Zöldbanán liszt
Mivel nem búzából készül, evidens, hogy gluténmentes ez a liszt helyett inkább zsírtalanított... Tovább
Mivel nem búzából készül, evidens, hogy gluténmentes ez a liszt helyett inkább zsírtalanított őrleménynek nevezhető, egyébként tápértékben rendkívül gazdag alapanyag.
Érdemes megemlíteni az ún. rezisztens keményítőt (RS), mint összetevőjét amelynek szervezetben való felszívódása, élettani hatásai eltérőek a más keményítőfajtáknál. Érdemes erre a két szóra rákeresni - érdekes kutatási eredményekről olvashat. Természetesen, a zöldbanán liszt glikémiás indexe is alacsonyabb, mint a hagyományos, finomított fehérliszté.
A Földön a banán az egyik legnagyobb mértékben termelt gyümölcsféle. A szegényebb országokban az érett mellett a nyers, zöld banán fogyasztása is elterjedt.
Ez a liszthelyettesítő is jól keverhető más gluténmentes liszttel, használható sűrítésre, vagy akár palacsintasütéshez is remek alapanyag.
Érdemes figyelembe venni, hogy a hagyományos liszthez képest ebből csak kb. ¾-nyi mennyiség szükséges.
Enyhén dióra emlékeztető íze miatt akár smoothie alapanyag, vagy salátaöntet is készíthető belőle.
Néhány praktika a zöldbanán liszt használatához:
1. Használjuk önmagában vagy keverjük más maglisztekkel, őrleményekkel!
Ha nem akarjuk, hogy a zöldbanán lisztből készült tésztánk morzsálódjon vagy törékeny legyen, adjunk hozzá az elején egy kevés langyos vizet, majd az összegyúrás után hagyjuk állni egy negyed óráig.
3. A tökéletes állag elérése érdekében használhatunk áztatott chia magot, útifű maghéjat, kókuszzsírt, és több tojást a tésztakészítésnél.
4. A kelt tészta készítése gluténmentes lisztből mindig nagy kihívást jelent. Ha zöldbanán lisztből készítünk kelt tésztát, munkánkat megkönnyíti a gluténmentes sütőpor, az útifűmag héj, a szódabikarbónát, vagy néhány plusz tojásfehérje hozzáadása (lazítja a tésztát, de el is hagyható). Ha nem vagyunk rá érzékenyek, a legkézenfekvőbb megoldás kelt tészta készítésénél az élesztő használata.
5. Ha mégis túl szárazra sikerülnének a zöldbanán lisztből készülő süteményeink, a sütési idő második felében fedjük le fóliával a tepsit.
A zöldbanán liszt két esetben nem fogyasztható: ha valaki allergiás a banánra vagy latex érzékeny, mivel pl. a nyírfa pollen keresztallergiát válthat ki.
Figyelem! Ez a termék GARANTÁLTAN GLUTÉNMENTES ÜZEMBEN került csomagolásra.
- GMO mentes
- gluténmentes üzemben készült
- vegán
- 100% természetes
- adalékanyagoktól mentes
- káliumban, és magnéziumban gazdag
Vásárlóink írták a(z) Zöldbanán liszt termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Zöldbanán liszt mellé:



