Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Planetbio organikus vanília por
4489 Ft-tól

Planetbio organikus vanília por

Planetbio organikus vanília por

A vanília  az orchideák családjának tagja, szárított hüvelyének kiváló, egyedi ízéről... Tovább

Értékelés:

A termék 1 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

60 g
4489 Ft
Kredit érték: 45    Egységár: 74817 Ft / Kg

A vanília  az orchideák családjának tagja, szárított hüvelyének kiváló, egyedi ízéről, illatáról ismertjük. Eredetileg Közép-Amerikából származik, ahol az aztékok használták, mára  az egész világon elterjedt, és termesztik minden trópusi  vidéken. Legkiválóbb, legelismertebb termőhelye azonban Madagaszkár, ahonnan az általunk is forgalmazott vanília is származik. A növény egy olyan, leginkább a szőlőhöz hasonló kúszónövény. 

Az ezeken kifejlődő, kb. 20 cm hosszú, zöldes-sárgás virágot csakis egyféle méh képes beporozni, ezért ezt nagyüzemi termesztésben mesterséges úton végzik. Ezért is nem tudták sokáig eredeti termőhelyén kívül termeszteni.

A beporzott virágokból kifejlődő, hosszúkás, vékony hüvelyeket öt hónap után tudják leszedni, de ekkor még mindig zöldek, és éretlenek a vaníllia rudak.

Eredeti, semmire sem hasonlító aromáját hosszabb érlelés és feldolgozás, szárítás után éri el.

A Planetbio vanília por egyedi, karakteres aromáját több összetevő egyidejű kölcsönhatásának köszönheti, ebből alakul ki az élénk, természetes aroma. Figyelem! A vaníllia és a vanilin nem összetévesztendő, ez utóbbi egy fenolos aldehid, mesterségesen előállított íz!

A Planetbio ezen terméke a zamatos összetevők mellett számos ásványi anyagot is tartalmaz, mint pl. kálium, kalcium, magnézium.

A Madagaszkárról származó, magas minőségű termék megfelel a biogazdálkodás európai szabványainak.

A feldolgozás során  a még nyers vanília hüvelyeket különleges dobozokban érlelik, „izzasztják”. Miközben ezek nedvességet  bocsájtanak ki, különféle enzimes reakciók, érési folyamat indul el. Ezek után napsütés hatására száradni kezdenek, és így alakulnak ki néhány nap alatt a komplex ízek is. Ezek után árnyas, szellőztetett helységben még egy hónapot szárítják, és ezt követőek kezdik kézzel válogatni a már „ kész” rudakat.

Ebből őrlik szinte púder finomságúra magát a port.

Az így elkészített Planetbio vanília por egy egyedi, élénk, vaníliás ízt kap, ami illatra is nagyon kellemes, és teljesen természetes.

Bármilyen desszerthez, süteményhez, turmixhoz adva a vanília egy új értelmezést kaphat.

Az aromaterápiában is szintén nagyra értékelt, érdemes kipróbálni akár masszázshoz is, vagy otthon, kézzel készített bőrápoló termékekhez.

Tudta-e?

A vaníliát és a kakaót szinte egyszerre hozták be Európába, az 1520-as években.  A spanyol gyarmatosító, Cortes által behozott különlegességek addig teljesen ismeretlenek voltak kontinensünkön.

A vanília a második legdrágább fűszer, a sáfrány után? A maghüvelyek termesztése munkaigényes, hosszú folyamat, ezért sok cég használ mesterséges, az előzőekben említett vanilin aromát – ezek egyike sem léphet az eredeti vanília nyomába sem…

Az egyik legnépszerűbb, legfinomabb vanillia, a Bourbon a francia királyi családról kapta nevét, melynek sokáig birtokában volt a Réuniun sziget is, ami szintén Madagaszkárhoz tartozott.

Természetes környezetükben a kifejlődő virágoknak 1% körüli esélyük van csak a sikeres beporzásra.

Összetétel: 100% magas minőségű  vanilia por

Származási hely: Madagaszkár

 

 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Planetbio organikus vanilia por higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Planetbio organikus vaníliapor - 4145Ft magzsola
100% magas minőségű vanilia por
Madagaszkár

Vásárlóink írták a(z) Planetbio organikus vanília por termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Nagyon drága. De mivel cukormentesen étkezünk, szükségünk van rá. Cserébe kiváló minőségű és finom. Várom a nyári fagyi készítést, nagyon örülök, hogy erre a termékre rátaláltam.

Értékelje Ön is a(z) Planetbio organikus vanília por terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Planetbio organikus vanília por mellé:


Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.