Liofilizált, fagyasztva szárított gyümölcsök
A liofilizálás az egyik legkíméletesebb tartósítási módszer.
A liofilizált jelentése: fagyasztva szárítás. A gyümölcsök feldolgozása során a teljes víztartalmat eltávolítják, így ezek, például eper, minden értékes összetevője, része, hatóanyaga (vitaminok , mikroelemek) teljes egészében megmaradnak.
A szárítani kívánt, természetes víztartalmú gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadék fázis kihagyásával. Ez a technológia magas színvonalú és kíméletes.
Ráadásul, a tartósításhoz nem kell cukor, vagy kén-dioxid. Ezek az ilyen módon szárított, szeletelt gyümölcsök egyrészt gyönyörűek maradnak, másrészt ízük teljes egészében olyan, mint az eredetié. Miért? Mert nem történik semmiféle ízesítés, és nem tartalmaz semmiféle kémiai anyagot.
Mi a magzsolánál azért választottuk pont az 50 g-os kiszerelést, mivel így a porcelán törékenységű szeletek megmaradnak, nem, vagy kevésé sérülnek, például a aszaltmeggy, és így nem csak port juttatunk el csomagjainkban. Próbáld ki! :-)