Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Méz, hárs
1249 Ft-tól

Méz, hárs

Méz, hárs
Méz, hárs
Méz, hárs

Hárs méz jellemzői... Tovább

Értékelés:

A termék 2 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

500 g
1249 Ft
Kredit érték: 12    Egységár: 2498 Ft / Kg

Hárs méz jellemzői:

Kislevelű hárs (Tilia cordata L.), Nagylevelű hárs (Tilia platyphíllos L.) és Ezüst hárs (Tilia argentea L.) fafajok alkotják hárserdeink nagy részét. Elsősorban a Dél-Dunántúlon jelentős erdőalkotó, de hazánkban általánosan elterjedt fafaj mind erdőalkotóként, mind fasoralkotó parkfaként. Maga a hársfa egy 25-30 m magasra növő, sárga vagy zöldes álernyős virágzatú növény.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!

Virágát gyógynövényként gyűjtik. A hársfa virág kevés pollent és sok nektárt termel. Ezért a virágpor allergiások próbára tehetik.

Hársmézünk elsősorban a Dunakanyar védet természeti területeiről származik,.virágzása június utolsó heteire tehető.

Méz megjelenése:

Színe változatos, a világossárgától a borostyán sárgáig terjed, íze nagyon erős, kissé kesernyés, illata intenzív, hársillatú. Viszonylag nehezen kristályosodik, de ha kikristályosodik nagy szemcsés fehér színűvé válik, néha frakcionáltan fent nagy szemcsés, középen finomszemcsés alul pedig sötét folyékony formában jelenik meg.

A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!


Méz felhasználása:

Illóolajai, farnezol tartalma és egyéb hatóanyagai révén jó hatása van a megfázásos tünetek enyhítésében (köhögés, hörghurut).

Kolin tartalma folytán gátolja a zsírlerakódást és az érelmeszesedést. Igen erős antibiotikus hatású méz. Fogyasztása önmagában kanalazva vagy italokba keverve. Mézet csak már fogyasztható hőmérsékletű italba keverjük, ne forrázzuk!

Ajánlott megfázás, torokgyulladás, köhögés és lázzal járó betegségek esetén.

Fogyasztása idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt. (Lefekvés előtt 1 kanál mézet ajánlott ilyen esetekben fogyasztani.)

Ismeri, kóstolta további termelői mézeinket, pl. a kiváló, tiszta akácmézet is? 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi hársméz higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Hársméz 1249 Ft Ft/500 mL - magzsola
100% hársméz
Magyarország

Vásárlóink írták a(z) Méz, hárs termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Nagyon meg voltam vele elégedve, kiváló az ár-érték aránya a terméknek.
Vásárló
A legjobb, közben a legfinomabb megoldás, torokfájás, köhögés esetén, és még vajas kenyéren is bevető.

Értékelje Ön is a(z) Méz, hárs terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Méz, hárs mellé:

Kakaópor
Kakaópor
1075Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.