Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatunkat részletesen IDE kattintva olvashatja, tanulmányozhatja. Hírleveleinkről bármikor leiratkozhat, adatait törlheti, vagy megváltoztathatja, a hírlevelek alján található leiratkozó link segítségével.

Üzemeltetői adatok

Cégnév: Pro Express Bt.

Székhely: 6000, Kecskemét, Bercsényi u. 3.

Adószám: 20513377-2-03

Cégjegyzékszám: 03-06-107291

Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság

Szerződés nyelve: magyar

Elérhetőség: info@proexpress.hu

Telefon:06 20-9-278-610

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-103251/2016

 

Weboldalunk tárhelyszolgáltatója:

Veres És Társai kft.

Székhely: 5900, Orosháza, Kossuth L. tér 10.

Levelezési cím: 5900, Orosháza, Kossuth L. tér 10.

Adószám: 12679197-2-04

Cégjegyzékszám: 04 09 005290

telefon: +36/68-410-394

Web: http://www.orosnet.hu

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruház aszalt gyümölcsöket, magvakat, gluténmentes termékeket, és más egyéb, élelmiszer jellegű, kondícionálást nem igénylő cikkeket forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk a valóságtól eltérhetnek. A megjelenített termékek kizárólag online, a magzsola.hu a webáruház szoftveren keresztül rendelhetőek meg. A házhoz-szállítás költségét nem tartalmazzák.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

Szállítás díjak belföldre:

Házhoz szállítás esetén 16499 Ft felett ingyenes.  és GLS csomagpontokba rendelve a csomagot, 15999 Ft feletti rendeléstől ingyenes.

Ha rendelésének értéke nem éri el ezeket az összegeket, HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSNÁL, KÉSZPÉNZZEL FIZETVE 1649 FT, EGYÉB ESETEKBEN EGYSÉGESEN 1499 Ft a csomagküldés díja. 

20 kg feletti csomag esetén egyedi szállítási árat adunk, kérem, ezzel kapcsolatban keressen elérhetőségeinken, vagy jelezze ezt a megrendelés leadásakor.

A csomagokat a GLS futárcég munkanapokon 8 és 17 óra között szállítja ki a megadott szállítási címre. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Bizonyos GLS pontokon a bankkártyás fizetés nem lehetséges, ezért ott csak készpénz ellenében, vagy előreutalással tud fizetni!

Regisztráció

Vásárlás felhasználói regisztrációval is lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti. A regisztráció nem vesz igénybe 1 percnél több időt. Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen!

Javasoljuk, hogy erre a célra ne használjon  gmail-es, citromail-es illetve freemail-es címeket, mert az ezek az email klienseket használók rajtunk kívül álló okokból rendszerint nem kapják meg a rendszer üzeneteit. 

Még egy fontos dolog: a regisztráció visszaigazolása gyakran a SPAM, vagy levélszemét mappában landol, az esetleges erős szűrés miatt. Ha elküldte regisztrációját, és néhány percen belül nem érkezik visszaigazolás, kérem, nézze meg, nem-e az említett hiba állhat fenn!

Rendelés menete

Feltétlenül nem szükséges, de hasznos a regisztráció, ezért kérjük regisztráljon webáruházunkban. Ezt a regisztráció gomb megnyomása után egy rövid űrlap kitöltésével megteheti. Ezek után rendszerünk automatikusan (az űrlapon megadott email címre) kiküld egy levelet Önnek., amiben a linkre kattintva hitelesítheti email címét rendszerünkben. Ezt követően jelentkezhet be oldalunkra az ön által megadott adatokkal (felhasználónév, jelszó). A sikeres belépést követően már csak egyetlen lépés maradt hátra: a jobb oldalon található profilom gomb megnyomása után kitölteni a megrendeléshez szükséges adatok űrlapját. Kérjük pontos adatokat adjon meg, a sikeres kiszállítás érdekében. (Az eddigi műveleteket többször nem kell megismételnie, csak egyszer kell végrehajtani az első vásárlás előtt.)

A termék adatlapján rákattint a „Kosárba” feliratú gombra, és a megadott darabszámmal a termék bekerül a kosárba. A „Kosárba” feliratú gomb megnyomása előtt lehetősége van megadni a kiválasztott kiszerelés darabszámát. Ez alap értelmezett esetben mindig 1. Ha ettől eltérő darabszámú csomagot szeretne rendelni a kiválasztott kiszerelésből írja át a beviteli mezőben a számot.

Automatikusan folytathatja a vásárlást, böngészve a termékek között, járjon el az 1. pontban leírtak szerint a megvásárolni kívánt termék esetében.

A vásárlás közben bármikor lehetősége van a már kosárba helyezett termékek kiszereléseinek darabszámát módosítani. A kosár doboz bal felső sarkában található „Kosár tartalma” feliratú gomb megnyomásával kinyithatja a kosarat és listázva látja a behelyezett termékeket. Minden termék kiszerelésének darabszámát eggyel módosíthatja a mellette levő „+” és „-” feliratú gombokkal. Vagy kiszedheti a kosárból az „x” feliratú gombbal. Lehetősége van továbbá a vásárlás folyamán a kosárban található „Kiürít” gomb megnyomásával teljesen kiüríteni kosarát és a vásárlást újrakezdeni.

A kosárban található „Pénztár” gombra kattintva haladhat tovább a megrendelés folyamatában. Amennyiben már regisztrált és belépett felhasználónk egyből a pénztárba az adatok ellenőrzéséhez kerül, ellenkező esetben a „Belépés” vagy „Regisztráció” gombra kell kattintania.

A megrendelés leadásnak utolsó lépéseként „Szállítási és fizetési adatok”-ban az „Összegzés” fülön található , lejjebb görgetve, ALUL, a „Rendelés Elküldése” gombra kattintson, mellyel rendelését elküldi nekünk. Ezt a műveletet megteheti, amennyiben helyesen kitöltötte a „Profilom” űrlap minden egyes fülén találhat mezőt, amennyiben ezt elmulasztotta egy kis piros ikon jelzi a fül lapozógombján a hiányt.Ebben az esetben a piros jelzésű gombra kattintva kitöltheti az űrlap minden egyes mezejét.

Kérjük, pontosan töltse ki a szállítási címet és a számlázási címet, töltsön ki minden kötelező mezőt ( csillaggal jelölt ) és különösen fontos, hogy olyan (lehetőség szerint mobil) telefonszámot adjon meg itt, amelyen napközben is el lehet Önt érni. A megrendeléshez NEM kötelező a regisztráció( felhasználói fiókot létrehozhat opcionálisan a folyamat során az űrlapon a megfelelő mező bejelölésével későbbi rendeléseinek megkönnyítése érdekében ), de feltétlenül szükséges a megrendelési űrlap pontos kitöltése!

A Megrendelést az Önnek megfelelő szállítási és fizetési mód, illetve az esetleges Kupon alkalmazását követően ( A “Kupon alkalmazása” gomb előtti üres mezőbe PONTOSAN beírni a kapott kódot és ezt követően megnyomni a gombot ) véglegesíteni kell a “Megrendelés elküldése” gomb megnyomásával!

A rendelésről a rendszer egy automatikus e-mailben tájékoztatja.

A megrendelt terméket utánvétes vásárlás esetén a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8-tól 16 óráig, de legkésőbb 48 órán belül történik.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

A csomag elküldésekor külön értesítő e-mailt küldünk, melyben található rendelési számra hivatkozva érdeklődhet megrendelésével kapcsolatban a GLS futárcég ügyfélszolgálatánál.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja megrendelőt terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Elállás joga

Az áru átvételétől számított 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Ilyen elállás esetén a terméket az eredeti csomagolásában, sértetlen állapotban postai úton, az Ön költségén kell visszaküldeni nekünk. A termékek visszajuttatásával kapcsolatban felmerült költségeket a megrendelő viseli, az esetleges kiszámlázott szállítási díjat pedig szintén visszatérítjük. A termékek visszajuttatásával kapcsolatban felmerült költségeket a megrendelő viseli.

Ha a csomagolás bontatlan, élhet a vásárló az elállási jogával.

Vásárlástól való elállás esetén a termék vételárát legkésőbb az elállás közlését és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatérítjük az Ön által az elállás közlésekor megadott bankszámlaszámra utalással. A termék szállítási költségei, valamint a csomagolás vagy a termék sérüléséből adódó költségek a megrendelőt terhelik, amelyeket a termék visszatérítendő vételárából levonunk. A termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a megrendelőt terheli. Az elállást az üzemeltető Pro Express Bt. postacímére (6000, Kecskemét, Bercsényi u. 3.) címzett írásos nyilatkozatban kérheti. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel az elállást tartalmazó nyilatkozatot.

Békéltető testület

A békéltető testület a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független testület. A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. Feladata továbbá, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben fogyasztóként fizetési meghagyást kezdeményezett a bepanaszolni kívánt vállalkozással szemben, annak lezárultáig békéltető testületi eljárás nem indítható. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.

Illetékes békéltető testület:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna

E-mail cím: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

Kupon felhasználási feltételek

A kuponokat csak regisztrált, bejelentkezett felhasználók tudják érvényesíteni, akik nem törzsvásárlók és viszonteladók.

Fizethet utánvéttel és bankkártyával is, a kupon értéke jóváírásra kerül minden esetben, a vásárlási folyamat végén beírt kupon kód segítségével. Minden kupon csak egyszer váltható be, a kibocsátástól számított 14 napon belül.

A kupon csak a NEM akciós termékeknél érvényesíthető, amennyiben a vásárlás értéke eléri, vagy meghaladja a bruttó 10000 Ft-ot.

Ha a kosárban levő, egyébként nem akciós termékek összesített listaára nem éri el a kupon értékét, tehát nem lehet levonni belőle a kupon által nyújtott teljes kedvezményt, csak annyi kerül jóváírásra, amennyi lehetséges. A megmaradt kuponrész elveszik, másik rendelésre át nem vihető, vissza nem váltható.

Ha esetleg a kupon beváltásakor azt jelzi a rendszer, hogy nem a teljes kupon érték kerül levonásra, nyugodtan válogathat tovább az áruházban, a kupont már nem kell újra érvényesítenie. Amikor ismét visszatér a fizetési adatok megadásához, a rendszer ismét jelezni fogja a levont kedvezményt, amely már esetleg magasabb, mint korábban volt. Ha megelégszik a kupon nem teljes értékének felhasználásával, természetesen leadhatja így is megrendelését.

Kedvezmények együttes használata nem lehetséges, egyszerre csak egy költségcsökkentő megoldással élhet a vásárló. Tehát nem vonható össze pl. több kupon, és az ingyenes szállítás sem. Az ajánlói kedvezmény rokonok, családtagok és házastársak közötti érvényesítése webáruházunkban nem elfogadott.

Kredit gyűjtési és beváltási feltételek, tudnivalók

A krediteket csak regisztrált, bejelentkezett felhasználók tudják érvényesíteni, akik nem törzsvásárlók és viszonteladók.

A termékek vásárlásával, és a termék részletes oldalán történő termékértékelésekkel kreditpontokat gyűjthet, melyet a későbbiekben beválthat, de ez(ek) pénzre vissza nem váltható(ak).

A termékek kredit értéke általánosságban az áruk 1%-a (tehát 100 Ft-onként 1 kredit), de ettől elérő is lehet. Ezt a funkciót csak regisztrált, és bejelentkezett felhasználók vehetik igénybe!

A kreditek a következő, vagy bármely más vásárláskor válthatóak be, vagy akár gyűjthetőek is további vásárlások alkalmával, de nem ruházhatóak át másik felhasználóra. Így a postaköltségbe sem számíthatóak be, mivel az egy közvetített szolgáltatás.

A termékek böngészésekor, tételenként láthatja a kreditek értékét. Bejelentkezésekor a "profilom" menüben látszódik az összegyűjtött kreditek száma, és ha beváltja ezeket, az külön sorban lesz majd látható, a vásárlás összegzésekor. Természetesen a megrendeléskor beváltott, és szerzett kreditek a rendelés összesítésekor (tehát a fizetés előtt), és a visszaigazoló e-mail-ben is egyaránt láthatóak lesznek.

A fentiekkel kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

Az esetleges jogviták elbírálására a felek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság illetékességét kötik ki.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a 45/2014-es kormányrendelet szabályai, előírásai szerint vagyunk kötelesek eljárni. Erről részletesen itt olvashat:

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf

Felhívjuk figyelmét, hogy az oldalainkon feltüntetett termékekkel kapcsolatban leírt információk nem a mi javaslataink, a tájékoztatás célját szolgálják, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására illetve a termékek esetleges emberi fogyasztásának javaslatára, valamint az esetleges fogyasztással  kapcsolatos hatások és azok következményeinek pontos leírására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy más egészségügyi szakemberhez! Általánosságban a gyógynövények hatásairól szóló tájékoztatásunk a népi gyógyászat hagyományain és szakirodalmon egyaránt alapszik.

Gyógyteák fogyasztása 12 év alatt, terhesség, allergia, és egyéb érzékenység esetén nem ajánlott!

Bármely gyógynövény esetleges gyógyszer szedése melletti fogyasztása esetén mindig kérje ki orvosa, gyógyszerésze vagy szakember véleményét!

Termékeink rendelésével tudomásul veszi és elfogadja a fent leírtakat!

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Szolgáltató: magzsola.hu, Pro Express bt.

Székhely: 6000, Kecskemét, Bercsényi u. 3

Cégjegyzékszám: 03-06-107291

Adószám: 20513377-2-03

Telefonszám: 06209278610

Email cím: rendeles@magzsola.hu

Rögtön, a legelső mondatban szeretném tisztázni - ez mind az Ön érdekeit, védelmét hivatott szolgálni. Honlapunkon eddig is törekedtünk az adatvédelemre. 5 év alatt nem volt adatszivárgásunk, és  az általunk kezelt adatokat zárt rendszerben, jelszavakkal biztosítva tároltuk, és csak azokat melyekre egy-egy megrendeléséhez szükségesek voltak. A továbbiakban is törekszünk erre, illetve az összes szabályzó betartására. Megpróbáltuk "emberi nyelven", tőlünk telhetően, érhetően leírni Szabályzatunkat. Természetesen, bármilyen kérdésére szívesen válaszolunk, e-mail címünk. rendeles@magzsola.hu

A Pro Express bt,  mint Adatkezelő az általa üzemeltetett https:// magzsola.hu weboldal által nyújtott szolgáltatásaihoz kapcsolódóan a felhasználó cégek/természetes személyek (ügyfél) valamennyi adatkezelése során a jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat és Tájékoztató (AVAKASZT) alapján jár el. Az Ügyfél a weboldalra történő belépéssel, és a weboldal használatával magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen AVAKASZT rendelkezéseit. A szabályzat célja Az AVAKASZT célja, hogy meghatározza az Adatkezelő által kezelt személyes adatok körét, az adatkezelés módját, valamint biztosítsa az adatvédelem és adatkezelés alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését annak érdekében, hogy a felhasználó természetes személyek magánszférájának a tiszteletben tartása megvalósuljon az érintettek személyes adatainak gépi feldolgozása, illetőleg kezelése során.

Adatait a weboldal üzemeltetője, a Pro Express bt. kezeli, abban az esetben, ha azokat regisztrációkor, vagy regisztráció nélküli vásárlás, majd az azt követő weboldalhasználat során, önkéntesen megadja nekünk a https://magzsola.hu  weboldalon.

Fogalom meghatározások:

Személyes adat: Az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, és szállítási és vagy számlázási címe, adószáma, e-mail címe, telefonszáma, és az Ip címe. Az adatkezelés nyilvántartási száma a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi nyilvántartásában NAIH-103251/2016.

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adat- teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtattja;

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.

Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

Adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele.

Adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely, vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

Az Ügyfél személyes adatainak kezelése során a Szolgáltató betartja az információs önrendelkezési jogról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait. Az Ügyfél mindenkor jogosult az adatkezelést letiltani. a tárolt adatait törölni, töröltetni.

A https://magzsola.hu oldalon leadott rendelések során az Ügyfélnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: - Ügyfél neve, - E-mail címe, - Ügyfél szállítási, és vagy számlázási címe. További adatok megadására is van lehetőség nem kötelező jelleggel, mint Pl.: az Ügyfél telefonszáma-céges vásárlások alatt az Ügyfél adószáma.

Az adatkezelés jogalapja az Ügyfél önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást az Ügyfél a fentiekben megjelölt adatok kezelése tekintetében jelen adatvédelmi szabályzat előzetes megismerését követően történő kifejezett elfogadásával – az erre vonatkozó jelölőnégyzet kipipálásával – illetőleg a Weboldal használatával, a regisztrációval, a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg. A hírlevéllel kapcsolatban az Ügyfél az erre vonatkozó jelölőnégyzet kipipálásával kifejezett és önkéntes hozzájárulását adja ahhoz, hogy Adatkezelő a Weboldallal kapcsolatos híreket, információkat küldjön az Ügyfél által a regisztráció során megadott e-mail címre.

A Pro Express bt. számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén, telephelyén, és a https://magzsola.hu tárhely szolgáltatójánál (Veres És Társai kft., Székhely: 5900, Orosháza, Kossuth L. tér 10., Levelezési cím: 5900, Orosháza, Kossuth L. tér 10., Adószám: 12679197-2-04, Cégjegyzékszám: 04 09 005290, telefon: +36/68-410-394, Web: http://www.orosnet.hu), mint  adatfeldolgozóinál találhatók meg.

A Pro Express bt. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága)
legyen.

A Pro Express bt. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Pro Express bt. az adatkezelés során megőrzi
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Korhatáros tartalom cookie: Ezek a sütik a korhatáros tartalom jóváhagyásának tényét és azt rögzítik, hogy az érintett 18 éven felüli, élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát. Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Kiléptetés #2 cookie: A #2 opció szerint 90 nap után kilépteti a rendszer a látogatót. Élettartama 90 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Az Ön fiókja

Azt javasoljuk, hogy tartsa titokban a felhasználónevét és a jelszavát, amelyekkel használja a weboldalt, megelőzve ezzel, hogy illetéktelenek hozzáférjenek felhasználói fiókjához. A felhasználó felelősséggel tartozik saját fiókjáért, és az azzal végrehatott összes aktivitásért.

Az oldal elérésével és használatával a felhasználó elfogadja, hogy lehetőségeihez mérten minden óvintézkedést megtesz annak érdekében, hogy jelszava ne kerüljön harmadik fél birtokába.

Abban az esetben, ha felmerül az illetéktelen használat gyanúja, javasoljuk, hogy azonnal értesítse ügyfélszolgálatunkat.

A fiók regisztrálásakor minden esetben valós adatokat kell rögzíteni. Fontos tudni, hogy a hamisan megadott adatokért a felhasználót akár büntetőjogi felelősség is terhelheti.

A Szolgáltató az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten tárolja. Ügyfél a weboldalon történő leadott sikeres rendeléskor hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az alábbi célokra felhasználhassuk:

  • leadott rendelések postázása, GLS/Foxpost csomagküldő szolgálat segítségével.
  • számla kiállítása papír alapon, vagy elektronikusan.
  • Továbbá a szállításról információ küldése E-mailben, és vagy SMS-ben
  • esetleges problémák esetében telefonos egyeztetés a vásárlással, termékekkel kapcsolatban.

A regisztráció során megadott e-mail címek adatkezelő általi felhasználásának módja a következő: az e-mail címek kezelése az ügyfél azonosítását, a szolgáltatások igénybevétele során a kapcsolattartási célokat, szállítási információkat, illetőleg az ügyfél részére hírlevél megküldésére szolgál. Adatkezelő az általa nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó tájékoztatást elektronikus formában, e-mailben juttatja el ügyfél részére. Adatkezelő az ügyfél kifejezett hozzájárulásával küld a regisztráció során megadott e-mail címre a Weboldal tartalmaival és a gyakorlások szervezésével kapcsolatos információkat tartalmazó hírleveleket. Adatkezelő kizárólag azon ügyfelei számára küld hírleveleket, akik az erre szolgáló menüpontban ehhez kifejezett hozzájárulásukat adták.

Az Ügyfél a hírlevél szolgáltatásról bármikor, ingyenesen és indoklás nélkül leiratkozhat. A leiratkozás történhet egyetlen lépésben, a hírlevélben található linkre kattintással, illetve leiratkozhat az Adatkezelőnek küldött e-mail formájában is. Ebben az esetben Adatkezelő haladéktalanul törli a nyilvántartásából az Ügyfél adatait, bár az esetlegesen neki kiállított számlát a NAV előírásainak megfelelően papíron, és elektronikusan is tárolja

A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A magzsola.hu független adattárolója a Getresponse Sp. z.o.o. szolgáltatásain keresztül. Az adattároló vonatkozásában  Adatvédelmi irányelve a getresponse.com  oldalon érhető el. A Weboldal felhasználója tudomásul veszi, hogy adatainak a getresponse.com általi feldolgozásához a weboldal használatával hozzájárul.

Az Ügyfél adatait számítástechnikai, és papír alapú eszközzel végrehajtott adatfeldolgozással kezeljük. A rögzítésre kerülő adatok célja a weboldalon leadott rendelések teljesítése céljából. Az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok az alábbiak: az ügyfél számítógépének dinamikus IP címe, az ügyfél számítógépének beállításaitól függően az ügyfél által használt számítógép operációs rendszerének és böngészőjének típusa, az ügyfélnek a Weboldallal kapcsolatos aktivitása. Ezen adatok felhasználása egyrészről technikai célokat szolgál - pl. a szerverek biztonságos üzemeltetése, utólagos ellenőrzése, másrészt az Adatkezelő ezen adatokat oldalhasználati statisztikák készítéséhez, a felhasználói igények elemzéséhez használja fel a szolgáltatások színvonalának emelése érdekében. A fenti adatok az ügyfél azonosítására nem alkalmasak, és ezeket a Szolgáltató egyéb személyes adatokkal nem kapcsolja össze.

A weboldal független látogatottsági és egyéb webanalitikai adatok kinyerése érdekében az Adatkezelőigénybe veszi a Google Analytics szoftvert, ezért ezen adatok vonatkozásában a Google Inc. Adatvédelmi irányelve a IDE KATTINTVA érhetőek el. A Weboldal felhasználója tudomásul veszi, hogy adatainak a Google Inc általi feldolgozásához a weboldal használatával hozzájárul.

A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t - apró információcsomagot, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával - küldünk az Ügyfél számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k kizárólag a felhasználói élmény javítása, a belépési folyamat automatizálása, valamint reklámtevékenységünk hatékonyságának mérése érdekében működnek.

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Ügyfél e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelés időtartama a sikeresen leadott rendelés során kötelezően megadott adatok kezelése a sikeres rendeléssel kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció során rögzített adatok megváltoztatását, vagy törlését a regisztrált Ügyfél a bejelentkezést követően a „Saját fiókban” kezdeményezheti. Vagy E-mailben kérheti a rendeles@magzsola.hu címen. A nem regisztrált Ügyfél adatai egy plusz egy évig, azaz két évig kerül tárolásra, vagy az ügyfél kérésére törlésre kerül.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

Az adatokat megismerni jogosult személyek köre

Az adatokat elsődlegesen Adatkezelő, illetve Adatkezelő belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át. Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Adatkezelő adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe. Adatkezelő az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl az Ügyfélre vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve az Ügyfél hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Az ügyfél jogai

Az Ügyfél bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Ügyfél jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

Szolgáltató az Ügyfél kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel az Adatkezelő munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül. Levelezési cím: 6000, Kecskemét, Bercsényi u. 3. E-mail: rendeles@magzsola.hu

Az Ügyfél bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését, vagy azok törlését kérni. Egyes adatait az Ügyfél a Honlapon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.  Az ügyfél bíróság előtt érvényesítheti jogait, kérheti továbbá az adatvédelmi biztos segítségét is. Ügyfél, jogsértés esetén jogorvoslatért fordulhat: az Adatvédelmi Biztos Hivatalához (1051 Budapest, Nádor u. 22.) A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

Amennyiben az Ügyfél szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az Ügyféllel szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát egyoldalúan módosítsa. Bármely változás attól az időponttól válik hatályossá, amikor az megjelenik. A bevezetett változtatásokról az Adatkezelő külön értesítést nem küld. Felhasználóink a https://magzsola.hu szolgáltatásainak a módosítás hatálybalépését követő használatával kifejezetten elfogadják a módosított Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatot.

Hivatkozások más weboldalakra

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat az Adatkezelő által fejlesztett és a https://magzsola.hu URL-címen üzemeltetett webáruházra vonatkozik. A webáruház felületén található weboldalak hivatkozásokat tartalmazhatnak más szolgáltatókra, az Adatkezelő üzleti partnereire, amelyekre a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat hatálya nem terjed ki. Amikor a Felhasználó elhagyja a https://magzsola.hu weboldalát, tájékozódjon, és olvassa el minden olyan weboldal adatvédelmi nyilatkozatát, amely személyének azonosítására alkalmas információkat gyűjt.

Google Remarketing

A Google Remarketing használata során Adatkezelő egy adatmorzsát ("cookie"-t) helyez el az Ügyfél számítógépén, amely segítségével a böngészője egyedileg (de nem nevesített módon) azonosítható lesz. A Google ennek segítségével ismeri fel, ha az Ügyfél korábban már látogatást tett a https://magzsola.hu oldalon, így az oldalhoz kapcsolódó hirdetéseket jeleníthet meg az Ügyfél számára, más, külső tartalmi szolgáltatók weboldalán.
Az Ügyfél bármikor letilthatja ezt a funkciót a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló hivatalos oldalon: google.com/ads/preferences/

Névtelenség

A Google soha nem kapcsolja össze az Ügyfél IP címét a Google által tárolt egyéb adataival. Az Ügyfél IP címe anonim módon kerül tárolásra, így személyes adataival nem összekapcsolható. Az Ügyfél böngészője beállításával letilthatja az adatmorzsák használatát, azonban ebben az esetben nem tudja kihasználni a https://magzsola.hu weboldal összes funkcióját.Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldal használatával az Ügyfél hozzájárul látogatási adatainak rögzítéséhez, tárolásához és feldolgozásához a fentiekben meghatározott módon és célokra.

Facebook hozzászólások

Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalon az Ügyfélnek lehetősége van a Facebook alkalmazásán keresztül hozzászólásokat megjeleníteni. A hozzászólás elküldésével az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy hozzászólását az Adatkezelő nyilvántartsa (a Facebook regisztrációjához kapcsolódó nevével és fényképével - a mindenkori Facebook alapvető és nyilvános felhasználói információkkal - együtt), kezelje, weboldalán megjelenítse.

Vásárlói vélemények

Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldalon az Ügyfélnek lehetősége van a termékeket és szolgáltatásokat értékelni. A vélemény elküldésével az Ügyfél hozzájárul ahhoz, hogy értékelését az Adatkezelő a weboldalon megjelenítse, termékei vagy cége hirdetéseiben, illetve ajánlattevői tevékenysége során - akár szerkesztve is - felhasználja. Az elküldött véleményekkel az Adatkezelő szabadon rendelkezik, ezt az Ügyfél az értékelés elküldésével tudomásul veszi.

Egyéb rendelkezések

Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Ügyfelek előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően az Ügyfél a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Szabályzatban foglaltakat. Az Adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen AVAKASZT tartalmát, és kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásával kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen AVAKASZT-ban megfogalmazott előírásoknak.

 A könnyű áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban összefoglaljuk, hogy melyik személyes adatot milyen célra használjuk fel.

Személyes adat

Mire használjuk?

E-mail cím

Tájékoztatás a szolgáltatásokkal kapcsolatban

Telefonszám

Megkeresés a tájékoztatásokkal, igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatban

Név

Személyre szabott ajánlatok küldése

Számlázási név és cím, a vásárolt termékek és szolgáltatások listája, adószám, Kézbesítési cím

Vásárlás során kötelezően megadott adatok.

Ezeket az adatokat a többitől eltérő módon meg kell őriznünk a számvitelről szóló

2000. évi C. törvény alapján.

Adatait addig kezeljük, amíg azok kezelésének megszüntetését nem kéri az illetékes. Ez - ha a fenti táblázatban másképp nem jeleztük - egyszerűen megtehető e-mailben a rendeles@magzsola.hu címen.

Adataihoz a https://magzsola.hu  informatikai és ügyfélszolgálati tevékenységet ellátó munkatársai férhetnek hozzá, azokat bizalmasan kezelik.

Más weboldalakra mutató linkek: Ezen a webhelyen más weboldalakra mutató linkek és utalások találhatók. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen weboldalunkhoz tartozó szervezetünk, társaságunk hatásköre nem terjed ki a más webhelyek által alkalmazott sütikre és követő technológiákra, és ez a szabályzat más webhelyekre nem vonatkozik.

Általános Információk: Jelen weboldal, ahol ezt az adatvédelmi nyilatkozatot, szabályzatot, tájékoztatót olvassa a jelenlegi felhasználó, (továbbiakban: weboldalunk, weboldal) oldalain és aloldalain megjelenő adatok, információk, feltételek kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért felelősséget nem vállalunk. A weboldalunkon elhelyezett információkért, illetve a weboldalunkról elérhető további más tulajdonban lévő weboldalak információiért felelősséget nem vállalunk és nem ellenőrizzük a tartalmi helyességét, helytállóságát, illetve aktualitását. A weboldalunk megtekintésével, letöltésével a látogató elfogadja a weboldalunkon elhelyezett adatvédelmi nyilatkozat feltételeit, meghatározott pontjait. Amennyiben nem ért egyet feltételeinkkel a weboldalt hagyja el és ne látogassa.

A Weboldalunk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldalunk előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalunkon található képi, illetve írásos tartalom egésze, vagy csak egy részének bármely formában történő másolása, átruházása, terjesztése, reprodukció létrehozása.

Ezenkívül a nyilvánosság számára elérhetővé tenni, nyomtatott formában tárolni, amennyiben a személyes használat mértékét meghaladja. A weboldalunk, illetve annak tulajdonosa(i) olyan károkért nem tartozik, nem tartoznak felelősséggel, amelyek a weboldal használatával, hiányosságaival, hibáival, használhatatlanságával, rosszindulatú vírusok, tartalmak, adatátviteli hibáiból adódnak.

Továbbá harmadik személy által publikált, információk, fájlok, irományok, nyomtatott anyagok, amelyek a weboldalunkkal kapcsolatban hozhatóak. A weboldalunkhoz, -ra, illetve a weboldal kapcsolati elérhetőségeire eljuttatott személyes adatokat csak kapcsolattartás céljából használjuk fel. Továbbá az Ön által engedélyezett weboldalunkon feltüntetett 3. személy részére juttatjuk el az ide látogató kérésére. Az adatvédelmi irányelvek felelőse a weboldal domain címének igénylője.

Postacímünk: 6000, Kecskemét, Bercsényi u.3., e-mail címünk info@proexpress.hu. Ezen elérhetőségünk bármelyikén szívesen válaszolunk az adatai kezelését és védelmét érintő bármely kérdésre. Amennyiben a velünk történő egyeztetést követően nem sikerült a kérdésekre érdemben válaszolnunk, vagy azt megoldanunk, az alábbi hatósághoz tud fordulni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.

Telefon: +36-1/39-11-400

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Internetoldal: www.naih.hu

Adatvédelemmel kapcsolatos panasz esetén bírósághoz is fordulhat. Ehhez választhatja a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti területileg illetékes törvényszéket, vagy Pro Express Bt. székhelye szerintit, melynek elérhetősége a következő:

Kecskeméti Járásbíróság

Postacím:  6001 Kecskemét, Pf. 143.

Cím:  6000 Kecskemét, Rákóczi út 17-19.

Központi telefonszám:  +36-76/519-519

Telefax:  +36-76/519-566

E-mail cím:  birosag@kmet.birosag.hu