Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
Kesudió
Kesudió 250 g
1 699 Ft

Kesudió 250 g

Kesudió
Kesudió
Kesudió
Kesudió
Összetétel
tisztított, natúr kesudió

A kesudió a Dél-Amerikából származó, minimum 10 méter magas fa termése. Az igazi termés a gyümölcsként fogyasztott kesualma, ennek a kocsányából kialakult, kb. 2 cm hosszú áltermés. Mi a w320-as méretű, nagyobb szem méretű változatot kínáljuk webshopunkban.

"Vásároljon kedvezőbb áron! Nagyobb kiszerelésben jobban megéri!"


A feltünett képek illusztrációk, a valódi termék ettől bizonyos esetekben eltérhet.

Várható kiszállítás
2024.11.25
Gyártó
magzsola
Raktáron
1 699 Ft
Egységár: 6 796 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
3+  db
-5 %
1 614 Ft/db
5+  db
-7 %
1 580 Ft/db
Részletek

Prémium minőségű kesudió - egészséges és finom csemege

A kesudió (Anacardium occidentale) egy Dél-Amerikában őshonos, mára világszerte kedvelt olajos mag. Ez a vese alakú csemege nemcsak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

Számos ásványi anyag és vitami természetes, natúr forrása.

Ma mára  kesudió termesztés ipari méretű, és leginkább Indiából és Vietnámból származik, de Brazilia Nigéria is nagy termelő ország.

Több mint 3-5 évig is eltart, amíg a fa végre termést is hoz.

Kesudió tápanyagtartalma és egészségügyi előnyei

A kesudió igazi tápanyagbomba! Íme néhány fontos összetevője 100 gramm termékben:

  • Energia: 2369 kJ / 565 kcal
  • Fehérje: 18 g
  • Zsír: 47 g (főként egészséges, telítetlen zsírok)
  • Szénhidrát: 27 g
  • Élelmi rost: 3,5 g

Vitaminok és ásványi anyagok:

  • B-vitaminok (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9)
  • C-vitamin
  • E-vitamin
  • K-vitamin
  • Kálium, magnézium, réz, cink, vas

Kesudió ár, és jótékony hatása:

Ez maga a gyümölcsként fogyasztott "alma", vagy kesualma - a mag pedig, ennek a kocsányából kialakult, hosszúkás 2,5 cm-es mag, áltermés.

Mivel szömörcék családjába tartozik, távoli rokona az ecetfának, a pisztáciának és a mangónak is. Franciául noix de cajou, németül casa hewnuss néven ismerik. Mennyibe kerül

Kesudió - amit eddig nem tudtál róla. Tények, előnyök, hátrányok

Miért jó választás a kesudió?

  1. Szívbarát: Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokban gazdag, ami segíthet a koleszterinszint csökkentésében.
  2. Súlykontroll: Magas fehérje- és rosttartalma miatt segíthet az éhségérzet csökkentésében.
  3. Vércukorszint szabályozás: Magnéziumtartalma javíthatja az inzulinérzékenységet.
  4. Antioxidáns hatás: Gazdag polifenolokban és karotinoidokban, melyek védik sejtjeinket.
  5. Agyműködés támogatása: Magnéziumtartalma segíthet javítani a kognitív funkciókat

kesudio, egészséges ropogtatnivaló

A kesu gazdag értékes növényi tápanyagokban, vitamin tartalma is érdekes.

Napi fogyasztása redukálhatja a szellemi fáradtságot, és ezek mellett, az ázsiai receptek is gyakran említik használatát.

Világszerte népszerű snackként, és gyakran használják főzéshez és sütéshez, mint alapanyag.

A kesudió termése kemény, vese alakú héjba burkolózik, amely egy zöld, ehető gyümölcshöz, a kesudió almához kapcsolódik. Maga a dió törtfehér színű, és finom, vajas ízű.

Mit jelent a W320 jelölés? 

A válasz egyszerű: 1dkg mennyiség mennyi szemet tartalmaz? Ha ez a szám nagyobb, pl. 400, az apróbb magméretet jelöl. 

Finom dióbél, vásárlás, rendelés

A kesudió jó forrása az alapvető ásványi anyagoknak, beleértve a magnéziumot, a cinket és a vasat. Emellett viszonylag magas zsírtartalmúak, kalória tartalmának körülbelül 75%-a zsírból származik.

Ennek a zsírnak a nagy része azonban egyszeresen telítetlen, ami a szív számára egészséges. A kesudiót gyakran pörkölik és sózzák, mielőtt harapnivalóként eladnák, de enyhén pörkölve vagy olyan termékek összetevőjeként is megvásárolható, mint a kesudióvaj és a kesu tej.

kesudió 1 kg ár

A kesudió formája talán leginkább egy kövér félholdra emlékeztet, enyhén száraz, íze pedig inkább semleges, mint karakteres, enyhén a dióra emlékeztető. Érdekesség, hogy bár relatíve egy drága magról van szó, az egyik legnépszerűbb termékek közé tartozik webshopunkban, remélem, ez így is marad!

Kesudió kalória tartalma 565 kcal /100 g 

miért drága a kesudió

Ha felbontjuk a csomagolást, érdemes jól záródó üvegben, vagy dobozban tárolni száraz, hűvös helyen, így nem avasodik, és akár akár egy évig is friss, roppanós marad.

Hogyan fogyasszuk a kesudiót?

  • Önmagában snackként
  • Salátákba, müzlikbe keverve
  • Ázsiaiételek alkotóelemeként
  • Kesutej vagy kesuföl készítéséhez
  • Sütéshez, főzéshez alapanyagként

A kesutej, és kesuföl készítése:

Törzsvásárlókkal beszélgetve derült ki számomra, hogy néhányan kifejezetten azért vásárolják a kesudiót, hogy otthon "kesudió tejet" készítenek belőle.

Hogyan? Turmixban egészen apróra őrölve, majd tiszta vízzel felöntve néhány órán át áztatják, majd egy tiszta gézlapon átszűrve, lecsöpögtetve, egész nap tápláló, energiadús, és legfőképpen egészséges italt készítenek belőle.

Ez ráadásul a kesudio kitűnő smoothie-alapanyag is, de a kesudiót főzéshez, sűrítéshez is használhatjuk, a tejszín helyettesítésére. A teljesen növényi táplálkozást választók körében ismert a "kesuföl", azaz, a növényi tejföl. Ennek elkészítése sem ördöngösség! 

Ehhez először be kell áztatni a magokat:

  1. szintén turmixba öntjük a kesudió magokat
  2. hosszabb időn keresztül őröljük, addig, amíg egészen krémes állagot nem kapunk.
  3. kanalazzuk bele az így készült masszát egy jól záródó üvegbe
  4. hűtsük le jó alaposan.

Egészen meglepő, de tényleg tejföl szerű!

Pekándió, pekán dió ár, ára, hatása, rendelés 

A natúr kesudió fogyasztása, előnyös tulajdonságai, B2 B3 B6 vitaminok:

Sok értékes mikroelem, ásványi anyag, például - kálium, réz, valamint magnézium, vas és foszfor - valamint C-vitamin, E-vitamin, és B-vitamin (b2 B3 B6) is megtalálható benne - ráadásul, nagyon finom!

A kesudió előnyös hatása például, hogy gazdag magnézium tartalma alapvetően sok élettani funkciót előnyösen befolyyásolhat. 

Szóval, érdemes otthon tartani belőle egy zacskóval. 

Ismered a paradiót? Ez is egy nagyon finom oldaos mag! Vásárold meg akár nagyobb kiszerelésben is! 

A kesudió jótékony, remek hatása:

Jótékony hatású, természetese növényi vegyületeket tartalmaz.
A dióféléket és a magvakat antioxidáns "erőműveknek" tekintik, és a kesudió sem kivétel.

Az antioxidánsok segítik megőrzni az emberi szervezet egészségét azáltal, hogy semlegesítik a károsodást okozó molekulákat, úgynevezett szabad gyököket.

Ez viszont segít csökkenteni a gyulladást, és növeli a szervezet azon képességét, hogy egészséges és betegségektől mentes maradjon.

A kesudió polifenolok és karotinoidok gazdag forrása – az antioxidánsok két osztálya más diófélékben is megtalálható.

A tanulmányok a diófélékben, például a dióban, a pekándióban és a mandulában található antioxidánsokat összefüggésbe hozzák az oxidatív sejtkárosodás alacsonyabb szintjével.

Hasonló antioxidáns profiljuk miatt a kesudió várhatóan hasonló oxidációellenes előnyökkel jár. Ez különösen igaz lehet a pörkölt kesudióra, amely úgy tűnik, hogy fokozott antioxidáns hatással rendelkezik „nyers” társaikhoz képest.

Ennek ellenére a kesudióval kapcsolatos tanulmányok száma korlátozott, és további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy határozott következtetéseket lehessen levonni.

Nagy mennyiség mikroelemet is tartalmaz

És még egy extra: mindezek a hatások akár együttesen, melléktünetek nélkül érvényesülnek, ráadásul, hozzáadott tartósítószerek nélkül!

A kesudiót jellemző zsírok háromnegyede telítetlen zsírsavak közé tartozik, hasonló az extra szűz olívaolajhoz. A tekintélyes Harvard egyetem egy kutatási eredményében azt említi, hogy kis adagnyi is kifejezetten hasznos a fogyókúra során is, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, ezáltal, bár elsőre kicsit furcsa, de segít a fogyásban.

Ennek a magnak a jótékony hatásai nagyrészt szintén megvannak a ritka, de nálunk szintén kapható makadámdióban is. Szóval, egy amolyan igazi " svájci bicska". :-) Fő termőterületei: Közép Amerika, Brazília, (Afrika) Nigéria, Mozambik, (Dél-Kelet-Ázsia) Indonézia, India, Vietnam

kesu ára, hatása - magzsola.hu

A kesu gazdag ásványi anyag forrás, telített zsírsavakban azonban szegény.

A kesudió (anacardium occidentale) szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint érdekes módon nem tartalmaz, sőt, fogyasztása kifejezetten koleszterinszint csökkentő hatású, hasonlóan a mandulához.

A Dél-Kelet Ázsiaból származó receptek kedvelt alapanyaga. Itthon kevéssé elterjedt a használata, pedig a kesudióval isteni ételek készíthetőek - egy tuti receptet itt is találsz, ha egy kicsit lejjebb görgetsz.

A kesudió segíthet a fogyásban is. 

Így ez a mag sem hizlal! Persze, csak akkor, ha mértékkel fogyasztod.

Így azt javasoljuk, hogy a napi adag ne legyen egy maréknyi mennyiségnél magasabb.

Jó koleszterint, vitamint tartalmaz. Ha hetente kétszer, otthon, vagy a munkahelyen elrágcsálva, önmagában is jótékonyan hat a súlyodra és az egészséges életmód része is lehet. Esténkén is kiváló étvágycsillapító.

A vese alakú magvak hazánkban a kedvencek közé tartozik, nem túl alacsony áruk ellenére. Tápláló vitaminokkal és ásványi anyagokkal kényezteti szervezetünket.

Éppen ezért fokozott szellemi megterheléskor, amikor erősen kell fókuszálni, jó hatással lehet gondolkodásunkra, agyi tevékenységekre is. Vizsgákhoz kötelező! :-)

Ráadásul, számos recept (főleg az indonéz konyha) ajánlah használatát, próbáld ki te is!

 kesudió, finom rágcsálnivaló - magzsola.hu

 

Ez az egészséges kesudió egyik legfőbb előnye! Ezen kívül, segít szervezetünknek jól felhasználni a vasat, és megszünteti, megköti a káros a szabad gyököket is.

Összefoglaló cikkünk, kesudió és az olajos magvakról, és előnyeiről.

Egyedi olajsav tartalma nagyon egészséges a szívre nézve. Koleszterin mentes, az antioxidánsok jelenléte azonban segít megelőzni a szívproblémák kialakulását. Napi adag egy fél maréknyi.

Ha folyamatosan beépítjük ezt étrendünkben, elméletileg 25%-al csökkenthetjük az az epekövek jelentkezését.

És amit még külön szeretnék kiemelni, hangsúlyozni: a kesudió rágcsálása segíti a fókuszálást, és a megfeszített szellemi teljesítményt.

Így ajánlható félévi vizsgák ZH-k előtt, de tervezéshez, de akár céges megbeszélésekhez, meetingekhez, tárgyalásokhoz is - jobb alternatíva, mint a fehér lisztből készült péksütemények, ropik.

Kesudió, esszenciális zsírsav forrás - magzsola.hu

Előnyös tulajdonságai:

  • magnézium tartalma segít a vérnyomás szabályozásában
  • testsúly csökkentése, szinten tartása
  • segít a fogyásban
  • a kalcium miatt egészségesebb csontok és fogak
  • antidepresszáns
  • antioxidáns
  • vitamin tartalma is jelentős
  • nyugodtabb alvást biztosít
  • jótékonyan védi a szív- és érrendszert
  • jó hatással van az idegrendszer állapotára is

 

​Olvasd el blogbejegyzésünket is melyben számos más érdekességet is találhat.

ÉRDEKESSÉG: a kesudió - nyersen egy valóságos istencsapása! Ugyanazt a mérgező olajat tartalmazza, mint a gyilkos galóca. A csontvázas héja kellemetlen bőrpanaszokat okozhat. Szerencsére egy kis olajfürdő vagy gőzöléses pörkölés után dicséretes jellemfejlődésen megy át, és hirtelenjében a társaság kedvencévé válik. Hazánkba is így érkezik, így a kellemetlenségektől mentesek maradunk.

A főtt rizs szénhidráttartalma - mire figyeljünk? - blogcikk

Ez egy enyhén pörkölt, sótlan változat.

TIPP 1 : Otthon lehetőleg légmentesen zárjuk vissza a zacskót, esetleg hűtőbe is tehetjük, megakadályozandó az avasodás, ami a diófélék jellemzője. Emellett fokozottan figyelni kell az allergiában szenvedőknek, mivel a mogyorónál is súlyosabb tüneteket válthat ki az arra érzékenyeknél.

TIPP 2: fogyasszuk, eszegessük, ropogtassuk kesudiót, lehetőleg hetente kétszer, egy-egy maréknyit, és a jótékony hatások nem maradnak el. Készíthetünk belőle "növényi tejet" is, azaz növényi tejhelyettesítőt. Ehhez egy mixergéppel daráljuk kb. két percig a magvakat, majd öntsük fel tisztított vízzel úgy, hogy éppen ellepje az őrleményt + 1 cm. Áztassuk legalább egy órán át, majd öntsük le az így keletkezett "tejet". érdemes kicsöpögtetni teljesen, hogy minden értékes tápanyagot megőrizzünk belőle.

Receptek tucatjai is említik, érdemes vele kísérletezni a konyhában!

TIPP 3: alaposan mossunk fogat , ugyanis a kesu hajlamos beleragadni a fogközökbe. Érdemes fogpiszkálót, fogselymet, fogköz-tisztítót is bevetni.

TIPP4: Bármennyire egészséges ez a magocska, a kalória táblázat megmutatja, mi az egyik hátránya, energiatartalma elég magas. Viszont tele van (47%) egészséges, növényi zsírokkal.

Tudta, hogy már a sós, pörkölt változat is megrendelhető oldalunkról?

Sokan kedvelik a magyar, sötétzöld, ízletes tökmagot is, érdemes megnézni ezt is oldalunkon. 

blogcikk, hasznos olvasnivaló: Különleges diófélék, Pekándió, makadámdió,

Kesudió ár? rendelés? hol kapható? Tedd be kosaradba még ma ezt a közkedvelt magot, és akár másnapra kiszállítjuk!

A kesudió (Anacardium occidentale) a diófélék egyik fajtája,

amely jótékony tápanyagokban gazdag, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. A kesudió legfontosabb előnyei közé tartozik:

Ásványi anyagokban gazdag: A kesudió kiváló forrása az ásványi anyagoknak, mint például a réznek, magnéziumnak, cinknek és mangánnak. A réz fontos az egészséges csontok és erek fenntartásához, míg a magnézium segít az izom- és idegműködés szabályozásában.

Jó a szív egészségére: A kesudió jó forrása az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsíroknak, amelyek csökkenthetik a koleszterinszintet és csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát.

Segíthet a súlyszabályozásban: A kesudió alacsony szénhidrát- és fehérjetartalmú, így jó snack lehet a fogyni vágyók számára. Javíthatja a vércukorszint szabályozását:

A kesudió jó magnéziumforrás, amelyről kimutatták, hogy javítja az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet.

Elősegítheti bizonyos rákos megbetegedések megelőzését: A kesudió anakardinsavnak nevezett vegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy gyulladás- és daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

Javíthatja az agyműködést: A kesudió gazdag magnéziumban, ami segíthet javítani a kognitív funkciókat, a koncentrációt és a memóriát.

Jó a bőrnek: A kesudió jó cinkforrás is, amely fontos az egészséges bőr számára, és segíti a sebek gyógyulását. Fontos megjegyezni, hogy a kesudió viszonylag magas kalória- és zsírtartalmú, ezért a kiegyensúlyozott étrend részeként mértékkel kell fogyasztani.

A kínai konyha dobva-rázva sütött ételekhez használja, és a kesu remekül passzol salátákhoz, zöldséges ételekhez is. Vaszabihoz (japántorma) adva, közepes hőmérsékleten 10-15 percig sütőben pirítva egzotikus csemegét kapunk, hasonlóan a wasabis földimogyoróhoz.

THAI KESUS CSIRKE RIZZSEL

kép forrása: thechunkychef.com

HOZZÁVALÓK

  • 40-50 dkg csirkemell
  • 1 ek extra szűz olívaolaj, vagy kókuszolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ujjnyi gyömbér (lehet 1 kávéskanál őrölt is)
  • 30 dkg zöldség (bambuszrügy, sárgarépa, paprika, brokkoli, ami éppen akad)
  • 20 dkg kesudió
  • 4 dl kókusztej
  • 1 ek sima mogyoróvaj
  • 1 ek piros curry paszta
  • A csirkét megmossuk, felkockázzuk, majd leöntjük a szójaszósszal (ha fontos a látvány, a sötéttel jobban néz ki az étel), 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal, és belereszeljük a gyömbért. Félretesszük egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
  1. A zöldségeket feldaraboljuk (kb. 4-5 maréknyi legyen). Egy wokban kicsi olajjal megpirítjuk a csirkét. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.
  2. A mogyoróvajat és a curry pasztát összeolvasztjuk a serpenyőben (vigyázat, hamar megég, ha nagy a serpenyő, hozzá lehet tenni egy kis kókusztejet). Ha egynemű, hozzáöntjük a kókusztejet. A pirított csirkét meg a zöldséget visszatesszük bele, és hozzátesszük a kesut. Kb. 15 percig lefedve lassú tűzön főzzük. Akkor jó, ha a zöldség ropogós marad, a csirke pedig puha lesz. Főtt rizzsel tálaljuk.

És még egy tipp: A kesudió 15 kedvező hatása, és a kesutej készítése - olvasd el cikkünket! 

MEGJEGYZÉS

Csípős lesz a curry paszta miatt, ez csökkenthető, ha enyhébb ízt szeretnénk.

A fenti recept kb. 4 normál adag, ha nagyétkűek is vannak, a mennyiséget is növelni kell.

---------------------

Származási hely: India, Vietnám

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

energia:kJ/kcal 2369/565

fehérje: 18 g

zsír: 47 g

szénhidrát: 27 g 

élelmi rost: 3,5 g

100 g kesudió vitamin és ásványi anyag tartalma 

  • B1 vitamin: (tiamin) 0,6 mg
  • B2 vitamin: (riboflavin)0,25 mg
  • B3 vitamin: (niacin, niacinamid, nikotinamid, nikotinsav)1,7 mg
  • B5 vitamin: (panthenol, pantoténsav)1,2 mg
  • B6 vitamin: (piridoxin) 0,4 mg
  • B7 vitamin: (biotin, R koenzim)13 mg
  • B9 vitamin: (folsav)0,05 mg
  • C-vitamin: 0,45 mg
  • E-vitamin: (tokoferol) 0,6 mg
  • K-vitamin: 34 μg
  • kálium: 600 mg
  • fluor: 0,15 mg
  • foszfor: 45 mg
  • magnézium: 268 mg
  • kobalt: 0,01 mg
  • mangán: 1,3 mg
  • réz: 3 mg
  • molibdén: 0,01 mg
  • szelén: 0,02 mg
  • nátrium: 15 mg
  • cink: 5 mg
  • vas: 4 mg

Kollagén peptidek vélemények GAL marhakollagén ár 4425 Ft.

Minden jog fenntartva - magzsola.hu

kesudió ár, rendelés, ára, olcsón, 1 kg, magvak olcsón, sós, árgép, árukereső

 

Tápanyagtartalom / 100g
energia:kJ/kcal 2369/565 fehérje: 18g zsír: 47g szénhidrát: 27g élelmi rost: 3,5g
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.8 (122 vélemény)
(108)
(10)
(3)
(1)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Bálint-Nagy Ágnes
2024.07.12
Az egész család rendszeresen fogyasztja. Nagyon szeretjük.
Igazolt vásárlás
Dóri Józsefné
2023.06.21
Nagyon szeretem, és vendégváró lesz!
Igazolt vásárlás
Nagy Éva
2023.01.15
Nagyon finom !
Igazolt vásárlás
Hegyesi Katalin
2023.01.03
Nagyon finom, ám drága.
Jó, hogy nem minden nap vesz az embert ilyet...de gyakrabban vásárolnék, mérsékeltebb árak mellett.
Igazolt vásárlás
Istvánné Szijj
2022.11.23
Nagyon elégedett vagyok a termékkel!
Előnyök: Nagyon hasznos a szetvezetnek!
Hátrányok: Kissé drága!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek