A liofilezés viszonylag drága eljárás. Ez az egyéb, elválasztásra szolgáló technikáknál használt felszerelés árának körülbelül a háromszorosát jelenti, és jóval több energiát is igényel, ami szintén pénzbe kerül, ugyanakkor, talán ez a legkíméletesebb eljárás a hőérzékeny gyümölcsök esetében.
FIGYELEM! A fotókon a valódi termék látható. Azonban - bármennyire is ügyelünk erre - a beszállítás és a csomagolás során ezek a porcelán törékenységű gyümölcsök törődhetnek. így ezeket is ennek megfelelően csomagoljuk. Az ép gyümölcsszeletek meghatározóan nagyobb arányban vannak a csomagokban, a tört, vagy por jellegű rész ugyanúgy használható, minősége, íze kiváló. Kérem, hogy a megrendelés során ezt is vegye figyelembe!
A liofilizálás a ma létező legkorszerűbb és legkíméletesebb szárítási eljárás. Ez lehetővé teszi, hogy a gyümölcsből, a víz a lehető legkisebb károsodást okozva távozzon. A liofilizáló berendezésben jégkondenzátor van és erős vákuum uralkodik. Ennek hatására az élelmiszerben lévő jég szublimál és a jégkondenzátorra rakódik. A magas szárazanyag koncentráció következtében a termék hosszabb időn keresztül romlás nélkül eltartható, légmentes csomagolásban.
Liofilizált málna
Ez egyszerűen hangzik de a megvalósítás kicsit hosszadalmasabb, mint egy hagyományos szárítóberendezés esetén.
És a végeredmény:
Egy gyümölcs, amiből teljesen kivonták a nedvességtartalmat, tehát könnyű, mégis gyönyörű, azon kívül, nem tartalmaz hozzáadott cukrot egy szemet sem, és kén-dioxid (SO2), sincs rajta.
Cserébe drágább, mint a hagyományos aszalt gyümölcs. De végre van alternatíva azoknak, akik a legjobbat akarják.
A liofilizált eper ( a liózott málnához hasonlóan) természetes édes íze kiválóan alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során, de a reggeli műzlibe is ideális választás, ráadásul, a szemet is gyönyörködteti. :-).
A fagyasztva szárított eper koncentráltan tartalmaz az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva szárított eperben annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?
Szóval, ez egy ilyen sűrített egészségmegőrző. :-)
Összetevők: 100% eper, fagyasztva szárítva
100 g termék átlagos tápanyagtartalom
Energia 2,85,7 kcal/1200 kJ
Fehérje 7,6 g
Zsír 3,7 g
ebből telített zsírsav 0,3 g
Szénhidrát 50,9 g
ebből cukor 50,6 g
Rost 6,8 g
IGAZOLT VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK:
"Szuper a termék,mindig minőségi állapotban kaptam meg. Az unokáim kedvence"
"Kiváló termék. A leírásnak megfelelő.
Jó ár/érték arány."
"Nagyon finom, ősszel, télen visszahozza az eper finom ízét..."
"Kiváló alapanyag minőségi sütikbe, krémbe vagy tésztába keverve is feldobja a desszerteket. Nekem hideg gyümölcs levesben is ízlett."
"Szuper, nagyon finom. Imádom a liofilizalt gyümölcsöket. Nagyon mutatós tortákon, süteményeken is díszítésként."
"Először is, gyönyörű, különleges. Másodszor, nincs rajta sem cukor, sem kén-dioxid. Míg másoknál töredezett, sok por tartalmazó epret kaptam, itt szép, és ép szemek, szeletek voltak a guszta csomagolásban. Reggelihez, poharas krémekbe is kiváló, egészséges."