Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Sárgabarackmag
1193 Ft-tól

Sárgabarackmag

Sárgabarackmag
Sárgabarackmag

FIGYELEM! EZ EGY KESERŰ VÁLTOZATA A SÁRGABARACKMAGNAK! MAGAS B-17 TARTALOMMAL... Tovább

Értékelés:

A termék 4 vásárlói vélemény alapján 3.0 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

100 g
1193 Ft
Kredit érték: 11    Egységár: 11170 Ft / Kg

FIGYELEM! EZ EGY KESERŰ VÁLTOZATA A SÁRGABARACKMAGNAK! MAGAS B-17 TARTALOMMAL!

A köztudattal ellentétben maga a sárgabarack származási helye nem Örményország vagy Perzsia; még távolabbról: Kínából, Közép-Ázsiából érkezett. Kétezer éve, a Selyemút mentén kezdett el terjedni, Magyarországra a török hódoltság idején ért el, először Tolna városába. Később Kecskemét és Gönc is híres sárgabarack-központtá vált.

Erről a magról általában az ugrik be, hogy fogyasztása (nagy mennyiségben) mérgező, ciántartalma miatt. Ezek a cianidok, pontosan a cián-glikozidok egyébként minden csonthéjas magban megtalálhatóak, legnagyobb koncentrációban a mandulabélben vannak jelen.

Ez egy városi legenda, melynek nincs valós alapja. Magyarországon évente 1 tonna feletti hivatalos fogyasztást regisztráltak – és hallott Ön valaha is halálos mérgezésről? Én nem. A magokból igen nagy mennyiséget kellene megennünk ahhoz, hogy bármilyen mérgezéses tüntet előfordulhasson.

erről itt olvasható egy érdekes cikk: 

„ Minden betegséget könnyebb megelőzni, mint azt gyógyítani” 

Az is egyre inkább elterjedt információ, hogy a sárgabarackmag B17 vitamin tartalmának köszönhetően, erős daganatmegelőző hatású lehet. Ez viszont igaz, olyannyira, hogy egyre többen kezdenek bele forgalmazásába. Természetesen ez sem egy csodaszer, rendszeres fogyasztása javasolt, de nem csak egy-egy zacskóval, hanem életmód-szerűen. Erről már írtam egy blogbejegyzést régebben, itt olvashatja el.

(A B17 vitamin elnevezés egyébként a laetrile elnevezésű vegyület fantázianeve.)

A B17 vitaminok a sárgabarackmagban természetes formájukban vannak jelen. Így hatásuk is fokozottabban jelentkezik, mint a feldolgozott termékekből kinyert más vitaminoknál.

Ez a vitaminféle a szervezetre erősen lúgosító hatással van,melyet a kórosan elszaporodó rákos sejtek nem szeretnek. 

A B17-vitaminban a cianid, benzaldehid természetes daganatölő anyag, egy természetes cukormolekulává áll össze, így alkotórészeire bontva elpusztíthatja a tumort. Az egészséges sejteket pedig táplálja. Nem rakódik le a szervezetben, a vizelettel távozik. Legnagyobb koncentrációban a sárgabarack magban található meg. Előfordul még nagy mennyiségben, a búzafűben, füvekben, csonthéjasokban, hüvelyesekben, gabonafélékben.

Ajánlott napi max. mennyiség: 6-7 szem!

Tápanyagtartalom 100 g-ra vetítve (hozzávetőleges érték)

Energia: 2737 kJ/ 653,7 kcal
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 14 g, ebből cukor: 3 g
Zsír: 55,2 g, ebből telített: 5,2 g

Rost: 3 g

Származási hely: Kína

FIGYELEM!

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. 

A leírásban szereplő kedvező hatás eléréséhez szükséges élelmiszer-mennyisége kb. 100 g/nap

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi sárgabarackmag, B17 higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Sárgabarackmag, keserű, B17, 1193 Ft magzsola
100% keserű sárgabarackmag
EU
Tápanyagtartalom 100 g-ra vetítve (hozzávetőleges érték)
Energia: 2737 kJ/ 653,7 kcal
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 14 g, ebből cukor: 3 g
Zsír: 55,2 g, ebből telített: 5,2 g
Rost: 3 g

Vásárlóink írták a(z) Sárgabarackmag termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
Vásárló
Ajándékba vásároltam, nagyon egészséges, megvoltak vele elégedve.
Vásárló
Többször vásároltam, de soha nem volt panaszom a termékre. Mivel nincs cukrozva, így én is elfogyaszthatok belőle pár szemet, de süteményt is szórtam már meg vele.
Vásárló
Sajnos ehetetlenül keserű. Az általam termelt sárgabarack magja ehető,édeskésebb ,nagyon finom. Több csomaggal rendeltem Önöktől. Midet ki kellett dobnom.
Vásárló
Először és egyszer rendeltem. Bocsánat, de ANNYIRA keserű volt, hogy még percek múlva sem múlt el ez a keserű íz. (Gondolom túl régi volt már. Vagy fogalmam sincs.) A kisebbik gyerek el is pityeredett. :( Maradunk a néha vásárolt sárgabarack itthoni magfeltörésénél.

Értékelje Ön is a(z) Sárgabarackmag terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Sárgabarackmag mellé:

Eritrit
Eritrit
1449Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.