Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Olajos magvak

Minden, ami csak mag, a földimogyorótól a tökmagig bezárólag. Jótékony hatásuk közismert, és ráadásul finomak is. Válassza ki kedvenc ropogtatnivalóját! Egyedi csomagolású termékek természetes alapanyagokból. Minőségi olajos magvak Magyarország egész területére kiszállítva, akár egy napon belül. Rágcsálnivaló, és finom. Kesudió, földimogyoró, mandula, paradió, pekándió, makadámdió, dió, chia, törökmogyoró, stifltelt mandula.

Chia magok

Chia magok

Chia magok

A chia mag a "Salvia hispanica" (azték zsálya) nevű növény ehető termése, jelentése "olajos". A Dél-Amerikából származó cserjeféle a sivatagos-félsivatagos klímát kedveli, a kontinens ősi kultúráinak is népszerű "étrendkiegészítője" volt. A mentával távoli rokon növény az amaránt és a quinoa mellett egy újabb "szuperélelmiszer", mivel - a svájci bicskához hasonlóan - nagyon sokoldalú.
Már 599 Ft-tól

Dióbél

Dióbél

Dióbél

 Dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, az egészség jelképe, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat.  Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel.
Már 1199 Ft-tól

Fekete szezámmag

Fekete szezámmag

Fekete szezámmag

A fekete szezámmag számos, értékes vitamin, és ásványi anyag forrása, mely ételeinkből, vagy nyersen fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre. Jótékony, előnyös hatásait az ősi kultúrák is ismerték, használták. Natív rostforrás is - a bélnyálkahártya hatékony tisztítója. Csak ennek kapcsán javítja, és gyorsítja az anyagcsere funkciókat, méregtelenít.
Már 845 Ft-tól

Fenyőmag

Fenyőmag

Fenyőmag

A magvakat az őskortól, vagy még régebben kezdték fogyasztani őseink. A kényszer vitte rá őket, talán nem is tudták, mennyi minden előnyös tulajdonsága van ezeknek az apró kis magvacskáknak. A fenyőmag alapvetően enyhén krémszínű, hosszabb mag. Ezeket javarészt kézzel szedik ki a tobozokból. A mégis bennmaradó magokat kemencébe helyezve pattogtatják ki, törik fel, majd forrázzák le. E hosszadalmas eljárás az oka, hogy a fenyőmag meglehetősen drága.
Már 1837 Ft-tól

Földimogyoró

Földimogyoró

Földimogyoró

Pörkölt, sótlan, hántolt változatát vásárolhatja meg nálunk. Amerikai mogyoró, vagy földi dió néven is ismerik (?). Dél-Amerikából indult hódító útjára, manapság a trópusi és szubtrópusi területeken szinte mindenhol termesztik, legtöbbet viszont - nevével ellentétben - Ázsiában termelik belőle, sok helyen olajnövényként. A magból préselt olajat egyenértékűnek tartják az olívaolajjal. Sütőolajként kiváló, mivel magas hőmérsékleten is stabil marad. Hazánkban az 1930-as évektől terjedt el.
Már 1098 Ft-tól

Földimogyoró wasabi ízesítéssel

Földimogyoró wasabi ízesítéssel

Földimogyoró wasabi ízesítéssel

A wasabi-ról sokaknak azonnal a 2001-es film ugrik be, Jan Reno-val a főszerepben, "Wasabi – mar, mint a mustár" (a film eredeti címe: Wasabi, la petite moutarde qui monte au nez azaz "Vaszabi, a kis mustár, ami megcsavarja az orrodat")
Már 699 Ft-tól

Földimogyoró, Sózott, felezett

Földimogyoró, Sózott, felezett

Földimogyoró, Sózott, felezett

A földimogyoró, bár nem magyar eredetű termék, az egyik legkedveltebb ropogtatnivaló hazánkban. Ez egy hántolt, pörkölt, sózott változat, nagyobb kiszerelésben. 
Már 1099 Ft-tól

Kesudió

Kesudió

Kesudió

A Dél-Amerikából származó dióféle az általában 10m magas fa termése. Az igazi termés a gyümölcsként fogyasztott alma, ennek a kocsányából kialakult, kb. 2 cm hosszú áltermés. Sok értékes ásványi anyagot - kálium, kalcium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor) - valamint E- és B-vitaminokat tartalmaz azon kívül, hogy nagyon finom! 
Már 1599 Ft-tól

Kesudió pörkölt sózott

Kesudió pörkölt sózott

Kesudió pörkölt sózott

Sózott, pirított kesudió - egy igazi kedvenc rágcsálnivaló - csak nehéz abbahagyni...:-) Mint minden sózott termék, ez is kívánja, hogy igyunk rá valamit, sokszor ezért tesznek ki ilyen magvakat bárokba, borkóstolók asztalaira is. Ráadásul, a só még egy külön ízárnyalatot is előhoz, ami a natúr változatnál nem tapasztalható. 
Már 1549 Ft-tól

Lenmag

Lenmag

Lenmag

Valószínűleg mediterrán eredetű, ie. 4000-ben már Egyiptomban, és Mezopotámiában is termesztették. Elsősorban textil alapanyagként, illetve étkezési célra használták. Az olajos magvak közül a legtisztább és legtöbb, szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmazza. A lenmag 34-40% zsírsav, melyből 72% nélkülözhetetlen.
Már 479 Ft-tól

Mák, étkezési

Mák, étkezési

Mák, étkezési

A mák élelmiszer-, takarmány- (főként madáreleség), ipari- (festék) és gyógyszeripari növény: Nyugaton főleg élelmiszer, olaj és kozmetikai cikkek előállítása, míg keleten (Kína, India) ópium nyerése a termesztési cél. A mák a mákfélék családjába, és a kétszikűek osztályába tartozik. A Papaver nemzetség mintegy 70 fajból áll, több ezer éve termesztett faja a kerti mák (Papaver somniferum L.).
Már 681 Ft-tól

Makadámdió

Makadámdió

Makadámdió

Egy különleges dióféle, tele értékes növényi összetevőkkel, és zsírokkal.makadámdió, makadámia, Latin neve: Macadamia integrifolia, más néven: sima héjú ausztrál mogyoró, queenslandi dió;
Már 1619 Ft-tól

Mandula

Mandula

Mandula

Három fajtáját különböztetünk meg:ezek a keserű- édes-, és papírhéjú, vagy jordán mandula. Őshazája Elő- és Közép Ázsia, innen jutott el a Földközi-tenger mediterrán vidékeire, ami manapság is a legjelentősebb termőterület Európában. Iránban, Marokkóban és Törökországban is sok ültetvény van. Nagyon szereti a meleget, hazánkban éppen ezért inkább a déli területek lejtőin terem meg, a fagyot nehezen tűri.
Már 1499 Ft-tól

Mandula pálcikák

Mandula pálcikák

Mandula pálcikák

Mandula pálcikák, stiftelt mandula, hántolt, cukrászati alapanyag
Már 599 Ft-tól

Mandula, blansirozott, egész

Mandula, blansirozott, egész

Mandula, blansirozott, egész

Többféle finomsághoz is szükségünk lehet héj nélküli mandulára. A blansírozás tulajdonképpen előfőzést jelent. Ez egy teljesen hántolt, egész, "meztelen" változat. 
Már 699 Ft-tól

Mandula, szeletelt, hántolt

Mandula, szeletelt, hántolt

Mandula, szeletelt, hántolt

Alapvetően ez egy teljesen hántolt, szeletelt, vagy gyalult mandulabél, kb. 1-2 mm-es vastagsággal. Cukrászati alapanyag, csodálatos ízt ad a sütiknek, tortáknak, és az illata is isteni, ahogy sül! :-)
Már 1399 Ft-tól

Mandulabél, sós, pörkölt

Mandulabél, sós, pörkölt

Mandulabél, sós, pörkölt

Enyhén pörkölt, sózott magyar mandulabél... hmm.. isteni finom ropogtatnivaló! 
Már 1299 Ft-tól

Napraforgómag

Napraforgómag

Napraforgómag

A napraforgó a „fészkes virágzatúak” családjának tagja, a világ étolajgyártásának fő olajnövénye. Őshazája az amerikai kontinens, az őslakos indiánok több ezer éve gyűjtötték magjait, és nyersen, vagy pörkölve fogyasztották. Európába Mexikóból került be az 1500-as években, mint dísznövény. A 19. században Oroszországban vált gazdasági szempontból is jelentős növénnyé, olajtartalma kapcsán. Magyarországon az ötvenes években kezdték el ipari méretben termeszteni.
Már 459 Ft-tól

Paradió

Paradió

Paradió

A paradió, vagy más néven, brazil dió (Bertholletia excelsa) - egyébként más módon nincs köze a népszerű táblázatkezelőhöz :-). Meglepő módon, őshazája Brazília. Európai mértékkel hihetetlenül magas fákon (20-50 m) nőnek termései. 
Már 1824 Ft-tól

Pekándió

Pekándió

Pekándió

A pekándió, más néven pekán dió  angolul Pecan, (Carya illinoinensis) az amerikai kontinens északi részén őshonos, és a diófélék családjába tartozik. 
Már 1199 Ft-tól

Pisztácia, natúr, hántolt

Pisztácia, natúr, hántolt

Pisztácia, natúr, hántolt

Az egyik legkedveltebb olajos mag - végre natúr, hántolt változatban is elérhető webshopunkban. 
Már 1399 Ft-tól

Pisztácia, sózott, magos

Pisztácia, sózott, magos

Pisztácia, sózott, magos

Furcsa módon a szömörceféle, akárcsak a kesudió. Évezredek óta ismert növény, amely vadon Közép-Ázsiában, valamint a Szíria, és Közép-Afganisztán közötti területeken fordul elő. Feltehetően időszámításunk első évtizedeiben juthatott el a Római Birodalomban, később itt termeszteni is kezdték. A pisztácia csonthéjas termései szoros fürtökben nőnek, az akár 10 méter magasra is megnövő fákon. Héja érés előtt kb. 1 hónappal felreped, így könnyen felnyitható.
Már 1875 Ft-tól

Sárgabarackmag

Sárgabarackmag

Sárgabarackmag

A köztudattal ellentétben maga a sárgabarack származási helye nem Örményország vagy Perzsia; még távolabbról: Kínából, Közép-Ázsiából érkezett. Kétezer éve, a Selyemút mentén kezdett el terjedni, Magyarországra a török hódoltság idején ért el, először Tolna városába. Később Kecskemét és Gönc is híres sárgabarack-központtá vált.  
Már 1193 Ft-tól

Szezámmag

Szezámmag

Szezámmag

A szezámfélék (pedaliaceae) családjába tartozó, legősibb egyéves, lágyszárú olajnövény. Melegigényes, de tenyészideje rövid: 2,5-3 hónap, kb. 1 m magasra növő, lágyszárú növény. Eredete vitatott, Dél-Indiából, vagy Észak-Afrikából származik. Ősi alakjainak Dél-Afrikában élő Sesamum Radiatum-ot, és az indiai Sesamum Schenkii-t tartják. A mai szezámfajok legtöbb változata Indiában található, ez egyébként a fő termőterület is.
Már 549 Ft-tól

Tökmag

Tökmag

Tökmag

A tökmag sok más növényhez hasonlóan Amerikából Kolumbusz Kristóf révén került az öreg kontinensre, Európába. Dél-Amerika északi részein, illetve Közép-Amerikában a fejlett (növény) kultúrájú inkák, maják már évezredek óta termesztették és fogyasztották ezt a tökfélét, melynek számos válfaja (egyes vélemények szerint több mint 200) vált ismertté és kedveltté, pl. patisszon, főzőtök, cukkini, (olaszosan zukkini).
Már 899 Ft-tól

Török mogyoró

Török mogyoró

Török mogyoró

A közönséges mogyoró Európában és Kis-Ázsiában az ősidők óta honos, nemesített és vadon élő fajtája is. Míg ez utóbbi borkor formájú, a török mogyoró 15-25 m magas, szabályos kúp alakú fává fejlődik. Pont ezen tulajdonsága miatt parkokban is feltűnik, 200 éves példányai Miskolcon, Pécsett, és Romhányban is megtalálhatóak. 
Már 1675 Ft-tól

Válogatás prémium magvakból, egyedi csomagolásban

-6.7% / 300Ft
Válogatás prémium magvakból, egyedi csomagolásban

Válogatás prémium magvakból, egyedi csomagolásban

Válogatás prémium magvakból - kesudió, mandula, török mogyoró - egyedi összeállítás, ideális ajándék, nassolnivaló, akár cégekenek is.
Már 4199 Ft-tól
Olajos magvak - Lehet egészséges az ami finom? 

A válasz egyértelmű: igen! A magvak mindazt tartalmazzák, ami az élet kialakulásához szükséges. Mind genetikailag, mind tápanyagok tekintetében, hiszen egy magocskát elültetve egy egész fa, vagy bokor fejlődik ki belőle. Az ember is profitálhat ebből. A magok már a kezdetektől az emberiség táplálékaként szolgáltak, gondoljuk csak a gyűjtögető őseinkre, már ők is szedegették, eszegették ezeket - és így van ez napjainkban is. 

Szellemi munka, gondolkodás, fókuszálás

Igen gazdag b vitamin források. Napi rendszeres fogyasztásuk, rágcsálásuk ajánlott, (akár csak néhány szem ) kifejezetten jót tesz a megfeszített szellemi teljesítménynek, így bátran ajánlható vizsgák idején, de programozóknak, feljeszőknek is jó szívvel ajánljuk.

Kifejezetten cégeknek dolgoztuk ki ezt a prémium válogatásunkat is, környezetbarát, újrahasznosítható csomagolásban, ajándéknak is nagyon ajánlható.  Ezek a magvak minden évszakban aktuálisak, télen-nyáron finomak és egészségesek. Nem tartalmaznak tartósítószereket, színezékeket, úgy finomak, ahogy vannak. Válogass belőle kedved szerint.

Antioxidáns tartalmuk révén semlegesítik a szervezetben képződött szabadgyököket. Fontos összetevőik a zsírban oldódó vitaminok, mint pl. az A-, a D-, az E-vitaminok felszívódásához, tárolásához nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű és mennyiségű zsiradékbevitel, melyhez az olajos magvak fogyasztásával hozzájárulhatunk.

Továbbá tartalmaznak számos növényi vegyületet, úgynevezett szterolokat, fitonutrienseket, melyek fontosak a szív egészségéhez. Egészséges zsírsavak, foszfor, magnézium,  - már jól hangzik. A szelén, mint mikroelem is az utóbbi években került fókuszba. A lenmag, mandula és a napraforgómag is jelentős mennyiségben tartalamazza ezt. 

A szelénnek legfontosabb szerepe a szabadgyök megkötő tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.

Érdemes magvakat enni már csak azért is, mert

- Koleszterinmentesek
- Tele vannak antioxidánsokkal
- Nincs rajtuk, bennük tartósítószer, nitrit, nitrát, kén-dioxid, semmi ilyesmi!
- Színezékmentesek
- remek természetes vasforrás
- gazdagok jótékony zsírsavakban
- fogyasztásuk csökkenti a "rossz koleszterinszintet"
- Cukormentesek (szerintem ez a  fő érv)

Olyan sokszor mondtuk, olvastuk, hallottuk, hogy a finom dolgok általában ártalmasak egészségünknek. Persze, ez leggyakrabban a csokoládékkal kapcsolatban hangzik el, azonban az is egy kicsit ferdítés. A magas kakaótartalmú étcsokoládé igenis jó hatású, persze, csak módjával fogyasztva.

Nem kifejezetten ez volt a kiindulópontja, de választékunkban különösen kedveltek pl. éppen az étcsokival bevolt magvaink is. Szóval, visszakanyarodva az eredeti gondolatmenethez: az olajos magvak számos fontos, a gondolkodás, a csontok felépítése, a fogak állapota és idegrendszerünk jó működéséhez szükséges mikrotápanyagokat és zsírokat (pl. omega3, omega6) tartalmaznak.

Érdemes még elnézni natúr magkrémekkel, és magolajokkal foglalkozó kategóriánkba is! 

Minden jog fenntartva - magzsola.hu
 

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.