Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Szűrés
Gyártó
Ár (Ft)
479 Ft - 2 799 Ft
Termék státusza

Cukor helyett. Édesítők

A cukor nagyon finom, viszont eléggé káros. Az édes íz természetesen pótolható, helyettesíthető ezekkel a termékekkel: xylit, nyírfacukor, agave szirup, eritrit, vagy más néven, ertiritol, stevia (=sztívia). Ezekkel az alternatív édesítőkkel, cukorhelyettesítőkkel esetenként kicsit kisérletezni is kell, hiszen - egyik sem cukor. Vagy ízben, vagy mennyiségben néha változtatni kell az eredeti receptúrákon - de hosszú távon megéri. Nálunk széles választékot találsz ezekből a jó minőségű termékekből. Ráadásul, az ár/érték arányuk is remek, és sokszor akciózzuk is ezeket.


8termék18

Az édes íz - nagyon finom. Éppen ez vele a probléma.
nem rossz ízű, ellenkezőleg! A finomított kristálycukor, a legelterjedtebb édesítő a nádcukor mellett a legnagyobb mennyiségben előállított élelmiszeripari termékek egyike. A cukrászat és az élemiszeripar gigantikus mennyiségben használja fel, mert egy olcsó alapanyagról van szó. Karamellizáló hatása mellett azonban sajnos, elég sok rossz tulajdonsága van, többek között a szénhidrát a legfőbb ludas! Ráadásul, a glikémiás indexe nagyon magas, azaz, amikor cukros ételeket eszünk, vagy ilyen italokat iszunk, az nagyon megterheli a szervezetünket. Nagy szerepe van az emberiség általános elhízásában, írtunk is erről egy érdekes bejegyzést. 

Számtalan kísérlet történt kiváltására.
Szerencsére, ma már elérhető egészséges alternatív termék, sőt, termékek is. A magzsola webáruházában jó ár/érték arányú, természetes édesítőkhöz juhatsz hozzá. Eritrit, eredeti finn nyírfacukor, stevia, vagy más néven sztívia, agave szirup - mind mind azt a célt szolgálja, hogy szó szerint "megédesítsük" az életetedet, és az ételeidet. 
Gyere, válogass ezek közül, ezt a kategóriát kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre, hogy össze tudd hasonlítani ezeket, és ki tudd választani a neked legmegfelelőbbet.  Ha érdekel ezek hatása, története, előnyei, hátrányi, figyelmedbe ajánlom ezzel kapcsolatos YouTube videónkat.

Az ár is nagyon fontos!

Törekszünk rá, hogy cukorhelyettesítőink kedvező áron legyenek beszerezhetőek oldalunkról. Az 1 kg-os kiszerelések nem csak gazdaságosak, és sokáig elegendőek, ráadásul, így olcsóbbak, mintha 100-200 g-os kisebb csomagokban vennéd meg ezeket.

Az eritrit egy természetes cukoralkohol. Előfordul a természetben is: kis mennyiségben megtalálható a gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban. Ráadásul ott van az emberi és állati szövetekben és folyadékokban, a vizeletben és a vérben (akár 1 milligramm is lehet literenként).
Mint a legtöbb cukoralkoholt, édesítőszerként használják. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes.
Az eritrit teljes mértékben felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 80 gramm) fogyasztása esetén jut, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően hashajtó (ú.n. laxatív) hatása gyakorlatilag nincs.