Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio
2189 Ft-tól

Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio

Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio

A Theobroma cacao, kakaófa, egy alacsony örökzöld fa, mely  őshonos Közép-és Dél-Amerika... Tovább

Értékelés:

A termék 2 vásárlói vélemény alapján 5.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

150 g
2189 Ft
Kredit érték: 28    Egységár: 14593 Ft / Kg

A Theobroma cacao, kakaófa, egy alacsony örökzöld fa, mely  őshonos Közép-és Dél-Amerika trópusi területein. Ez önmagában,  egy érdekes fa, fényes zöld levelekkel, amelyek vörösesek amikor fiatalok ,és szép fehér virágokkal rendelkeznek. Mindazonáltal, a kakaó széles körben ismert a magvairól, a kakaóbabról. 

A maják és aztékok által nagyra voltak értékelve, akik fizetőeszközként használták, illetve táplálékként, bár meglehetősen keserű. Egy év alatt 30 cm hosszúságú kakaóhüvelyek alakulnak ki és érnek meg a fákon, mindegyikük 20-60 kakaóbabot tartalmazva, melyek friss fehér péppel vannak körülvéve.

A pépet frissítő gyümölcslének facsarják ki, míg a kakaóbabot erjesztik, amíg veszít a keserűségéből. A kakaóbabokról, természetesen  egyből a csokoládéra gondolunk, de ez önmagában egy tápláló superfood.

A PlanetBIO kakaóbab zsírokban gazdag, ezek kiteszik a bab a teljes tömegének majdnem a feléhez. Szintén egy jó étkezési rost (teljes tömeg 11,2%-a) és fehérje (teljes tömeg 13,5%-a) forrás, amely hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez és az izomtömeg  és csontok normál fenntartásához.  PlanetBIO kakaóbab ásványi anyagokat tartalmaz, mint például : cink és magnézium. A cink hozzájárul az immunrendszer normális funkciójához, az oxidative stress ellen való sejtek védelméhez, a normál fehérjeszintézishez és a csontok, haj, bőr, körmök normál fenntartásához. Szintén szerepet játszik a sejtosztódási folyamatban, a normál kognitív funkcióban, a normál termékenységben és a szénhidrátok,

A-vitamin, zsírsavak normális anyagcseréjében. A magnézium hozzájárul a fáradság, kimerültség csökkentéséhez és a normál csontok, fogak fenntartásához. Ezenkívül, szerepet játszik az elektrolit egyensúlyban, a normál izomműködésben, az idegrendszer normál működésében, energia-kitermelő anyagcserében és a normál pszichológiai funkcióban.

A PlanetBIO kakaóbab teljesen természetes és feldolgozatlan superfood termék, ami azt jelenti, hogy megfelel az ökológiai gazdálkodás európai normáinak. A betakarítás után, a kakaóbabokat elválasztják a péptől és erjedni hagyják, így elveszti keserűsége egy részét. Az érlelés után a babokat megmossák, megtisztítják és megszárítják. A legtöbb, piacon található kakaóval szemben, a PlanetBIO kakaóbab nincs megpörkölve. Ez teszi lehetővé, hogy több tápanyagot tartalmazzanak, amelyek egyébként pörköléssel megsemmisítődnének.

A PlanetBIO kakaóport a kakaóbabok criollo fajtáiból termelik ki, amelyek a legritkábbak és legdrágábbak a kakaó piacon, amely csak néhány százalékát teszi ki a világ kakaó termésének. Aromája gazdag, összetett és hosszantartó. A criollos-t különösen nehéz növeszteni, mivel érzékeny a különbözö környezeti tényezőkre és főként, alacsony a kakaó hozama. Ez az oka annak, amiért oly nagyra értékelik és tiszeletben tartják  a criollo-t.

A PlanetBIO kakaóbabok keserű csokoládé ízüek. Ezek nincsenek feldolgozva ezért megtartják eredeti aromájukat, így nem lehet elvárni tőlük, hogy olyan édesek legyenek, mint a hagyományos csokoládé. Keverhetők édes gyümölcsökkel (banán, datolyaszilva, füge, stb), szárított gyümölcsökkel (datolya, faieper, mazsola, stb), diófélékkel (mandula, kesudió, mogyoró, stb), vagy turmixokban, gabonafélékkel, kásákban, joghurtokban, kekszekben és nyers desszertekhez használni.

Szintén szép díszítésként szolgálnak kalácsokon, süteményeken, gyümölcssalátákon és egyéb ételeken. A PlanetBIO kakaóbabot porrá lehet őrölni és csokoládék, csokoládés italok vagy desszertek keszítésére lehet használni.

A kakaó természetes serkentőszereket tartalmaz, elsősorban teobromint és koffeint. A stimulánsok serkentik az idegrendszert és növelik az energiát ha mértékkel használjuk, de túlzott használat esetén felkavarhatja a mellékveséket és mellékvese kimerültséget okozhat. Javasoljuk a kakaó mértékletes fogyasztását, nem esti időszakban, mert lefekvés előtti használata alvási problémákat okozhat.

Tudta, hogy … ?

… három fajta kakaót használnak a csokoládé iparban. Ezek a : criollo, forastero  és trinitario, az utóbbi az első kettő keveréke (hibridje). Ezek közül a criollo a legritkább, de ez nem volt mindig így – kétszáz évvel ezelőtt, a criollo volt a domináns kakaóbab. A mai criollo ritkaságának oka a betegségekkel szembeni ellenálló képességének hiánya, ezért uralja most, a kakaó világszerti piacát az erősebb  foraster.

… a kakaófák a legjobban magasabb fák árnyékában teremnek. Ezért a kakaó ültetvények ritkán állnak csak egy fajból és ennek következtében elősegítik a biodiverzitást.

… a kakaó gyümölcseinek virágai közvetlenül a fa törzséből nőnek. Ezt az érdekes jelenséget  kauliflóriának nevezik növénytanban.

Tápanyagtartalom 100g termékben:

Energia: 2521/603 KJ/kcal 

Fehérje: 12,5 g

Szénhidrát: 31,8 g

Zsír: 46,8 g

Rost: 11,2 g

Nátrium:>0,1 g

magnézium: 263 mg

vas: 14 mg

cink: 7 mg

Használata mértékkel leginkább napközben ajánlott!

A terméket dióféléket, szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.

Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Származási hely: Peru

 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi Planetbio organikus zúzott kakaóbab higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% magzsola
100% tört kakaóbab héj nélkül, organikus gazdálkodásból
Peru
energia: 2521/603 KJ/kcal
fehérje: 12,5 g
szénhidrát: 31,8 g
zsír: 46,8 g
rost: 11,2 g
nátrium:>0,1 g
magnézium: 263 mg
vas: 14 mg
cink: 7 mg

Vásárlóink írták a(z) Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Finom, igazi kakaó, imádjuk a keserű csokoládét, ezt teszünk a csak tojásból, kakaóból és dióból készült süteményünk keserű csokival bevont tetejére. Nagyon ízlik!
Vásárló
Cukorbeteg lévén, meg kell válogatnom, milyen csokoládékat fogyaszthatok. Ez nekem nagyon bevált, mivel rágcsálni is szeretek és imádom a kakaó ízt, még kesernyésen is. Szóval, nekem találták ki ezt a terméket.

Értékelje Ön is a(z) Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Planetbio organikus zúzott kakaóbab 100% bio mellé:

Csicseriborsó
Csicseriborsó
499Ft-tól
Jázmin rizs
Jázmin rizs
499Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.