A kókuszból készült termékek egyre népszerűbbek hazánkban is. Nem véletlenül, hiszen egészséges, teljes értékű tápanyagokat tartalmazó termése, és az európai ízlésnek is megfelelő ízvilága hamar népszerűvé tették.
A kókuszcukor az egyik legegészségesebb, természetes édesítő, a kókusz virágjának nektárjából készítik.
Édesítő hatása körülbelül megegyezik a hagyományos cukoréval, színe barnás. Ja és nincs egyáltalán kókuszíze, mert nem a kókusz terméséből állítják elő, inkább egy kis karamellíze van, így talán leginkább a barna cukorra hasonlít, mind ízben, mind ránézésre is..
Glikémiás indexe 35, ami röviden azt jelenti, hogy fogyasztása nem terheli meg annyira a szervezetet, mint a répacukor, a benne lévő szénhidrátok felszívódása lassúbb, nem lökésszerűen emeli meg a vércukor szintet.
Értékes B vitaminokat is tartalmaz, melyek a feldolgozás során nem sérülnek, így teljes mértékben hasznosíthatja az emberi szervezet. Emellett 17 féle aminosavat tartalmaz. 100%-ban szerves, feldolgozatlan, szűretlen, fehérítetlen természetes édesítőszer, amiben nincs tartósítószer és szinte pH semleges.
Hőtűrő, ezért sütéshez, főzéshez is bátran használható.
Nagyobb mennyiségben található benne cink, vas, magnézium, és kálium is.
Hogyan készül?
A kókuszcukor a kókuszpálma, a bontatlan kókuszvirág nedvéből, nem kémiai eljárással, hanem alacsony hőfokon való szárítással gyártott cukor. Egy virágból akár 4 liter nedv is nyerhető - majd a kinyert nedvből kíméletes úton, alacsony hőfokon elpárologtatják a vizet.
További előnye, hogy gluténmentes, mert nem gabonaszármazék. (mondjuk, a normál répacukor is az:-))
Tápanyagtartalom 100 g termékben (hozzávetőleges érték):
Energia:1705 kJ /402 kcal
Fehérje: 1,06 g
Szénhidrát: 97,85 g
Zsír: 0,15 g
Származási hely: Indonézia
Ismeri további kókuszból készült termékeinket?