helyettesíti a cukrot, mivel tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag. Mivel az italok ízét és aromáját nem változtatja meg, az akácméz nagyon jó természetes édesítőszer.

ÖSSZETEVŐK: 100%-ban természetes akácméz

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi akácméz higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Akácméz 1599 Ft Ft/500 mL - magzsola
100% magyar akácméz
Magyarország

Vásárlóink írták a(z) Méz, akác termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
A mézek közül ez a legjobb, én télen-nyáron eszem. Világos, kellemes ízvilágú, egyenletes, jó textúrájú termelői méz, máskor is innen fogom vásárolni.

Értékelje Ön is a(z) Méz, akác terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.