Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Blog

Fincsi, egészséges magokat rágcsálni mindig jó, évszaktól függetlenül. Azonban mindegyiknek megvannak a maga előnyös tulajdonságai. Ebben az írásomban a pekándiót és a dióbelet hasonlítottam össze. Előnyök, tápérték, konyhai felhasználás. Te melyiket szereted jobban? 

A mandulabél az egyik legfinomabb olajos magocska. Számos cukrászati remek alapanyaga is, leginkább mégis egy egészséges snack, azaz, jó kis rágcsálnivaló. A chips-eknél mindenképpen jobb választás lehet. 

A blansírozás forró vízben, 2 percig történő, rövid felfőzés. Így könnyedén eltávolítható a mandula belső, papírvékony héja is, ez a pucolt, tisztított mandula. Előző blogunkban a kurkuma előnyös hatásiról írtam, olvastad már? 

Ez a fűszer (Curcuma longa) számos előnyös hatással bír szervezetünkre. A más néven kurkumagyökér, vagy "indiai sáfrány" régóta jelen van Dél-Kelet Ázsia gasztronómiájában, gyógyászatában, jótékony hatásait már korán felismerték ezen a vidéken, szó szerint táplálékkiegészítőként is használták:

Paradió, brazil dió - sokatmondó nevek: latinul Bertholletia excelsa alapvetően valóban Brazíliából származik, ott is Para tartomány jellegzetes növénye. A paradió fa maga rendkívül magas, akár az 50 m magasságot is elérheti! 2021-ben legfőbb importőre mégis Peru.

A királydatolya, vagy királydatolya hazánkban nem annyira ismert, keleti gyümölcs. Pedig mind élettani hatásai, íze is figyelemre méltó lenne.

A kesufa valójában egy gyümölcsfa, (Anacardium occidentale) ennek termése a kesualma, az ennek végén kifejlődő magocska pedig maga kesudió, amit annyira szeretünk. Nem is csoda, hiszen ez az egészséges olajos mag számos jótékony tulajdonságot egyesít magában, így nem csak finom, jóízű, de egészségünket is jól szolgálja.

Az agar agar maláj eredetű szó jelentése: kocsonya, kocsonyás anyag.  Ez az anyag vörös algából készül, egyfajta növényi zselésítő. A vegetáriánus táplálkozás része is lehet, remekül helyettesíti a csontokból kivont zselatint.  A sárgásfehér, félig áttetsző anyag nem csak színtelen, hanem szinte teljesen ízetlen is. főként édességekben, gyümölcskocsonyákban használhatjuk, de akár ételek sűrítésre is alkalmas. 

A kesudió nem olcsó - jelenleg az USA-ban egy font (kb. 450 g) a kiskereskedelemben 15  dollárba (kb. 4500 Ft) kerülhet. Lássuk, mitől ilyen drága, mi az áremelkedés oka.

A liofilizált eper egy igazi különlegesség, melyet az utóbbi évekig szinte kizárólag csak a professzionális cukrászat használt. Íze intenzív, mint a valódi gyümölcs, és pihe könnyű, viszont roppant kényes, törékeny díszítő, és alapanyag egyben.

Az áfonya szót hallva egyből enyhén savanykás, finom erdei bogyó jut eszembe. Persze, ma már nem csak az erdőkből kerül ki az áfonya, hiszen sokkal nagyobb az igény rá, ezért nagyobb területeken termeszik, fejlett mezőgazdasági módszerekkel. Angolul cranberry néven említik.

A mogyoró az egyik legkedveltebb olajos mag. Több fajtája, változata is létezik - és mindegyiket nagyon szeretjük! Ezeket vesszük most egy kicsit górcső alá.

A csicseriborsó ( chick pea) ára talán az egyik legfontosabb paraméter az online keresés, vásárlás alkalmával. Azonban nem csak ez az egy - bár kétségkívül fontos - szempont lehet a döntő tényező. Általában már mindenki megtapasztalta azt, hogy ami a legolcsóbb, nem biztos, hogy  a legjobb minőségű - sőt! Sok esetben az adott termék gyengébb, rosszabb beltartalmi értékű, vagy valamelyik tulajdonsága nem megfelelő.

A meggy egyik legkedveltebb gyümölcsünk, ami a meggyfa (Prunus cerasus) termése. A Perzsiából elterjedt gyümölcsöt először a Földközi-Tenger medencéjében kezdték el termelni, nemesíteni, így került a Kárpát-Medencébe is. A cseresznye közeli rokona, mély bordó, sötétpiros színű, enyhén savanykás ízű. Májustól július közepéig érik.

Az aszalt szilva, melyet Magyarországon forgalmaznak, forgalmazunk, javarészt külföldről kerül hazánkba. Sokan kérdik tőlem is, miért nem magyar gyümölcsökkel, szilvával foglalkozunk? Nos, az igény jelenleg jóval nagyobb, mint amit a hazai termelők ki tudnak elégíteni.

Míg a közel-keleti országok egyik alapélelmiszere a datolya, addig hazánkban főleg a téli időszakban, Karácsony környékén fogy belőle jelentősebb mennyiség. Egyrészt a datolyapálma felénk nem őshonos, más szempontból sokat túl édeskésnek találják az ízét.

A körte furcsa módon egy rózsaféle (Rosaceae) családba tartozó gyümölcs. Hozzávetőlegesen 30 különböző fajtája ismert, és ezeknek is rengeteg alváltozata van.. Jellemző, mással össze nem téveszthető alakja miatt azonnal felismerhető. 

A latin nevén Zingiber officinale a középkori fűszerkereskedelemmel került el kontinensünkre. Egyben fűszernövény és gyógynövény is, erről olvashatsz a következő bejegyzésünkben: 

Ahogy közeledik a kánikula, a nőkön úrrá lesz a pánik - fogyni kellene, de gyorsan. A karantén alatt felszaladt kilóktól való megszabadulás nem könnyű, de szerencsére, van ehhez egy jó tippünk, módszerünk: 

A mai 40-es. 50-es korosztály tagjai még emlékeznek arra, amikor minden nyáron, a nagymamánál, a nyári konyhában készültek a lekvárok. A még forró gyümölcslekvár megkóstolása a főzőkálról nyalogatva olyan élmény, melyet talán - remélhetőleg - sosem felejtünk el. 

A saláták iránti lelkesedésem úgy tizenhárom éves korom körül kezdődött, amikor - főként anyai inspiráció hatására - az egészséges táplálkozás jegyében kezdtünk el több zöldséget fogyasztani.

Dél Amerikában az inkák az „Istenek Italának” nevezték a belőle készült főzetet. Cortez az ősi birodalom leigázásakor a kakaót az aranynál is értékesebbnek tartotta, miután észrevette, hogy katonái állóképességét, kitartását az ital fogyasztása jelentősen megnöveli. 

Egyre többen sütnek otthon is - professzionális alapanyagokból. A szerencsi kakaópor és a Marika toratbevonó mind mind klassz, hogy kapható - de vajon, van-e élet ezeken kivül, illetve ezek felett is?

A hagyományos dióbél mellett van néhány, egészséges, olajos magunk is, ami nevében szintén dió. Pekándió, makadámdió, kesudió, paradió. Mi a hasonlóság, és a különbség ezek között? 

Az új évet régebben sokan fogadkozásokkal kezdték. Mi pedig új tervek kovácsolásával, amelyek elérésehez minden nap kell egy kis befektetett munka. MInden nap, egy kicsi. Ez a titka annak, hogy nem adjuk fel.

Egy régebbi blogbejegyzésünkben, már érintettük a lisztérzékenység témáját, most ezt próbáljuk egy kicsit alaposabban körüljárni. Tesszük mindezt azért is, mert nagyon gyakran keresnek meg bennünket magánszemélyek, illetve élelmiszergyártók, és érdeklődnek termékeink gluténmentessége felől.

Ételallergia, diéta, vegán életmód - több ok miatt is előfordulhat, hogy radikális változtatást kell bekiktatni étrendünkbe. De mit mikor, és mivel érdemes helyettesítenünk? 

A C-vitamint szinte mindenki ismeri, ha más nem, akkor onnan, hogy manapság javasolják, hogy szedjünk belőle minél többet, hogy erősödjön az immunrendszerünk. Igen ám, de mi is ez a vitamin, és milyen jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre, vagy mit tegyünk, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség?

Növényi rostok - mindannyian tudjuk, hogy fontosak, de vajon, elegendő mennyiségben fogyasztjuk? Valójában melyek a legfontosabb forrásai, és miért szükségesek ezek szervezetünk számára? 

A fűszerek igen izgalmas világa tárulhat szemünk elé, ha megismerkedünk a hatásaival. Azon túl, hogy ízlelőbimbó-bombák, a szervezetünkre is jótékonyan fejtik ki egészségmegőrző hatásaikat.

Alig egy éve, hogy drazsézott magokat is kínálunk webáruházunkban - és engem is meglepett, hogy mekkora sikert arattak látogatóink között.

A kakaó áldás az életünkben. A csokoládés, és számos más finom sütemény története is érdekes, és most megismerkedhetsz a feldolgozásával is:

Minden élettannal foglalkozó szakember tisztában van azzal, hogy az élő rendszerek működésében a magnéziumnak  elvitathatatlanul nagy szerepe van.

Bár az 1930-as évektől ismert, hogy az omega-3 zsírsavak a normális növekedéshez és az egészséghez feltétlenül szükségesek, de ennek tudatos használata csak az utóbbi pár évben nőtt meg jelentősen. Lenmagolaj, a superfood!

A 2000-es évekig makacsul tartotta magát az állítás, miszerint nem a cukor nem felelős a cukorbetegség, vagy a daganatos betegségek kialakulásáért. A egyre döbbenetesebb adatok azonban mindenképpen azt mutatták, hogy ez a megállapítás nem tartható tovább.

A chia magok reneszánszukat élik. Az apró, dél-amerikai "superfood" számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mégis szem előtt tartani néhány alapszabályt:

A földimogyoró méltán népszerű mag. Szinte mindenki szereti, gyermek, felnőtt egyaránt. Olajos mag, tehár magas a zsírtartalma - ez viszont jótékony hatású szervezetünknek.

Terjedőben egy nagyon klassz új irányzat: kevesebb csomagolás, kevesebb eldobott műanyagzacskó, szatyor, kevesebb szemét, nagyobb tisztaság. Ebben a cikkben ennek szeretnék egy kicsit a mélyére nézni.

Az utóbbi néhány évben jelentősen megszaporodtak az üzletek polcain a különböző, speciális diétát támogató termékek.  Leginkább a gluténmentes és a  laktózmentes, élelmiszerek választéka növekedett meg hihetetlen mértékben.

Minden elérhető propaganda a tej és tejtermékek fogyasztására bíztat kicsit és nagyot. Itt rögtön le kell szögezni, hogy alapvetően a tehéntejről van szó, egyéb tejek összetétele komoly eltérést mutat, de fogyasztásuk a tehéntej mennyiségének elhanyagolható töredéke csupán.

Az olajos magvak, röviden olyan növényi termések, melyeknek ehető belső magrészét kemény burok és/ vagy héjrész veszi körül. A mogyoró, a dió és mandula csonthéjas termés. Az olajos magvak palettája széles. Ismertebb magvak: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió,pekandió, pisztácia, de ide sorolható például a mák és a szezámmag is.

Cukor. Szeretem, és utálom. Egyszerre. .-) Egyszer, ha eljön a váltás ideje, kicsit másképpen gondolok rá. De a cukorhelyettesítőket is szokni kell, főleg az adagolást, édsítőhatást. Eza  blog erről (is) szól:

Finomat, vagy egészségeset? Sokat vagy kevesebbet? Örök kérdések. Most éppen a köretek egyik fontos tulajjdonságát veszem górcső alá. De egyáltalán, mi is az a glikémiás index?

A vitaminok fontosak. Nagyon fontosak. Valóban, ennyire silány a táplálkozásunk, hogy ezzzel lehetetlen elegendő mennyiséget bevinnünk? És mi a helyzet az életkorral, túlsúllyal, vagy a fokozottabb fizikai terheléssel?

Amikor gombáról beszélünk, szemünk előtt a gyerekkortól belénk táplált kép ugrik be, szép kövér kalapos gomba személyében. Esetleg a gyilkos galóca, piros pöttyös tetejével....  

Mócsing újratöltve. A régiek nem dobtak ki semmit, amiből hasznos dolgot lehettet készíteni, pláne nem, ha élelmezésre is alkalmas. Aki még emlékszik a valaha volt disznótorokra, tudja, hogy szinte minden porcikáját felhasználták a szegény áldozatnak.  

A gyulladásos tünetek sokak életét megkeserítik. Van egy mellékhatások nélküli csepp, ami segíthet ebben. Videó a Ginepp cseppekről:

Low carb high fat - Szép új világ? Több féle táplálkoz ási irányzattal találkozhatom, ha egy kicsit is keresek a neten. Főleg, a cukorbetegségben szenvedőkne ajánlott ez diéta, amiben sok zsírt is ehetek (?)

Jó lenne, ha minden termékünket környezetbarát, visszaforgatható, újrahasznosítható csomagolásban juttatnánk el Önhöz. Lehetőleg nem használjuk ehhez állati összetevőt (pl. enyv a ragasztáshoz), az se baj, ha jól néz ki, és könnyű, és nem törik. Kb. "csek" ezeket kell összehangolnunk. 

De jó lenne, ha csak rágondolnék, hogy ma gyorsabbra kapcsolnám az ételek feldolgozási sebességét szervezetemben, és jó nagyot ennék - büntetlenül. Sajnos, az anyagcsere sebeesége nem működik gondolati úton.

Ugye érdekes, hogy 20 éves korunk körül szinte bármit ehettem, az jobban hasznosult, több energiám volt, és kevésbé voltam hízékony, mint később? Mi lehet ennek az oka? Ebben az írásomban ezt fejtegetem, és szerintem, nagyon is lényeges pontokra próbálok rávilágítani.

Néha még a legtapasztalatabbak is tanulhatnak újat, vagy kaphatnak hasznos információt. Két, jól áttekinthető táblázatot szeretnék most megmutatni:

Elgondolkodott már azon, hogy testünk ez az összetett "gépezet" miből nyeri a működéséhez szükséges energiát? Miben más a mozgásszervi energiafelvétel, és az agy munkája? Mikor kezdi lebontani a zsírtartalékokat? Mi élvez elsőbbséget? Erről szól ez a bejegyzésünk:

Egy új recept kidolgozása izgalmas, és buktatókkal szegélyezett folyamat. Nem baj, a végére, ha megvan a kitartás, megszületik - valami új, finom, és ehető dolog, az emberiség ősi tápláléka újraértelmezve.

Nem csak a nyári időszakban kényeztet el bennünket a természet ajándékokkal. Ősszel is szezonja van az egészséges, roppanós zöldségekenek, és gyümölcsöknek. Ezekből válogattunk néhányat, receptötletekkel kiegészítve:

Egy zseniális magyar találmány, amely nem eléggé ismert, fel nem fedezett, pedig kb. 1.000.000 ember életminőségét tehetné jobb - csak Magyarországon.

Mi a különbség a liszt és a nem liszt, vagy pl. a magörlemények között? Mi számít finomlisztnek? Milyen tulajdonságai vannak ezeknek - és egyáltalán, hogyan fogjuk hozzá ezekből bármit is sütni?

Lássuk csak, meggyleves, meggyes pite, meggyes rétes, meggyes piskóta, tortadíszítés meggyel, lúdláb torta, meggyfagyi, meggyes-mákos, bögrés-meggyes süti - hiretlen csak ezek jutnak eszembe róla, pedig frissen,a fáról leszedve ideális nyári "csodagyógyszer" - helyesebben, gyógyszer helyettesítő. 

Főtt rizs. Egészséges? Egészségetelen? Gluténmentes, az biztos. De minnyit ehetünk belőle, és miért a barna rizs ezekből a legjobb?

Szilvás gombóc, szilvalekvár, szilvás derelye, aszalt szilvával töltött pulykatekercs, szilvás lepény... csak néhány, a legnépszerűbb szilvás ételekből. Az alma mellett legnépszerűbb gyümölcsünkről, és pozitív hatásairól szól ez a bejegyzés.

Az emberi szervezet számára legnagyobb mennyiségben szükséges vitaminról írok az alábbiakban. Felfedezése és tudatos használata forradalmasította a gyógyítást, és sok ezer ember életét mentette meg.

Eléggé szárazon hangzó cím? Mi ez, egy egyszerű lista, felsorolás? Igen is, meg nem is. Legyen ez inkább “A 10 legjobb superfood”. Így már jobban hangzik? :-)
Maga az elnevezés is - funkcionális - élelmiszer - fura, pedig ez egy nagyon érdekes terület, izgalmas kombinációja a szervezetünk számára értékes hatással bíró, (nagyrészt) növényi alapú “táplálékoknak”.

Bőrünkre, ápolására, egészségének fenntartására sokszor csak akkor gondolunk, ha valami betegség lép fel. Pedig megérdemli a törödés. A szükséges, és természetes víziváson kívül, melyik vitamonokra van leginkább szüksége, szükségünk?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer..egy tehetséges magyar kutatóorvos, Dr. Újhelyi Károly. Egyike volt Magyarország első Kossuth díjas orvosainak. Az ötvenes évek elején fejlesztette ki a pertussis (szamárköhögés) elleni védőoltást.

mandulaliszt a legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Ha csak mandulaliszttel szeretnénk helyettesíteni a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. 

A goji bogyó egyik legnagyobb mennyiségben eladott termékünk. Sokan superfood-nak, funkcionális élelmiszernek tekintik, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz olyan, értékes növényi hatóanyagokat, melyek élettani hatása kiterjedt - sőt, állítólag még a fogyásra is jó hatással van. 

Rizst főzni mindenki tud. Legalábbis, azt hiszi. Biztosan Ön is evett már vendégségben, étteremben olyat, hogy..... azzal etette volna meg, aki megfőzte. :-)

Kevés, sok, elég, túlzott - ezek a jelzők gyakran olvashatók vitaminokkal, mikroelemekkel kapcsolatban. Ahányan mondják, értelmezik, annyi a vélemény. Mi az igazság? Mennyi az elegendő? Erről szól mai írásunk.

Az aszalt gyümölcsök közül is egyik legkedveltebb termékünk a puha, finom, egyedi ízvilágú sárgabarack.

Sokna mégis tartanak ettől a finomságtól, hizen szénhidrát tartalma számottevő. De szerencsére, ez egy kicsit árnyaltabb, mint elsőre gondolnánk.

A gyümölcsök íze természetüknél fogva, javarészt édes. De melyik a legédesebb ezek közül? Aszalva, vagy kandírozva érdemes ezeket fogyasztani?

Korábbi bejegyzésünkben már olvashatott a paleolit táplálkozás és korunk betegségei témakörben. Az egészséges, gyógyítő gyümölcsök között kiemelkedő szerep jut mind a paleo mind a nyers táplálkozásba a datolyának is. 

Összefüggésben van-e táplálkozásunk az egészséggel ennek megtartásával, esetleg a betegségekkel? Mindenki tudja a választ: igen. Hogyan kapcsolódik ehhez a paleo étrend? 

A chia magról mindenki hallott már, Ön is bizonyára jól ismeri ezeket a kis fekete magocskákat. Talán a mostani cikkben van néhány olyan mondat, ami hasznos lehet.

Tavaly augusztusban elkészítettük első, saját "gyártmányunkat", a magzsola mixet. Azért írtam idézőjelben, mert a gyártás négy fajta összetevő keverését jelenti, (így esett a választás a közkedvelt MADULÁRAKESUDIÓRA, KÓKUSZCHIPS-RE, ÉS AZ ASZALT PAPAYÁRA) különböző arányokban, szóval, nem egy bonyolult, laboratóriumi folyamat...

Az oldalunk látogatottságát, és a reklámok megjelenését böngészve, kicsit meglepve tapasztaltam, hogy február 13-14-én, jóval kevesebb látogató – és vásárló volt a magzsola oldalán.

Nemrégen családunkon is átvonult  - kisfiunk jóvoltából - egy óvodából hazahozott „szupervírus”. Torokgyulladásnak indult, aztán ennek talán mutációi is voltak, de mindhárman, feleségemmel együtt változó intenzitással köhögtünk, és szenvedtünk – aztán meggyógyultunk.

Nem titok, az aszalványok mellett legtöbbet az olajos magvakból adunk el a magzsolán. Az biztos, hogy van bennünk valamiféle „etetőke”, mert bizony, ha egyszer elkezdi enni az ember, nehezen lehet abbahagyni. 

Előző, fogyással kapcsolatos cikkünket kiemelkedően sokan olvasták. Sokakat érint ez a szó szerint “húsba vágó” téma. Ahogy azt előzőleg is olvashatta, a plusz kilók ledolgozása nem egy egy lépéses folyamat.

Már az elején szeretném leszögezni - a címben szereplő dolog nem létezik - illetve, ha mégis van ilyen, nem néhány tabletta, vagy por bevételével valósítható meg. hanem sokkal egyszerűbben!

Csak az elmúlt évtizedekben vált itthon elérhető áruvá és az egyik legkedveltebb olajos maggá -  a kesudió.

A friss, magos datolya egyik legkeresettebb termékünk. Hadd meséljem el, hogyan is találtunk rá, “véletlenül.”

Ez a bejegyzés nem a fogadkozásokról szól. Inkább tájékoztatás ez azoknak, akiket érdekel, hogyan is működik ez a webes vállalkozás.  

Ingyenes szállítás  - az online kereskedelem áhított szent szava(i). Előbb-utóbb minden webshop alkalmazza. Ugyanakkor ez egy elég nagy csapda is lehet - ami a futárcégeknek csak jól jön. 

Hazánkban, ahogy a világ más részein is évről-évre nő a táplálékallergiás megbetegedések száma. Egyes tanulmányok szerint a gyermekek 5-7 %-a, míg a felnőttek 1-2 %-a szenved táplálékallergiában.

Karácsony előtt pont egy hónappal, az utóbbi években egy angol fogalommal ismerkedtek meg a vásárlók Magyarországon is.

Ez az a bizonyos Black Friday.

Kalocsai Sándor vagyok, a magzsola.hu kitalálója, és „főkolomposa”. Sok dolgon változtattam az utóbbi időben, mondhatni, hogy alaposan kiléptem a komfortzónámból, mert már nagyon kényelmetlen volt.

Manapság, aki teheti, jobb minőségű élelmiszert vásárol, vagy szerez be termelőtől...Aki pedig nem rendelkezik ilyen beszerzési forrással, kénytelen a bolti kínálatból válogatni. De azért ott is lehet ám jó minőséget találni. 

A nyár és az ősz elkényeztet bennünket friss, zamatos, finom, és egészséges gyümölcsökkel. Ilyenkor mindenki próbál „betankolni” ezekből....

MInt amolyan, a táplálkozásán folyamatosan hangoló/ változtató/jobbító személy, én is tudom, és hiszem, hogy a zöld színű ételek, élelmiszerek igen jó hatással vannak rám.

Régóta megvolt erre az ötlet, hogy legyen nekünk is valami egyéni keverékünk - de mi legyen ez? Valami egyedit szerettünk volna előállítani. Kézenfekvő ötlet volt a meglévő, népszerű termékekből válogatni.

Én személy szerint nagyon szeretem ezeket az egészséges ropogtatnivalókat. Pirítva meg különösen.

Tartósítószert nem tartalmaznak, ellenben majdnem mindent, ami kell az élethez. 

A következő írás saját véleményemről szól, néhány szakértői idézettel, gondolattal együtt.

Vajon van-e a gluténérzékenységnek több fokozata is?

A gyakori időjárás-változások és hőingadozások kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenkire hatást gyakorolnak, sőt sokan szenvednek a frontoktól, amelyek befolyásolhatják a teljesítő- és koncentrációs képességünket, a hangulatunkat, a kapcsolatainkat, és ezáltal az életminőségünket is.

Néhány dolgot közösen csinálni sokkal jobb, minrt egyedül. Godolta volna, hogy a vásárlás is ilyen? Pedig - igen. sokan. KÖZÖSEN rendelnek. Így könnyebb elérni a bűvös, ingyenes szállítási határértékét, és praktikus is lehet az egy, nagy csomag.

Bennem is felvetődött ez a kérdés korábban. Mi szükség a vitaminokra, hiszen süt a Nap, a nyár közepén vagyunk, és itt a gyümölcsszezon, élvezet szétnézni a piacon, roskadoznak a pultok, mosolyognak az árusok ( a bevételre gondolva).

VÁLTOZÁS – VÁLTOZTATÁS

Az utóbbi hónapokban nem írtam, erről, de elég nagy változást indítottam el ebben az évben a személyes életemben, ezáltal a cégemben is. Miután több, mint 10 éven keresztül próbáltam egy működő céges struktúrát, eladási rendszert építeni, ár kellett jönnöm, hogy ez nekem nem fog úgy működni, ahogyan azt elsősorban magamtól elvárnám. Igen, túl magasak voltak az elvárásaim magammal

Sokan látogatnak el oldalunkra, naponta 400-600-an. Ebből csak néhány százalék vásárol. Ennek számos oka isvan/lehet, de most teszünk egy kisérletet!

A finomított lisztből készült péktermékek mellett a másik legkárosabb, de talán a leggyakrabban használt alapanyag a  - szintén finomított  - kristálycukor.

Manapság mindenki rohan. Még a nyugdíjasok is. Pedig sokan azt gondolják, ha már nem kell dolgozni, akkor lesz idejük „majd” mindenre. Ez, mondjuk, megér egy önálló bejegyzést is, de nem ez a mai téma.

Vége van a télnek. Tudom, sokan szeretik ezt az évszakot, de szerintem mindenki várta mér a hidegek után, azt az első madárcsicsergést, vagy a kevésbé fázós reggeleket. 

A tudatos táplálkozás elkezdése nem igényel nagy erőfeszítést- csak el kell kezdeni. 

Ez a legnehezebb az egészben.  És a legbiztatóbb: nem kell azonnal mindent felégetni, drasztikusan megváltoztatni. Persze, lehet így is, én kisebb lépésekkel kezdtem.

A következő írással kapcsolatban néhányan gondolhatják: mit moralizál itt ez a kereskedő, ő is csak el akar adni, mi ez a maszlag?

A magzsolán az aszalt gyümölcsök, magvak mellett számos, egészségmegőrző termékkel, élelmiszer jellegű, gyógyhatású készítménnyel is találkozhat. Egyre többen választják ezeket a szerves, természetes vitaminokat, táplálék kiegészítőket, hiszen a boltokban vásárolható élelmiszerek minősége –  tisztelet a kivételnek – eléggé silány, illetve elégtelen a bennük található, hasznos anyag.

Időszakonként kisebb ajándékokat is beleteszünk megrendelőink csomagjába. Ez nem rendszeres, és nem is kap mindenki, ezért aztán nem is hirdetjük meg kampányszerűen, így nagyszerűen működik a meglepetés elve is! :-)

Szinte pontosan három és fél évvel indulásunk óta, ma egy szép, megújult felület fogadja látogatóinkat. Sokat dolgoztunk rajta, csiszolgattuk, políroztuk. Eközben sokat beszélgettünk új grafikusunkkal, még többet fejlesztőnkkel. Ötleteltünk, gondolkodtunk, töprengtünk. Vásárlói szokásokat elemeztünk, és próbáltunk az adattengerből összefüggéseket kinyerni, rájönni arra, hogy a kiválasztott célcsoportunk, vásárlóink mit szeretnének.

Városlakóként, cégvezetőként a hétköznapokon engem is rengeteg negatív hatás ér. Tornyosuló feladatok, beszállítói, vagy emberi problémák, azonnali, megoldandó helyzetek, türelmetlen telefonálók, rengeteg e-mail.... ugye, ismerős? Van-e módszer arra, hogyan maradjak mégis ép elméjű, higgadtan gondolkodó, és helyes döntéseket hozó ember maradni?

A magzsola.hu három és fél éve működik.  Alapvető célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek termékeinkkel, és nagyon hiszünk benne, hogy ez működik is. Büszkék vagyunk tudatosan gondolkodó, javarészt női vásárlói törzsközönségünkre, ráadásul, a kezdetektől hangsúlyozzuk termékeinkre vállalt, 100%-os  visszafizetési garanciánkat is.  Az ügyfélszolgálat is sarkallatos pontja értékesítésünknek, napközbeni telefonszámunk midig elérhető, és szívesen hívunk vissza bárkit, ha kérdése van, vagy elakadt valahol a rendelés során.

A bélnyálkahártyában található a szervezet immunsejtjeinek nagy része. Egyáltalán nem mindegy ezek állapota. Kis odafigyeléssel sokat tehetünk életminőségünk megőrzése érdekében.

Reggelente, ahogy munkába járok, több, különböző pékség előtt haladok el. Látom, hogy iskola, munka előtt, sokat megveszik a pékárukat, kakaót, tejet reggelire, tízóraira, esetleg ebédre. Látom, a sok fehér lisztből készült kiflit, kenyert, zsemlét a műanyag zacskókban....

Értékelni, véleményt írni a megvásárolt termékről, és azt kitenni a weboldal megfelelő részére.... eleinte ez igencsak ingoványos, kockázatos ötletnek tűnt. Mi lesz, ha sok rossz értékelést kapunk? Mit fog szólni ehhez a többi vásárló?

Átalakulás, átalakítás alatt vagyunk - és ez jó nekünk, csak nem mindig érezzük ezt menetkozben.... Nehéz is nekifogni, igazság szerint, de mindig jól jön ki belőle az ember. Szóval, nagy levegő....

A magzsola.hu kecskeméti székhelyű cég, így jó lokálpatriótaként, mi is családosul meglátogattuk a Hírös Hét helyszínét, kínálatát. Hozzátenném elöljáróban, hogy nem kedvelem én annyira az ilyen tömeges fesztiválokat és próbálom pozitívan szemlélni mindazt ami itt történt, történik.

A nyár legszebb napjait éljük. Ma augusztus 7-e, vasárnap reggel van; ma korábban keltem, és virágot vettem a piacon. Séta közben próbáltam minnél inkább "benne lenni" a mostban, a pillanatban, élvezni a kicsit hűvösebb időt, a csendes utcákat, beszippantani a kávézók és pékségek illatát....

A diéták nagy része nem működik. Miért? Ha X éven keresztül sokat tett az egészsége ellen, vajon két-három hét változtatás után, ha visszatér  hagyományos táplálkozásához, mennyit tett a tartós egészségéért, jobb közérzetéért? 

Az elmúlt évek során sok tapasztalatunk gyűlt össze, és látjuk, hogy főleg az első vásárlások során melyek a leggyakrabban előforduló hibák. Némelyiken tudunk javítani, másokon nem mindig....

Oldalunkon az elmúlt három évben több ezer vásárlás történt. Néhányukkal volt szerencsém beszélgetni is. Ezek a beszélgetések hol ügyfélszolgálati problémákból, csomagolási sérülésekből kiindulva, néha egészen távolra vezettek...

A magzsola jó három éve indult. Néha elgondolkodom azon, hogy jobb lett volna előbb indítani. Aztán a gondolatsor végén rájövök, hogy pont jókor indultunk.

A magzsolánál a csomagolásra az első időszakban nem sok hangsúlyt fektettem. Arra gondoltam, hogy a termék minősége számít, nem a zacskó, vagy doboz, és a vásárlóim ezt úgyis megértik.

Nem is volt ezzel semmi baj, először egy nagy hagyományokkal rendelkező pékségnél történt a csomagolás (amíg ki nem nőttük a kapacitásukat). A gondok ott jelentkeztek, hogy a nagyobb térfogatú áruk ( zabpehely, kókuszreszelék, keményítő), főleg, 1 kg-ban kiszerelve, a szállítás során sokszor sérülten, kiszakadva érkezett a vásárlóhoz.

A magzsolán az aszalt gyümölcsökön, és magvakon kívül jó néhány, egészségmegőrzéssel kapcsolatos terméket is lehet kapni.

Miért? Mert a vásárlói elemzésekből, visszajelzésekből azt látom, és olvasom ki, hogy nagy az igény az ilyen típusú, természetes alapú készítményekre....

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

A neten mindenki szeret vásárolni, lehetőleg szállítási díj nélkül. Azért jó néhány ilyen akcióval kedveskedtünk az utóbbi időben, ennek tapasztalatait szeretném most megosztani.

Egyik vezető termékünk ez az apró, de sok jó tulajdonságot egyesítő kis szárított bogyó, a goji.  A lassan négy éve forgalmazott termékről időközben sok információt szereztem. Valóban, ez egy igazi vitaminbomba, natív C-és B-vitaminok gazdag tárháza...

Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.

Április első harmadában vagyunk, és ez volt az első olyan hét, ami igazán tavaszinak mondható. Mire gondolok? A rügyező fákra, napsütéses, 20 fok feletti hőmérsékletekre, és kabát nélküli sétákra. 

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Karácsony előtt fejlesztőnk, Norbi gőzerővel dolgozott, így a következőkben számos, aprónak tűnő, de fontos változással találkozhat oldalunkon.

Rögtön a közepébe vágok: vajon miért olyan rossz a közétkeztetés, és általában, a munkaehlyi étkeztetés általános színvonala?A menzáról mindenkinek két dolog jut eszébe: hogy olcsó, és általában .. hmmm, közepes minőségű - jó esetben. :-)

Az utóbbi időben biztosan észrevette, hogy jelentősen gyorsul oldalunk sebessége, a betöltődési idők mindenütt kevesebbek lettek. Tulajdonképpen a magzsola.hu teljesen kicserélődött, csak a kinézet maradt, illetve az is kicsit csinosodott, változott, erről korábban már írtam, amit itt olvashat.

Amikor másfél évvel ezelőtt elindultunk, a magzsola.hu oldallal, a kiinduló gondolat többek között az volt, hogy ezzel az üzlettel mindenki járjon jól, a vevő is, és az eladó is, ahogy manapság az angol kifejezést használják, legyen win-win szituáció.

Napjainkban sokszor puffogtatott közhely, hogy információs társadalomban élünk. Minden gyors, relatíve kényelmes, és azonnali. Ez az azonnaliság azonban igencsak kétélű; a mobiltelefon, és az internet olyan mértékben pörgeti fel az életünk, munkánk sebességét, ami már nem emberi. Ráadásul, ez mellett olyan mennyiségben érnek bennünket az új információk, hogy az már szinten, csak a maga nemében egyszerűen feldolgozhatatlan. Nemrég olvastam erről egy cikket, hogy egy középkori, a kor műveltségi szintjének csúcsán lévő tudósember egész életében annyi újdonsággal találkozott, mit egy átlagember egy héten.

Amennyire csak tudom, szeretem megismerni azokat a termelőket, kereskedőket személyesen is, akik termékeit ajánlom, árusítom a magzsola.hu oldalunkon. Az is cél, hosszútávon, hogy lehetőleg a hozzám földrajzilag is közelebbi gazdálkodásból származó, egészséges és jótékony hatású termékeket ajánljam, mert ez kölcsönösen, mindenkinek jó.

Több, mit egy éve működik webshop-unk. Nem is csináltam nagy ünnepséget az egy éves évfordulóból; elégedett vagyok, az eladások szépen fejlődnek. Természetesen, reklámozunk is, a Facebook-on, és a Google AdWords nevű rendszerében, elég hatékonyan. Többek között a goji bogyóra is fut egy kampányunk, és adunk is el belőle. Sok kérdés felmerül a vevők részéről, és rátérve a címre, sokan egyfajta csodát várnak ettől. Mostanában gyakran találkozok ezzel az "azonnal gyógyuljak/változzak meg, de ne kelljen semmit sem tennem érte" szemlélettel.

Az elmúlt hetekben elhatároztam, hogy változtatok egy kicsit az étkezésemen. A reggelivel kapcsolatban számos elképzelés olvasható, akár az interneten, melyek sokszor egymással szögesen ellentétesek.

A magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!

Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.

Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Majd' egy hónapja Kőszegre látogattunk barátainkkal. Szeretem ezt a kisvárost, minden rendben van vele, ráadásul, nagyon jó időt is fogtunk ki, sikerült kirándulnunk is, a Szabó-hegyre, az őszi napsütésben. Minden évben október elején rendezik meg az Orsolya napi vásárt, ami már kicsit túlnőtte a városkát, de még nincs körhinta-zsákban futás-tenyérjóslás, viszonylag egy mederben megy a dolog, sok a kézműves termék, ráadásul szép csomagolásban, ízléses címkékkel, lekvártól a mézig.

Szándékosan nem akarom kijátszani a Haloween-kártyát, de így alakult, hogy most tudjuk kihelyezni újdonságainkat. Háromféle köret, ami jól használható akár a mindennapi, akár az ünnepi ételek köreteként, mégis, eltér a szokásos sültkrumpli/rizs párostól. Egészséges, és finom. Érdekes, hogy ez a két fogalom mennyire távol van a fejekben. (persze, nem a tiédbe! :-))

Amikor a magzsola.hu oldal megszületett, mint gondolat, az egyik alappillér az volt, hogy valahogy legyen ingyenes a kiszállítás, mert hiába vannak jó áraink, ha azok összevethetőek az online webáruházak jellemzően 1000-1300Ft körüli költségeivel. Aztán azt is láttuk, hogy sok webshop egyáltalán nem rendelkezik árukészlettel, a megrendelés után ők is megrendelik valahonnan, van úgy, hogy egy megrendelés 10 nap után ér ki a fogyasztóhoz. Mivel az általunk forgalmazott termékek haszonkulcsa messze nem olyan magas, okosan kellett gazdálkodni, hogy mindenki jól járjon - hiszen a hosszútávú üzlet egyszerű titka mindössze ennyi.

Bár még szép őszi időnk van, naptár szerint hamarosan itt az év vége. Ez a kereskedelemben is az " év végi hajrá", és gondolom, az aszalt gyümölcsökből és magvakból is ilyenkor fogy a legtöbb, legalább is ebben reménykedem! :-) 

Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, inkább érzésből csinálom, mint receptből. A cél - ehető pogácsa, egészségesen. Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető. Ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-))

Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így lehet. Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is!

Reggeli. Amivel indul a nap - vagy amivel nem. Sokan egyáltalán semmit nem esznek reggel, rosszabb esetben helyette csak egy kávéval indulnak, azzal boot-olnak be. :-) Többféle megközelítés, ha jobban tetszik, filozófia létezik.

Itt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!

Szombaton már írtam erről a FB-on, amit több, mint 2500-an láttatok. Ha ennyire népszerű ez a téma, két, ezzel foglalkozó blogbejegyzést is találtam. Mint mindent, ezt is csak elkezdeni nehéz, nagyanyáinknak biztosan nem kellett ezekkel kapcsolatban tanácsot adni. Egyébként milyen, érdekes, hogy mindaz a tudás, ami a természettel közeli tevékenységekről szól, hogy mit mivel lehet együtt ültetni, melyik kártevő ellen mivel lehet védekezni (pl. levéltetű ellen katicabogárral);, szóval, mindez a tudás egyészen nagyszüleinkig teljesen természetes volt, hiszen használták is ezt a mindennapi életükben.

Ma július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.

A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.

Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.

Két és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmagnapraforgómag, lenmag, pisztáciatörök mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.

Legújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)

Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.

Az elmúlt napokban pár apró tökéletesítéssel találkozhatsz az oldal használata közben. A rendelés menetét kiegészítettük, így talán érthetőbb, logikusabb lett. Hamarosan ezzel kapcsolatban kisebb, 1-2 perces magyarázó videók is felkerülnek ide.

A letölthető árlista is kapott némi grafikai elemet... Meglepő módon, az akció menüpontba felkerül a június 3-ig futó ajánlat.

Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!

Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.