Liofilizált
A liofilizálás az egyik legkíméletesebb tartósítási módszer.
A fagyasztva szárítás során a teljes víztartalmat eltávolítják, így a gyümölcs minden értékes összetevője, része, hatóanyaga (vitaminok , mikroelemek) teljes egészében megmaradnak.
A szárítani kívánt, természetes víztartalmú gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadék fázis kihagyásával. Ez a technológia magas színvonalú és kíméletes.
Ráadásul, a tartósításhoz nem kell cukor, vagy kén-dioxid. Ezek az ilyen módon szeletelt gyümölcsök egyrészt gyönyörűek maradnak, másrészt ízük teljes egészében olyan, mint az eredetié. Miért? Mert nem történik semmiféle ízesítés, és nem tartalmaz semmiféle kémiai anyagot.
Mi a magzsolánál azért választottuk pont az 50 g-os kiszerelést, mivel így a porcelán törékenységű szeletek megmaradnak, nem, vagy kevésé sérülnek,és így nem csak port juttatunk el csomagjainkban. Próbáld ki! :-)