Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Szűrés
Termék státusza
Gyártó
Ár (Ft)
1 599 Ft - 39 999 Ft

Liofilizált, fagyasztva szárított gyümölcsök

A liofilizálás az egyik legkíméletesebb tartósítási módszer.

A liofilizált jelentése: fagyasztva szárítás. A gyümölcsök feldolgozása során a teljes víztartalmat eltávolítják, így ezek, például eper, minden értékes összetevője, része, hatóanyaga (vitaminok , mikroelemek) teljes egészében megmaradnak.  

A szárítani kívánt, természetes víztartalmú gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé,  a folyadék fázis kihagyásával. Ez a technológia magas színvonalú és kíméletes.


7termék 17

Ráadásul, a tartósításhoz nem kell cukor, vagy kén-dioxid. Ezek az ilyen módon szárított, szeletelt gyümölcsök egyrészt gyönyörűek maradnak, másrészt ízük teljes egészében olyan, mint az eredetié. Miért? Mert nem történik semmiféle ízesítés, és nem tartalmaz semmiféle kémiai anyagot.

Mi a magzsolánál azért választottuk pont az 50 g-os kiszerelést, mivel így a porcelán törékenységű szeletek megmaradnak, nem, vagy kevésé sérülnek, például a aszalt meggy, és így nem csak port juttatunk el csomagjainkban. Próbáld ki! :-)

Engedd meg, hogy részletesebben beszéljek a liofilizálásról, amely valóban az egyik legkíméletesebb tartósítási módszernek számít.

A liofilizálás egy olyan folyamat, amely során a terméket (például gyümölcsöket, például epret) először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson és hőmérsékleten nagyon lassan felmelegítik. Ez a folyamat azt eredményezi, hogy a jéggé fagyott víz közvetlenül gáz halmazállapotú gőzzé alakul, anélkül, hogy átmenne a folyadék állapoton. Ennek az a lényege, hogy a termék víztartalma eltűnik, miközben megőrzi az összes értékes összetevőjét, részét és hatóanyagait.

A liofilizálás során a termék teljes víztartalma eltávolításra kerül,

de ebben a folyamatban a vitaminok, mikroelemek és más fontos tápanyagok teljes egészében megmaradnak. Tehát az eredmény egy olyan termék, amelyben az összes táplálkozási érték és íz megőrződik, ugyanakkor hosszú távon is eltartható.

Ez a technológia valóban magas színvonalú és kíméletes a termékekkel szemben.

A liofilizált gyümölcsök például kiválóak lehetnek egészséges snackek vagy ízletes hozzávalók ételekhez és italokhoz, miközben megőrzik az eredeti állapotukat. Emellett hosszú ideig eltarthatóak, így az értékes tápanyagokkal teli gyümölcsöket egész évben élvezheted.