Blog
Ez itt a blogok helye. Rendszeresen olvashatsz itt gondolatainkról, ötleteinkről, további terveinkről, illetve az összes, a magzsola.hu oldalt érintő történénésekről. Fő téma természetesen az aszalt gyümölcsök és magvak. Szerencsére, van téma bőven!
Kategóriák: antioxidáns (33) | árlista (4) | aszalt szilva (14) | életmód (57) | elindulás (4) | emésztés (38) | Facebook (4) | fejlesztés (25) | fogyás (27) | főzés (8) | ganoderma (2) | ginepp (3) | glikémiás index (12) | gluténmentes (19) | goji (9) | gomba (2) | grillezés (1) | gyulladáscsökkentés (3) | helyi termék (3) | ingyen (6) | ingyenes szállítás (13) | Kecskemét (2) | kén-dioxid (7) | kesudió (5) | kollagén (1) | lenmag (6) | magolaj (7) | nyár (8) | olajos mag (16) | Omega3 (4) | ORAC (1) | paleo (6) | pálinkafőzés (1) | Rain Soul (0) | recept (7) | reggeli (12) | SO2 (3) | szív- és érrendszer (22) | táplálkozás (50) | tartósítás (7) | tartósítószer mentes (16) | Tudatos vásárlás (38) | újdonság (8) | vegán (27) | vitamin (14)
Callebaut csoki pasztillák és cseppek
2021-02-28 14:50:10Különleges diófélék
2021-02-07 19:32:032021, új kezdet, új tervek a webshopunk fejlesztésében.
2021-01-03 19:13:08Lehet-e gluténmentes minden alapanyag
2020-09-04 08:37:59Alternatív megoldások - tej, tejszín és tojás helyett.
2020-06-21 10:36:23Mit lehet tudni a C-vitaminról?
2020-05-12 12:03:03
A C-vitamint szinte mindenki ismeri, ha más nem, akkor onnan, hogy manapság javasolják, hogy szedjünk belőle minél többet, hogy erősödjön az immunrendszerünk. Igen ám, de mi is ez a vitamin, és milyen jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre, vagy mit tegyünk, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség?
Rostok - jóllakottság és más jótékony hatások
2020-05-07 06:44:29Hogyan hatnak ránk a fűszerek?
2020-03-19 19:22:02A csokoládé, magvak, gyümölcsök
2020-02-14 13:14:53Kakaótörténelem, feldolgozás. Holland, vagy nyers?
2020-01-24 12:34:57Magas magnézium tartalmú ételek
2019-12-14 11:23:46A lenmagolaj hatása a szervezetre
2019-11-24 09:31:18Édes élet, keserű következményekkel.
2019-11-06 15:23:51mennyi chia magot együnk naponta
2019-10-19 20:41:32A földimogyoró hatása a szervezetre
2019-10-13 11:40:04Csomagolásmentesen - hazugságok, dilemmák, lehetőségek.
2019-07-21 11:57:21Trendi a MENTES.
2019-06-26 13:13:41A TEJ élet, erő, egészség... vagy mégsem
2019-06-18 15:39:07Olajos magvak (koncentrált egészség)
2019-06-14 12:21:37
Az olajos magvak, röviden olyan növényi termések, melyeknek ehető belső magrészét kemény burok és/ vagy héjrész veszi körül. A mogyoró, a dió és mandula csonthéjas termés. Az olajos magvak palettája széles. Ismertebb magvak: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió,pekandió, pisztácia, de ide sorolható például a mák és a szezámmag is.
Az eritrit mennyi cukornak felel meg?
2019-06-06 16:09:37Alacsony glikémiás indexű köretek -táblázattal.
2019-04-26 15:40:29Vitaminok - mikor, miből, mennyit.
2019-04-23 10:30:52A gombák csodálatos világa
2019-04-06 11:38:36Mócsing, ami jót tesz. Kollagán és hialuronsav
2019-03-25 16:06:39Ginepp - egy természetes gyulladáscsökkentő:
2019-02-27 09:46:31Le a szénhidráttal, éljen a fehérje és a zsír!
2019-02-26 14:33:20Környezetbarát csomagolás - videóblog
2019-02-20 09:46:49Öt módszer az anyagcsere felgyorsítására
2019-02-10 14:52:51Miért hízok még a levegőtől is?
2019-02-04 11:06:05Két, hasznos táblázat lisztérzékenyeknek
2019-01-24 17:16:22Energiamérleg. Honnan származik erőnk, és miből?
2019-01-15 11:47:59Gluténmentes kenyérliszt keverékünk története
2018-11-07 15:56:27Őszi zöldségek, és gyümölcsök
2018-10-17 08:45:29Ginepp cseppek 2. rész
2018-10-05 11:32:43Liszthelyettesítők, gluténmentes őrlemények
2018-09-26 15:14:26A meggy egészségre gyakorolt hatása
2018-08-24 15:50:42A főtt rizs szénhidráttartalma
2018-08-14 14:15:40Az aszalt szilva hatása a szervezetre.
2018-07-27 12:52:11Mennyi a napi C-vitamin szükséglet?
2018-07-16 16:00:23A funkcionális élelmiszerek listája
2018-07-10 09:55:30
Milyen vitamin kell a bőrnek?
2018-06-16 11:16:16A Gynevac, és a Ginepp története 1. rész
2018-06-08 14:16:40
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer..egy tehetséges magyar kutatóorvos, Dr. Újhelyi Károly. Egyike volt Magyarország első Kossuth díjas orvosainak. Az ötvenes évek elején fejlesztette ki a pertussis (szamárköhögés) elleni védőoltást.
A mandulaliszt mivel helyettesíthető?
2018-06-03 15:17:17
A mandulaliszt a legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Ha csak mandulaliszttel szeretnénk helyettesíteni a receptben megadott liszt mennyiségét, eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír.
A goji bogyó fogyasztó hatása
2018-05-15 10:45:52Meddig kell főzni a rizst?
2018-05-01 13:39:33Vitamin és ásványi anyag szükséglet
2018-04-23 14:22:43Az aszalt sárgabarack szénhidráttartalma
2018-04-13 09:40:02Melyik gyümölcsben van a legtöbb cukor?
2018-04-05 21:08:34A datolya jótékony hatásai
2018-03-24 09:45:20
Korábbi bejegyzésünkben már olvashatott a paleolit táplálkozás és korunk betegségei témakörben. Az egészséges, gyógyítő gyümölcsök között kiemelkedő szerep jut mind a paleo mind a nyers táplálkozásba a datolyának is.
Paleolit táplálkozás és korunk betegségei
2018-03-18 13:55:20A chia mag jótékony hatása
2018-03-09 09:28:34
A chia magról mindenki hallott már, Ön is bizonyára jól ismeri ezeket a kis fekete magocskákat. Talán a mostani cikkben van néhány olyan mondat, ami hasznos lehet.
Vadonatúj termékeink, avagy hogyan tovább
2018-02-22 10:32:46
Tavaly augusztusban elkészítettük első, saját "gyártmányunkat", a magzsola mixet. Azért írtam idézőjelben, mert a gyártás négy fajta összetevő keverését jelenti, (így esett a választás a közkedvelt MADULÁRA, KESUDIÓRA, KÓKUSZCHIPS-RE, ÉS AZ ASZALT PAPAYÁRA) különböző arányokban, szóval, nem egy bonyolult, laboratóriumi folyamat...
A Kihagyott Valentin Nap, amikor én is hibázom.
2018-02-15 10:32:25A 7 legfontosabb tipp megfázás, nátha esetén:
2018-02-12 15:05:57Mérgezett goji bogyó az országban.
2018-02-06 16:31:21Mitől szeretjük annyira a magvakat?
2018-01-31 13:39:24
Nem titok, az aszalványok mellett legtöbbet az olajos magvakból adunk el a magzsolán. Az biztos, hogy van bennünk valamiféle „etetőke”, mert bizony, ha egyszer elkezdi enni az ember, nehezen lehet abbahagyni.
Fogyás 2.0 - egy kis kiegészítés
2018-01-26 11:31:08
Előző, fogyással kapcsolatos cikkünket kiemelkedően sokan olvasták. Sokakat érint ez a szó szerint “húsba vágó” téma. Ahogy azt előzőleg is olvashatta, a plusz kilók ledolgozása nem egy egy lépéses folyamat.
A fogyás titkos receptje
2018-01-21 12:13:34Kesudió - mag az alma végén
2018-01-15 22:21:13
Csak az elmúlt évtizedekben vált itthon elérhető áruvá és az egyik legkedveltebb olajos maggá - a kesudió.
Datolya, mintha most szedték volna le fáról
2018-01-11 09:19:09
A friss, magos datolya egyik legkeresettebb termékünk. Hadd meséljem el, hogyan is találtunk rá, “véletlenül.”
2017-es összefoglaló a magzsoláról
2017-12-29 10:34:48Még több pénzt a futárcégeknek.
2017-12-21 21:27:34Ételallergia, vagy intolerancia - első rész?
2017-11-26 19:15:21Fekete Csütörtök egy kicsit másképpen
2017-11-20 15:52:50Aszalt gyümölcsök és a tartósítás
2017-10-30 13:46:44
Az aszalás,mint természetes tartósítási eljárás nagyon kevés háziasszonynak jut eszébe, csak ősszel télen kerül elő azoknál akik szeretik.
Magzsola és a szakmaiság
2017-10-23 18:34:46Változás és változtatás 2.0, avagy kedd déli séta.
2017-10-03 14:46:59Teljes kiőrlésű, durum búzából készült tészták jobbak?
2017-09-27 14:29:39Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És a kén-dioxid.
2017-09-11 17:18:50Szeretem zöld ételeket (?)
2017-09-03 17:37:03Magzsola mix, az első saját gyártmányunk:
2017-08-28 08:21:07Olajos magvak, gluténmentes lisztek - és az avasodás
2017-08-16 08:59:35
Én személy szerint nagyon szeretem ezeket az egészséges ropogtatnivalókat. Pirítva meg különösen.
Tartósítószert nem tartalmaznak, ellenben majdnem mindent, ami kell az élethez.
A gluténérzékenységnek lehetnek fokozatai?
2017-08-11 11:49:51Erős hőmérséklet ingadozás, frontok....
2017-08-07 08:48:41A magzsola.hu közösségteremtő ereje.
2017-08-03 16:06:13Kell-e nyáron vitaminokat szedni?
2017-07-17 16:12:49
Bennem is felvetődött ez a kérdés korábban. Mi szükség a vitaminokra, hiszen süt a Nap, a nyár közepén vagyunk.....
Az egyik legnagyobb változás és változtatás életemben
2017-07-04 09:54:11Ingyenes termékminta
2017-05-23 15:45:27Miért hülyeség cukros dolgokat enni?
2017-03-16 21:48:48Miért nassoljuk, avagy ez csak önkényeztetés?
2017-03-10 17:10:48Új remény, teljesebb élet
2017-02-27 07:12:36tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta
2017-01-15 15:56:46Kényszerből ne vásároljon!
2016-12-11 15:30:32Belső megtisztulás, és ennek hatásai
2016-11-17 11:29:54
A magzsolán az aszalt gyümölcsök, magvak mellett számos, egészségmegőrző termékkel, élelmiszer jellegű, gyógyhatású készítménnyel is találkozhat. Egyre többen választják ezeket a szerves, természetes vitaminokat, táplálék kiegészítőket, hiszen a boltokban vásárolható élelmiszerek minősége – tisztelet a kivételnek – eléggé silány, illetve elégtelen a bennük található, hasznos anyag.
Apró ajándék a csomagban - csak úgy
2016-11-08 09:47:00Magzsola 3.0
2016-11-01 08:00:00
Szinte pontosan három és fél évvel indulásunk óta, ma egy szép, megújult felület fogadja látogatóinkat. Sokat dolgoztunk rajta, csiszolgattuk, políroztuk. Eközben sokat beszélgettünk új grafikusunkkal, még többet fejlesztőnkkel. Ötleteltünk, gondolkodtunk, töprengtünk. Vásárlói szokásokat elemeztünk, és próbáltunk az adattengerből összefüggéseket kinyerni, rájönni arra, hogy a kiválasztott célcsoportunk, vásárlóink mit szeretnének.
Türelmetlenség, stressz, aggodalmak - kell ez nekem?
2016-10-21 07:09:19
Városlakóként, cégvezetőként a hétköznapokon engem is rengeteg negatív hatás ér. Tornyosuló feladatok, beszállítói, vagy emberi problémák, azonnali, megoldandó helyzetek, türelmetlen telefonálók, rengeteg e-mail.... ugye, ismerős? Van-e módszer arra, hogyan maradjak mégis ép elméjű, higgadtan gondolkodó, és helyes döntéseket hozó ember maradni?
lakossági bejelentés, avagy a rossz szándék?
2016-10-05 14:39:20
A magzsola.hu három és fél éve működik. Alapvető célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek termékeinkkel, és nagyon hiszünk benne, hogy ez működik is. Büszkék vagyunk tudatosan gondolkodó, javarészt női vásárlói törzsközönségünkre, ráadásul, a kezdetektől hangsúlyozzuk termékeinkre vállalt, 100%-os visszafizetési garanciánkat is. Az ügyfélszolgálat is sarkallatos pontja értékesítésünknek, napközbeni telefonszámunk midig elérhető, és szívesen hívunk vissza bárkit, ha kérdése van, vagy elakadt valahol a rendelés során.
Rendbe hozható az immunrendszerünk?
2016-10-03 10:07:27Albán és más pékségek - fizetünk, hogy betegek legyünk?
2016-09-23 12:09:09Termékértékelés - avagy a vásárló is beleszólhat
2016-09-12 13:45:21Átalakulás, bővülés
2016-09-07 14:52:38Miért nincs több magyar termék a választékunkban.
2016-08-24 13:02:58Íz- és illatfokozás - ízfokozók nélkül
2016-08-07 09:47:17Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével
2016-07-25 06:37:57Hogyan (ne) vásároljuk az interneten
2016-07-11 07:16:03Két féle vásárló
2016-06-27 14:33:29Jó időben, jó helyen
2016-06-21 19:57:54Csomagolás a magzsolánál, és egy új dobozterv születése
2016-06-16 06:49:12
A magzsolánál a csomagolásra az első időszakban nem sok hangsúlyt fektettem. Arra gondoltam, hogy a termék minősége számít, nem a zacskó, vagy doboz, és a vásárlóim ezt úgyis megértik.
Nem is volt ezzel semmi baj, először egy nagy hagyományokkal rendelkező pékségnél történt a csomagolás (amíg ki nem nőttük a kapacitásukat). A gondok ott jelentkeztek, hogy a nagyobb térfogatú áruk ( zabpehely, kókuszreszelék, keményítő), főleg, 1 kg-ban kiszerelve, a szállítás során sokszor sérülten, kiszakadva érkezett a vásárlóhoz.
A gyógynövények, vitaminok és azok hatásai
2016-06-02 07:55:32
A magzsolán az aszalt gyümölcsökön, és magvakon kívül jó néhány, egészségmegőrzéssel kapcsolatos terméket is lehet kapni.
Miért? Mert a vásárlói elemzésekből, visszajelzésekből azt látom, és olvasom ki, hogy nagy az igény az ilyen típusú, természetes alapú készítményekre....
Pár hasznos mondat az aszalványokról:
2016-05-19 07:37:32
Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 400 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.
Ingyenes szállítás értékhatár nélkül
2016-05-11 15:11:44Mire is jó a goji bogyó?
2016-04-21 07:02:41
Egyik vezető termékünk ez az apró, de sok jó tulajdonságot egyesítő kis szárított bogyó, a goji. A lassan négy éve forgalmazott termékről időközben sok információt szereztem. Valóban, ez egy igazi vitaminbomba, natív C-és B-vitaminok gazdag tárháza...
Aszalt gyümölcsök és a tartósítás
2016-04-18 07:28:10Végre tavasz
2016-04-10 07:41:35Gyógynövények Dél-amerikából
2015-11-04 11:55:06
A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;
egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.
Aszalás, vagy kandírozás?
2015-07-09 21:31:47
A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.
Sok újítás, változás, csinosodás az oladalon
2014-12-17 10:03:26Az étel és a főzés szeretete
2014-11-09 11:14:14Fejlesztés, változások az oldalon
2014-10-22 11:26:09Honlap megújulás, belülről kifelé
2014-09-29 16:43:28
Amikor másfél évvel ezelőtt elindultunk, a magzsola.hu oldallal, a kiinduló gondolat többek között az volt, hogy ezzel az üzlettel mindenki járjon jól, a vevő is, és az eladó is, ahogy manapság az angol kifejezést használják, legyen win-win szituáció.
Túl sok információ
2014-08-07 10:14:21
Napjainkban sokszor puffogtatott közhely, hogy információs társadalomban élünk. Minden gyors, relatíve kényelmes, és azonnali. Ez az azonnaliság azonban igencsak kétélű; a mobiltelefon, és az internet olyan mértékben pörgeti fel az életünk, munkánk sebességét, ami már nem emberi. Ráadásul, ez mellett olyan mennyiségben érnek bennünket az új információk, hogy az már szinten, csak a maga nemében egyszerűen feldolgozhatatlan. Nemrég olvastam erről egy cikket, hogy egy középkori, a kor műveltségi szintjének csúcsán lévő tudósember egész életében annyi újdonsággal találkozott, mit egy átlagember egy héten.
Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon.
2014-06-13 11:12:42
Amennyire csak tudom, szeretem megismerni azokat a termelőket, kereskedőket személyesen is, akik termékeit ajánlom, árusítom a magzsola.hu oldalunkon. Az is cél, hosszútávon, hogy lehetőleg a hozzám földrajzilag is közelebbi gazdálkodásból származó, egészséges és jótékony hatású termékeket ajánljam, mert ez kölcsönösen, mindenkinek jó.
Istenem, adj egy kis türelmet, de tüstént ....
2014-05-25 11:58:10
Több, mit egy éve működik webshop-unk. Nem is csináltam nagy ünnepséget az egy éves évfordulóból; elégedett vagyok, az eladások szépen fejlődnek. Természetesen, reklámozunk is, a Facebook-on, és a Google AdWords nevű rendszerében, elég hatékonyan. Többek között a goji bogyóra is fut egy kampányunk, és adunk is el belőle. Sok kérdés felmerül a vevők részéről, és rátérve a címre, sokan egyfajta csodát várnak ettől. Mostanában gyakran találkozok ezzel az "azonnal gyógyuljak/változzak meg, de ne kelljen semmit sem tennem érte" szemlélettel.
Emberkísérletek - a reggeli átalakítása
2014-05-07 11:07:40Tavaszi jó hírek, árcsökkentések
2014-03-17 11:58:40
A magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!
Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok.
2014-02-02 11:44:52
Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.
2014 - új termékek januárban
2014-01-14 08:34:37
Engedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)
Magolajok, olajütés a Batha családnál az Őrségben
2013-11-10 15:36:27
Újdonságok, köretek, Himalaya só, és....
2013-10-30 21:49:03
Ingyenes kiszállítás Magyarország egész területére...
2013-10-25 15:36:09
Amikor a magzsola.hu oldal megszületett, mint gondolat, az egyik alappillér az volt, hogy valahogy legyen ingyenes a kiszállítás, mert hiába vannak jó áraink, ha azok összevethetőek az online webáruházak jellemzően 1000-1300Ft körüli költségeivel. Aztán azt is láttuk, hogy sok webshop egyáltalán nem rendelkezik árukészlettel, a megrendelés után ők is megrendelik valahonnan, van úgy, hogy egy megrendelés 10 nap után ér ki a fogyasztóhoz. Mivel az általunk forgalmazott termékek haszonkulcsa messze nem olyan magas, okosan kellett gazdálkodni, hogy mindenki jól járjon - hiszen a hosszútávú üzlet egyszerű titka mindössze ennyi.
Őszi újdonságok, termékválaszték bővítése
2013-10-16 09:36:44Unorthodox vasárnapi ebéd
2013-09-15 13:22:46
Vasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.
Fél-paleo lenmagos pogácsa project
2013-09-08 22:31:20
Nekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, inkább érzésből csinálom, mint receptből. A cél - ehető pogácsa, egészségesen. Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető. Ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-))
7 újdonság a nyár végére
2013-08-29 12:26:48
Egy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.
Gluténmentes lisztek
2013-08-16 11:50:27
Igazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.
Az az igazi paradicsomíz.....
2013-08-01 22:31:32
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így lehet. Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is!
Reggeli - így, vagy úgy
2013-07-23 21:35:52Grillszezon
2013-07-19 20:42:08Nyári gyümölcsaszalás, és egy kafi sütirecept!
2013-07-16 09:40:56
Szombaton már írtam erről a FB-on, amit több, mint 2500-an láttatok. Ha ennyire népszerű ez a téma, két, ezzel foglalkozó blogbejegyzést is találtam. Mint mindent, ezt is csak elkezdeni nehéz, nagyanyáinknak biztosan nem kellett ezekkel kapcsolatban tanácsot adni. Egyébként milyen, érdekes, hogy mindaz a tudás, ami a természettel közeli tevékenységekről szól, hogy mit mivel lehet együtt ültetni, melyik kártevő ellen mivel lehet védekezni (pl. levéltetű ellen katicabogárral);, szóval, mindez a tudás egyészen nagyszüleinkig teljesen természetes volt, hiszen használták is ezt a mindennapi életükben.
Fél kilós termékek, címkefelhő, és újabb tervek
2013-07-14 17:11:45
Ma július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.
Közösségi fejlesztések, apróbb ráncfelvarrások.
2013-07-07 21:38:26
A mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.
E-útdíj - mégis ingyenes kiszállítás!
2013-07-01 07:00:43
Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.
Új termékek a kínálatban
2013-06-25 18:55:51
Két és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.
Tartósítás, kén-dioxid
2013-06-19 12:02:46
Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.
Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.
Lenmag - ingyen
2013-06-05 15:09:00
Legújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)
Miért? És Mi az az ORAC?
2013-06-01 18:41:52
Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.
Újdonságok, változtatások
2013-05-28 10:22:14
Az elmúlt napokban pár apró tökéletesítéssel találkozhatsz az oldal használata közben. A rendelés menetét kiegészítettük, így talán érthetőbb, logikusabb lett. Hamarosan ezzel kapcsolatban kisebb, 1-2 perces magyarázó videók is felkerülnek ide.
A letölthető árlista is kapott némi grafikai elemet... Meglepő módon, az akció menüpontba felkerül a június 3-ig futó ajánlat.
Lehet belőle pálinkát főzni?
2013-05-06 12:32:26
Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!
Első
2013-05-01 20:15:33
Lassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.