Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Blog

Ez itt a blogok helye. Rendszeresen olvashatsz itt gondolatainkról, ötleteinkről, további terveinkről, illetve az összes, a magzsola.hu oldalt érintő történénésekről. Fő téma természetesen az aszalt gyümölcsök és magvak. Szerencsére, van téma bőven!

 

Változás és változtatás 2.0, avagy kedd déli séta az erdőben.

2017-10-03 14:46:59
Változás és változtatás 2.0, avagy kedd déli séta az erdőben.

Kalocsai Sándor vagyok, a magzsola.hu kitalálója, és „főkolomposa”. 

Teljes kiőrlésű, durum búzából készült tészták jobbak vagy mégsem?

2017-09-27 14:29:39
Teljes kiőrlésű, durum búzából készült tészták jobbak vagy mégsem?

Manapság, aki teheti, jobb minőségű élelmiszert vásárol, vagy szerez be termelőtől...

Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

2017-09-11 17:18:50
Aszalt gyümölcsök - szeptemberben is. És az a bizonyos kén-dioxid.

A nyár és az ősz elkényeztet bennünket friss, zamatos, finom, és egészséges gyümölcsökkel. Ilyenkor mindenki próbál „betankolni” ezekből....

Szeretem zöld ételeket (?)

2017-09-03 17:37:03
Szeretem zöld ételeket (?)

MInt amolyan, a táplálkozásán folyamatosan hangoló/ változtató/jobbító személy, én is tudom, és hiszem, hogy a zöld színű ételek, élelmiszerek igen jó hatással vannak rám.

Magzsola mix, az első saját gyártmányunk:

2017-08-28 08:21:07
Magzsola mix, az első saját gyártmányunk:

Régóta megvolt erre az ötlet, hogy legyen nekünk is valami egyéni keverékünk - de mi legyen ez?

Olajos magvak, gluténmentes lisztek - és az avasodás

2017-08-16 08:59:35
Olajos magvak, gluténmentes lisztek - és az avasodás

Én személy szerint nagyon szeretem ezeket az egészséges ropogtatnivalókat. Pirítva meg különösen.

Tartósítószert nem tartalmaznak, ellenben majdnem mindent, ami kell az élethez. 

A gluténérzékenységnek lehetnek fokozatai?

2017-08-11 11:49:51
A gluténérzékenységnek lehetnek fokozatai?

A következő írás saját véleményemről szól, néhány szakértői idézettel, gondolattal együtt.

Vajon van-e a gluténérzékenységnek több fokozata is?

Erős hőmérséklet ingadozás, frontok - ilyenkor mit tehetünk?

2017-08-07 08:48:41
Erős hőmérséklet ingadozás, frontok - ilyenkor mit tehetünk?

A gyakori időjárás-változások és hőingadozások kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenkire hatást gyakorolnak, sőt sokan szenvednek a frontoktól, amelyek befolyásolhatják a teljesítő- és koncentrációs képességünket, a hangulatunkat, a kapcsolatainkat, és ezáltal az életminőségünket is.

A magzsola.hu közösségteremtő ereje - avagy ez valami érdekes dolog.

2017-08-03 16:06:13
A magzsola.hu közösségteremtő ereje - avagy ez valami érdekes dolog.

Néhány dologt közösen csinálni sokkal jobb, minrt egyedül. Godolta volna, hogy a vásárlás is ilyen? Pedig -igen.

Kell-e nyáron vitaminokat szedni?

2017-07-17 16:12:49
Kell-e nyáron vitaminokat szedni?

Bennem is felvetődött ez a kérdés korábban. Mi szükség a vitaminokra, hiszen süt a Nap, a nyár közepén vagyunk.....

Az egyik legnagyobb változás és változtatás életemben

2017-07-04 09:54:11
Az egyik legnagyobb változás és változtatás életemben

VÁLTOZÁS – VÁLTOZTATÁS

Az utóbbi hónapokban nem írtam, erről, de elég nagy változást indítottam el ebben az évben a személyes életemben, ezáltal a cégemben is.

Ingyenes termékminta

2017-05-23 15:45:27
Ingyenes termékminta

Sokan látogatnak el oldalunkra, naponta 400-600-an. Ebből csak néhány százalék vásárol. Ennek számos oka isvan/lehet, de most teszünk egy kisérletet!

Miért hülyeség cukros dolgokat enni?

2017-03-16 21:48:48
Miért hülyeség cukros dolgokat enni?

A finomított lisztből készült péktermékek mellett a másik legkárosabb, de talán a leggyakrabban használt alapanyag a  - szintén finomított  - kristálycukor.

Miért nassoljuk, avagy ez csak önkényeztetés?

2017-03-10 17:10:48
Miért nassoljuk, avagy ez csak önkényeztetés?

Manapság mindenki rohan. Még a nyugdíjasok is. Pedig sokan azt gondolják, ha már nem kell dolgozni, akkor lesz idejük „majd” mindenre. Ez, mondjuk, megér egy önálló bejegyzést is, de nem ez a mai téma.

Új remény, teljesebb élet

2017-02-27 07:12:36
Új remény, teljesebb élet

Vége van a télnek. Tudom, sokan szeretik ezt az évszakot, de szerintem mindenki várta mér a hidegek után, azt az első madárcsicsergést, vagy a kevésbé fázós reggeleket. 

tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta

2017-01-15 15:56:46
tudatos táplálkozás és a karácsonyi töltött káposzta

A tudatos táplálkozás elkezdése nem igényel nagy erőfeszítést- csak el kell kezdeni. 

Ez a legnehezebb az egészben.  És a legbiztatóbb: nem kell azonnal mindent felégetni, drasztikusan megváltoztatni. Persze, lehet így is, én kisebb lépésekkel kezdtem.

Kényszerből ne vásároljon!

2016-12-11 15:30:32
Kényszerből ne vásároljon!

A következő írással kapcsolatban néhányan gondolhatják: mit moralizál itt ez a kereskedő, ő is csak el akar adni, mi ez a maszlag?

Belső megtisztulás, és ennek hatásai

2016-11-17 11:29:54
Belső megtisztulás, és ennek hatásai

A magzsolán az aszalt gyümölcsök, magvak mellett számos, egészségmegőrző termékkel, élelmiszer jellegű, gyógyhatású készítménnyel is találkozhat. Egyre többen választják ezeket a szerves, természetes vitaminokat, táplálék kiegészítőket, hiszen a boltokban vásárolható élelmiszerek minősége –  tisztelet a kivételnek – eléggé silány, illetve elégtelen a bennük található, hasznos anyag.

Apró ajándék a csomagban - csak úgy

2016-11-08 09:47:00
Apró ajándék a csomagban - csak úgy

Időszakonként kisebb ajándékokat is beleteszünk megrendelőink csomagjába. Ez nem rendszeres, és nem is kap mindenki, ezért aztán nem is hirdetjük meg kampányszerűen, így nagyszerűen működik a meglepetés elve is! :-)

Magzsola 3.0

2016-11-01 08:00:00
Magzsola 3.0

Szinte pontosan három és fél évvel indulásunk óta, ma egy szép, megújult felület fogadja látogatóinkat. Sokat dolgoztunk rajta, csiszolgattuk, políroztuk. Eközben sokat beszélgettünk új grafikusunkkal, még többet fejlesztőnkkel. Ötleteltünk, gondolkodtunk, töprengtünk. Vásárlói szokásokat elemeztünk, és próbáltunk az adattengerből összefüggéseket kinyerni, rájönni arra, hogy a kiválasztott célcsoportunk, vásárlóink mit szeretnének.

Türelmetlenség, stressz, aggodalmak - kell ez nekem?

2016-10-21 07:09:19
Türelmetlenség, stressz, aggodalmak - kell ez nekem?

Városlakóként, cégvezetőként a hétköznapokon engem is rengeteg negatív hatás ér. Tornyosuló feladatok, beszállítói, vagy emberi problémák, azonnali, megoldandó helyzetek, türelmetlen telefonálók, rengeteg e-mail.... ugye, ismerős? Van-e módszer arra, hogyan maradjak mégis ép elméjű, higgadtan gondolkodó, és helyes döntéseket hozó ember maradni?

lakossági bejelentés, avagy feltételezhető a rossz szándék?

2016-10-05 14:39:20
lakossági bejelentés, avagy feltételezhető a rossz szándék?

A magzsola.hu három és fél éve működik.  Alapvető célunk, hogy a vásárlóink elégedettek legyenek termékeinkkel, és nagyon hiszünk benne, hogy ez működik is. Büszkék vagyunk tudatosan gondolkodó, javarészt női vásárlói törzsközönségünkre, ráadásul, a kezdetektől hangsúlyozzuk termékeinkre vállalt, 100%-os  visszafizetési garanciánkat is.  Az ügyfélszolgálat is sarkallatos pontja értékesítésünknek, napközbeni telefonszámunk midig elérhető, és szívesen hívunk vissza bárkit, ha kérdése van, vagy elakadt valahol a rendelés során.

Rendbe hozható az immunrendszerünk?

2016-10-03 10:07:27
Rendbe hozható az immunrendszerünk?

A bélnyálkahártyában található a szervezet immunsejtjeinek nagy része. Egyáltalán nem mindegy ezek állapota. Kis odafigyeléssel sokat tehetünk életminőségünk megőrzése érdekében.

Albán és más pékségek - fizetünk, hogy betegek legyünk?

2016-09-23 12:09:09
Albán és más pékségek - fizetünk, hogy betegek legyünk?

Reggelente, ahogy munkába járok, több, különböző pékség előtt haladok el. Látom, hogy iskola, munka előtt, sokat megveszik a pékárukat, kakaót, tejet reggelire, tízóraira, esetleg ebédre. Látom, a sok fehér lisztből készült kiflit, kenyert, szemlát a műanyag zacskókban....

Termékértékelés - avagy a vásárló is beleszólhat

2016-09-12 13:45:21
Termékértékelés - avagy a vásárló is beleszólhat

Értékelni, véleményt írni a megvásárolt termékről, és azt kitenni a weboldal megfelelő részére.... eleinte ez igencsak ingoványos, kockázatos ötletnek tűnt. Mi lesz, ha sok rossz értékelést kapunk? Mit fog szólni ehhez a többi vásárló?

átalakulás, bővülés

2016-09-07 14:52:38
átalakulás, bővülés

Átalakulás, átalakítás alatt vagyunk - és ez jó nekünk, csak nem mindig érezzük ezt menetkozben....

Miért nincs több magyar termék a választékunkban, avagy a Hírös Hét, és az Indul a bakterház összefüggése

2016-08-24 13:02:58
Miért nincs több magyar termék a választékunkban, avagy a Hírös Hét, és az Indul a bakterház összefüggése

A magzsola.hu kecskeméti székhelyű cég, így jó lokálpatriótaként, mi is családosul meglátogattuk a Hírös Hét helyszínét, kínálatát. Hozzátenném elöljáróban, hogy nem kedvelem én annyira az ilyen tömeges fesztiválokat és próbálom pozitívan szemlélni mindazt ami itt történt, történik.

 

íz- és illatfokozás - ízfokozók nélkül

2016-08-07 09:47:17
íz- és illatfokozás - ízfokozók nélkül

A nyár legszebb napjait éljük. Ma augusztus 7-e, vasárnap reggel van; ma korábban keltem, és virágot vettem a piacon. Séta közben próbáltam minnél inkább "benne lenni" a mostban, a pillanatban, élvezni a kicsit hűvösebb időt, a csendes utcákat, beszippantani a kávézók és pékségek illatát....

Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével

2016-07-25 06:37:57
Két fokozattal jobb életminőség - 0 Ft elköltésével

A diéták nagy része nem működik. Miért? Ha X éven keresztül sokat tett az egészsége ellen, vajon két-három hét változtatás után, ha visszatér  hagyományos táplálkozásához, mennyit tett a tartós egészségéért, jobb közérzetéért? 

Hogyan (ne) vásároljuk az interneten, avagy rövid használati utasítás a magzsolához

2016-07-11 07:16:03
Hogyan (ne) vásároljuk az interneten, avagy rövid használati utasítás a magzsolához

Az elmúlt évek során sok tapasztalatunk gyűlt össze, és látjuk, hogy főleg az első vásárlások során melyek a leggyakrabban előforduló hibák. Némelyiken tudunk javítani, másokon nem mindig....

Két féle vásárló

2016-06-27 14:33:29
Két féle vásárló

Oldalunkon az elmúlt három évben több ezer vásárlás történt. Néhányukkal volt szerencsém beszélgetni is. Ezek a beszélgetések hol ügyfélszolgálati problémákból, csomagolási sérülésekből kiindulva, néha egészen távolra vezettek...

Jó időben, jó helyen

2016-06-21 19:57:54
Jó időben, jó helyen

A magzsola jó három éve indult. Néha elgondolkodom azon, hogy jobb lett volna előbb indítani. Aztán a gondolatsor végén rájövök, hogy pont jókor indultunk.

Csomagolás a magzsolánál, és egy új dobozterv születése

2016-06-16 06:49:12
Csomagolás a magzsolánál, és egy új dobozterv születése

A magzsolánál a csomagolásra az első időszakban nem sok hangsúlyt fektettem. Arra gondoltam, hogy a termék minősége számít, nem a zacskó, vagy doboz, és a vásárlóim ezt úgyis megértik.

Nem is volt ezzel semmi baj, először egy nagy hagyományokkal rendelkező pékségnél történt a csomagolás (amíg ki nem nőttük a kapacitásukat). A gondok ott jelentkeztek, hogy a nagyobb térfogatú áruk ( zabpehely, kókuszreszelék, keményítő), főleg, 1 kg-ban kiszerelve, a szállítás során sokszor sérülten, kiszakadva érkezett a vásárlóhoz.

A gyógynövények, vitaminok és azok hatásai

2016-06-02 07:55:32
A gyógynövények, vitaminok és azok hatásai

A magzsolán az aszalt gyümölcsökön, és magvakon kívül jó néhány, egészségmegőrzéssel kapcsolatos terméket is lehet kapni.

Miért? Mert a vásárlói elemzésekből, visszajelzésekből azt látom, és olvasom ki, hogy nagy az igény az ilyen típusú, természetes alapú készítményekre....

Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról - amit talán eddig nem tudott

2016-05-19 07:37:32
Pár hasznos mondat az aszalványokról, és az olajos magvakról - amit talán eddig nem tudott

Bár oldalunkon több kategóriába sorolva, több, mint 170 termék kapható, a fő csapásirány számunkra - immár több, mint 3 éve - az aszalt gyümölcsök, és olajos magvak értékesítése. Ezekről, a tartósításról, aszalásról, már régebben is írtam, itt, a blogon, most kicsit megválaszolnék néhány, gyakran feltett kérdést, ami talán segít a döntésben Önnek is.

Ingyenes szállítás értékhatár nélkül

2016-05-11 15:11:44
Ingyenes szállítás értékhatár nélkül

A neten mindenki szeret vásárolni, lehetőleg szállítási díj nélkül. Azért jó néhány ilyen akcióval kedveskedtünk az utóbbi időben, ennek tapasztalatait szeretném most megosztani.

mire is jó a goji bogyó?

2016-04-21 07:02:41
mire is jó  a goji bogyó?

Egyik vezető termékünk ez az apró, de sok jó tulajdonságot egyesítő kis szárított bogyó, a goji. 

A lassan három éve forgalmazott termékről időközben sok információt szereztem. Valóban, ez egy igazi vitaminbomba, C-és B-vitaminok gazdag tárháza, tele van poliszacharidokkal, melyek az immunrendszert támogatják, 18 féle aminosav, és bőséges káliumforrás is egyben.

aszalt gyümölcsök és a tartósítás

2016-04-18 07:28:10
aszalt gyümölcsök és a tartósítás

Vásárlóink döntő többsége szereti, és szívesen rendeli tőlünk kedvenc aszalt, vagy kandírozott gyümölcseit. Időről időre azonban felmerül a tartósítás kérdése, miért van rajta kén-dioxid védőgáz, vagy miért cukoros, azaz kandírozott egy-egy termék?

végre tavasz

2016-04-10 07:41:35
végre tavasz

Április első harmadában vagyunk, és ez volt az első olyan hét, ami igazán tavaszinak mondható. Mire gondolok? A rügyező fákra, napsütéses, 20 fok feletti hőmérsékletekre, és kabát nélküli sétákra. 

Gyógynövények Dél-amerikából

2015-11-04 11:55:06
Gyógynövények Dél-amerikából

A magzsola.hu egyik slágerterméke a goji bogyó. Többször is írtam már arról, amit szerencsére egyre többen ismernek fel;

egy fél kiló goji bogyó elfogyasztása önmagában nem váltja meg az elmúlt 10-20-30 éve táplálkozási "bűneit". A növényi termékek fogyasztása lassabban, de mélyebben hat a szervezetre, mint a gyógyszeripar termékei, és számos, jótékony hatásuk mellett.... általában nincs mellékhatásuk.

Aszalás, vagy kandírozás?

2015-07-09 21:31:47
Aszalás, vagy kandírozás?

A legősibb tartósító eljárás. A szárítás és aszalás lényege, hogy a meleg levegő vizet von ki a szövetekből, de a legtöbb tápanyag benne marad a gyümölcsökben. Az átlagosan 13% nedvességtartalmú szárított gyümölcs ezen a módon több hónapig is eltartható. Az ipari előállítású, puhább aszalt gyümölcs nedvességtartalma magasabb, 20-30%, ezért ezeket vegyi úton is tartósítani kell; a sárgabarackhoz pl. ként (SU) használnak.

Sok újítás, változás, csinosodás az oladalon

2014-12-17 10:03:26
Sok újítás, változás, csinosodás az oladalon

Karácsony előtt fejlesztőnk, Norbi gőzerővel dolgozott, így a következőkben számos, aprónak tűnő, de fontos változással találkozhat oldalunkon.

Az étel és a főzés szeretete

2014-11-09 11:14:14
Az étel és a főzés szeretete

Rögtön a közepébe vágok: vajon miért olyan rossz a közétkeztetés, és általában, a munkaehlyi étkeztetés általános színvonala?

A menzáról mindenkinek két dolog jut eszébe: hogy olcsó, és általában .. hmmm, közepes minőségű - jó esetben. :-)

 

Fejlesztés, változások az oldalon

2014-10-22 11:26:09
Fejlesztés, változások az oldalon

Az utóbbi időben biztosan észrevette, hogy jelentősen gyorsul oldalunk sebessége, a betöltődési idők mindenütt kevesebbek lettek. Tulajdonképpen a magzsola.hu teljesen kicserélődött, csak a kinézet maradt, illetve az is kicsit csinosodott, változott, erről korábban már írtam, amit itt olvashat.

Honlap megújulás, belülről kifelé

2014-09-29 16:43:28
Honlap megújulás, belülről kifelé

Amikor másfél évvel ezelőtt elindultunk, a magzsola.hu oldallal, a kiinduló gondolat többek között az volt, hogy ezzel az üzlettel mindenki járjon jól, a vevő is, és az eladó is, ahogy manapság az angol kifejezést használják, legyen win-win szituáció.

Túl sok információ

2014-08-07 10:14:21
Túl sok információ

Napjainkban sokszor puffogtatott közhely, hogy információs társadalomban élünk. Minden gyors, relatíve kényelmes, és azonnali. Ez az azonnaliság azonban igencsak kétélű; a mobiltelefon, és az internet olyan mértékben pörgeti fel az életünk, munkánk sebességét, ami már nem emberi. Ráadásul, ez mellett olyan mennyiségben érnek bennünket az új információk, hogy az már szinten, csak a maga nemében egyszerűen feldolgozhatatlan. Nemrég olvastam erről egy cikket, hogy egy középkori, a kor műveltségi szintjének csúcsán lévő tudósember egész életében annyi újdonsággal találkozott, mit egy átlagember egy héten.

Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon - és ennek tanulságai

2014-06-13 11:12:42
Bio ganoderma termesztés Fülöpjakabon - és ennek tanulságaiAmennyire csak tudom, szeretem megismerni azokat a termelőket, kereskedőket személyesen is, akik termékeit ajánlom, árusítom a magzsola.hu oldalunkon. Az is cél, hosszútávon, hogy lehetőleg a hozzám földrajzilag is közelebbi gazdálkodásból származó, egészséges és jótékony hatású termékeket ajánljam, mert ez kölcsönösen, mindenkinek jó.

Istenem, adj egy kis türelmet, de tüstént - avagy az azonnali szerzés öröme (?)

2014-05-25 11:58:10
Istenem, adj egy kis türelmet, de tüstént - avagy az azonnali szerzés öröme (?)Több, mit egy éve működik webshop-unk. Nem is csináltam nagy ünnepséget az egy éves évfordulóból; elégedett vagyok, az eladások szépen fejlődnek. Természetesen, reklámozunk is, a Facebook-on, és a Google AdWords nevű rendszerében, elég hatékonyan. Többek között a goji bogyóra is fut egy kampányunk, és adunk is el belőle. Sok kérdés felmerül a vevők részéről, és rátérve a címre, sokan egyfajta csodát várnak ettől. Mostanában gyakran találkozok ezzel az "azonnal gyógyuljak/változzak meg, de ne kelljen semmit sem tennem érte" szemlélettel.

Emberkísérletek - a reggeli átalakítása

2014-05-07 11:07:40
Emberkísérletek - a reggeli átalakítása

Az elmúlt hetekben elhatároztam, hogy változtatok egy kicsit az étkezésemen. A reggelivel kapcsolatban számos elképzelés olvasható, akár az interneten, melyek sokszor egymással szögesen ellentétesek.

Tavaszi jó hírek, árcsökkentések

2014-03-17 11:58:40
Tavaszi jó hírek, árcsökkentésekA magzsola.hu alapvetően egy optimista szemléletű vállalkozás. Jó emberek, jó helyen, és ez igencsak lelkesítő, a mindennapi panaszkodás és szomorúság országában. Tavasz van, és ez még külön öröm, így azon gondolkodva, hogy merre tovább, úgy döntöttem, hogy alaposan csökkenteni fogom néhány termékünk árát. Miért? Hogy többet vásároljatok belőle!

Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok, csomagajánlatok.

2014-02-02 11:44:52
Hamarosan megújulunk - új design, új menüpontok, csomagajánlatok.Kilenc hónapja elérhető weboldalunk. Ez nem túl hosszú idő, mégis, nekünk, akik a magzsola.hu létrejötténél munkálkodtunk - remélem, beszélhetek többes számban - munkás időszak volt. Újabb és újabb ötletek merültek fel, ki kellett ezt-azt egészíteni. Ha az elején mindezt tudtuk volna, sokkal könnyebb munkája lett volna például Lacinak a programozással, vagy Csabinak a grafikával, de sok minden menet közben alakult, derült ki.

2014 - új termékek januárban

2014-01-14 08:34:37
2014 - új termékek januárbanEngedd meg, hogy egy kis visszatekintéssel kezdjem! A magzsola.hu 2012. április 5-én indult útjára. Sokan gondolják azt, hogy egy webáruház indítása roppant egyszerű. A szomszéd fia ingyen csinál egy weboldalt, és máris dől a pénz... Ez akár igaz is lehet, abban az esetben, ha van egy olyan termék, vagy szolgáltatás, amire mindenkinek nagy szüksége van, és még ez senkinek sem jutott eszébe, csak az előbbi példában említett, új oldalt indító vállalkozásnak. Erre vajmi kevés az esély, bár ezt a Grál kincset mi is keressük. :-)

Magolajok, olajütés a Batha családnál az Őrségben

2013-11-10 15:36:27
Magolajok, olajütés a Batha családnál az ŐrségbenMajd' egy hónapja Kőszegre látogattunk barátainkkal. Szeretem ezt a kisvárost, minden rendben van vele, ráadásul, nagyon jó időt is fogtunk ki, sikerült kirándulnunk is, a Szabó-hegyre, az őszi napsütésben. Minden évben október elején rendezik meg az Orsolya napi vásárt, ami már kicsit túlnőtte a városkát, de még nincs körhinta-zsákban futás-tenyérjóslás, viszonylag egy mederben megy a dolog, sok a kézműves termék, ráadásul szép csomagolásban, ízléses címkékkel, lekvártól a mézig.

Újdonságok, köretek, Himalaya só, és....

2013-10-30 21:49:03
Újdonságok, köretek, Himalaya só, és....Szándékosan nem akarom kijátszani a Haloween-kártyát, de így alakult, hogy most tudjuk kihelyezni újdonságainkat. Háromféle köret, ami jól használható akár a mindennapi, akár az ünnepi ételek köreteként, mégis, eltér a szokásos sültkrumpli/rizs párostól. Egészséges, és finom. Érdekes, hogy ez a két fogalom mennyire távol van a fejekben. (persze, nem a tiédbe! :-))

Ingyenes kiszállítás Magyarország egész területére, akár másnapra, de.....

2013-10-25 15:36:09
Ingyenes kiszállítás Magyarország egész területére, akár másnapra, de.....Amikor a magzsola.hu oldal megszületett, mint gondolat, az egyik alappillér az volt, hogy valahogy legyen ingyenes a kiszállítás, mert hiába vannak jó áraink, ha azok összevethetőek az online webáruházak jellemzően 1000-1300Ft körüli költségeivel. Aztán azt is láttuk, hogy sok webshop egyáltalán nem rendelkezik árukészlettel, a megrendelés után ők is megrendelik valahonnan, van úgy, hogy egy megrendelés 10 nap után ér ki a fogyasztóhoz. Mivel az általunk forgalmazott termékek haszonkulcsa messze nem olyan magas, okosan kellett gazdálkodni, hogy mindenki jól járjon - hiszen a hosszútávú üzlet egyszerű titka mindössze ennyi.

Őszi újdonságok, termékválaszték bővítése

2013-10-16 09:36:44
Őszi újdonságok, termékválaszték bővítéseBár még szép őszi időnk van, naptár szerint hamarosan itt az év vége. Ez a kereskedelemben is az " év végi hajrá", és gondolom, az aszalt gyümölcsökből és magvakból is ilyenkor fogy a legtöbb, legalább is ebben reménykedem! :-) Az ár-összehasonlító oldalakat böngészve látom azt, hogy még bőven van terjeszkedési lehetőség, ezért jó pár új terméket szeretnénk a napokban elérhetővé tenni.

Unorthodox vasárnapi ebéd

2013-09-15 13:22:46
Unorthodox vasárnapi ebédVasárnapi ebéd - ehhez a képhez klasszikusan Magyarországon a tyúkhúsleves és a sültkrumplival tálalt rántotthús kapcsolódik (savanyúság incuded), mindenből jó sok! A magzsola.hu indítása előtt is másképp táplálkoztunk (és gondolkodtunk), - de a Tanú c.filmet idézve - a (nemzetközi) helyzet fokozódik, a forgalmazott termékekeket magunkon is kipróbálgatjuk. A mai napon hús nélküli zöldségleves főztünk, (aminek alapanyagait a helyi piacról, reggel vettem meg) zöldborsóval, gerslivel - leánykori nevén árpagyönggyel/hántolt árpával. Ez is hamarosan kapható lesz nálunk, bulgurral, csicseriborsóval kiegészítve.

Fél-paleo lenmagos pogácsa project

2013-09-08 22:31:20
Fél-paleo lenmagos pogácsa projectNekiugrottam egy kis hétvégi sütinek, saját alapanyagokból. Nem vagyok az a nagyon nagy sütőmester, inkább érzésből csinálom, mint receptből. A cél - ehető pogácsa, egészségesen. Mivel ez egy alapvetően egy könnyebb tésztájú valami, teljesen glutén (sikér)mentesen nehezen elképzelhető/elkészíthető. Ezért a szitába fele BL-55 finomlisztet, lenmaglisztet, és amarántlisztet öntöttem, és szitáltam át, kb. 50-10-40% arányban. ( a lenmagliszt elég barna, emmiatt úgy néz ki, mintha tepertős lenne, de nem :-))

7 újdonság a nyár végére

2013-08-29 12:26:48
7 újdonság a nyár végéreEgy sor új termék került fel a napokban oldalunkra! A beszállítók részéről sok ajánlatot kapunk, alig győzünk válogatni, és folyamatosan bővíteni is fogjuk választékunkat. A vásárlókkal történt beszélgetések és e-mail-ek, illetve a Facebook-on keresztüli vélemények alapján a gluténmentes lisztekből többféle, 400-500 g-os kiszerelésű újdonságot találhattok a portfólióban, egészen jó árakon (amarántliszt, kukoricaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt). Még három új termékre hívnám fel a figyelmedet: az egyik a sótlan (!) pörkölt földimogyoró, a másik a nyírfacukor, a harmadik pedig a zabkorpa.

Gluténmentes lisztek

2013-08-16 11:50:27
Gluténmentes lisztekIgazándiból én sokáig azt gondoltam, hogy a liszt az csak liszt. Kenyeret sütnek belőle, pogácsát, vagy pizzát, de az akkor is liszt. Sokáig azt sem tudtam, hogy ez nem biztos, hogy a legjobb alapanyagok egyik, hiszen milyen jó illata van a frissen sülő péksüteményeknek. van még... rétesliszt, félfogós liszt, és ezek mind mind búzaőrlemények. Kb. ennyiből állt a lisztekkel kapcsolatos tudásbázisom. De aztán.... nem is tudom, mikor, de valahogy hallottam a gluténról... és nem a legjobbakat mondták vele kapcsolatban.

Az az igazi paradicsomíz.....

2013-08-01 22:31:32
Az az igazi paradicsomíz.....Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kertészmérnök Kecskeméten, aki hosszú, kacskaringós, tapasztalatokkal teli évek után arra a következtetésre jutott, hogy vegyi permetezés, és műtrágyázás nélkül is lehet finom, és egészséges zöldségeket termelni. Sőt, csakis így lehet. Azonban, hosszú évek alatt, elfeledve nagyapáink tudását a természetről, az ilyesmi egyből gyanús a városi embernek, biztosan van valami huncutság a dologban. Hiszen, mindenki szeretne hozzájutni például a paradicsomízű paradicsomhoz, vagy gyönyörű zöld salátákhoz, illatos fűszernövényekhez. És ez lehetséges, így 2013-ban, a nagy magyar Alföldön is!

Reggeli - így, vagy úgy

2013-07-23 21:35:52
Reggeli - így, vagy úgyReggeli. Amivel indul a nap - vagy amivel nem. Sokan egyáltalán semmit nem esznek reggel, rosszabb esetben helyette csak egy kávéval indulnak, azzal boot-olnak be. :-) Többféle megközelítés, ha jobban tetszik, filozófia létezik.

Grillszezon

2013-07-19 20:42:08
GrillszezonItt a grillszezon. Kicsit divat is ez, de remek hétvégi program, jó barátokkal, ételekkel, italokkal mindig jobban telik az idő. Három recept ezekhez. Jó étvágyat, jó nyaralást!

Nyári gyümölcsaszalás, és egy kafi sütirecept!

2013-07-16 09:40:56
Nyári gyümölcsaszalás, és egy kafi sütirecept!Szombaton már írtam erről a FB-on, amit több, mint 2500-an láttatok. Ha ennyire népszerű ez a téma, két, ezzel foglalkozó blogbejegyzést is találtam. Mint mindent, ezt is csak elkezdeni nehéz, nagyanyáinknak biztosan nem kellett ezekkel kapcsolatban tanácsot adni. Egyébként milyen, érdekes, hogy mindaz a tudás, ami a természettel közeli tevékenységekről szól, hogy mit mivel lehet együtt ültetni, melyik kártevő ellen mivel lehet védekezni (pl. levéltetű ellen katicabogárral);, szóval, mindez a tudás egyészen nagyszüleinkig teljesen természetes volt, hiszen használták is ezt a mindennapi életükben.

Fél kilós termékek, címkefelhő, és újabb tervek

2013-07-14 17:11:45
Fél kilós termékek, címkefelhő, és újabb tervekMa július 14-e van, vasárnap, és nyár kellős közepe. Uborkaszezonnak is hívják ezt az időszakot, ilyenkor, aki teheti, nyaral, fürdik, vagy akár vitorlázni megy - a hétköznapi tevékenységek valamennyire háttérbe szorulnak. Látszódik ez a város forgalmán is, van, van, de -hál' Istennek - sokkal kisebb a szokásosnál. A webáruházak is kicsit visszafogottan működnek ilyenkor - bár, az internet és a 3G szinte mindenki kezében ott van már, és a roaming díjak is dícséretesen csökkennek.

Közösségi fejlesztések, polírozások, apróbb ráncfellvarrások

2013-07-07 21:38:26
Közösségi fejlesztések, polírozások, apróbb ráncfellvarrásokA mai napon sok minden frissült kedvenc oldalunkon. Először is, a főoldalon, a jobb oldali hasáb alsó részére felkerült egy ún. Facebook közösségi modul, ahol látható az utolsó post, illetve a kedvelő közül, aki felfér. :-) Pontosabban 3x4= 12 személy. A blog bejegyzések aljára felkerült egy megosztási, illetve egy kommentelési lehetőség, ahol szintén a FB neveddel tudsz megjegyzést, észrevételt írni.

E-útdíj - mégis ingyenes kiszállítás!

2013-07-01 07:00:43
E-útdíj  - mégis ingyenes kiszállítás!Július elseje van. igazi, gyönyörű nyári reggel, csend és nyugalom. Forgalom még alig van az utcákon, én is lassan kevergetem a kávémat. Imádom ezeket a lusta perceket, ilyenkor olyan letisztult minden. Nincs semmilyen zavaró körülmény, ideális idő egy kis gondolkodásra. Néhány nap múlva 3. hónapjába lép a magzsola.hu. Nekem ez egy kicsit kísérleti vállalkozás is a jelenlegi nagykereskedelem mellett - és remekül működik. Sok inspirációt adtok a visszajelzéseitekkel a facebook-on - amiről mindenki azt mondta, hogy alkalmatlan komoly marketingre - lám, mégis működik, az oldal látogatói 90%-ban innen kattintanak át hozzánk.

Új termékek a kínálatban

2013-06-25 18:55:51
Új termékek a kínálatbanKét és fél hónap telt el a magzsola.hu indulása óta. Sok felhasználóval, és megrendeléssel, Facebook Like-al gazdagodtunk, és sok kérdést, néha kritikát is kaptunk. Ez nekünk jó, hiszen így tudjuk mindig tökéletesíteni, csiszolni, polírozni az oldalak szerkezetét. Jó egy hónapja egy kis szavazást is kezdeményeztünk a FB-on, ahol elsöprő többséggel jött ki az a vélemény, hogy ne csak 1 kg-os, hanem 500 g-os termékek is legyenek.

Tartósítás, kén-dioxid

2013-06-19 12:02:46
Tartósítás, kén-dioxid

Sokan kérdezitek a termékekről, hogy hogyan vannak stabilizálva. Magvaink nélkülöznek minden tartósítószert, így a tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag, pisztácia, török mogyoró organikus termékek.

Egyúttal ezeknél fokozottan kell figyelni arra, hogy felbontás után legyenek lehetőség szerint légmentesen visszazárva, mert a levegő nedvességét gyorsan átveszik, elveszítve roppanósságukat.

Lenmag - ingyen

2013-06-05 15:09:00
Lenmag  - ingyenLegújabb akciónkban 1 kg lenmagot adunk ingyen a rendelések mellé. Mire is jó a lenmag? Manapság egyre többen fogyasztják ezt a sokoldalú egészségvédő magot. Vegák és a lisztérzékenyek számára is elérhető, gazdag omega3 és omaga6 forrás, ami óvja szív-és érrendszerünket (Magyarországon ez szerintem kiemelten fontos!)

Miért? És Mi az az ORAC?

2013-06-01 18:41:52
Miért? És Mi az az ORAC?Egy amerikai egyetemen nemrég azt vizsgálták, melyik élelmiszer milyen erős antioxidáns hatású, vagyis mennyire képes megkötni a szabad gyököket. Az oxigéngyök-megkötő kapacitás, angol rövidítéssel ORAC, azt jelzi, hogy egy adott anyag milyen mértékű antioxidáns hatást mutat. Ma már ismeretes a legtöbb zöldség és gyümölcs ORAC értéke, amelyet szigorú előírásoknak megfelelő vizsgálatokkal, laboratóriumokban határoztak meg, és ezeket az adatokat tudományos folyóiratokban közölték.

Újdonságok, változtatások

2013-05-28 10:22:14
Újdonságok, változtatásokAz elmúlt napokban pár apró tökéletesítéssel találkozhatsz az oldal használata közben. A rendelés menetét kiegészítettük, így talán érthetőbb, logikusabb lett. Hamarosan ezzel kapcsolatban kisebb, 1-2 perces magyarázó videók is felkerülnek ide.

A letölthető árlista is kapott némi grafikai elemet... Meglepő módon, az akció menüpontba felkerül a június 3-ig futó ajánlat.

Lehet belőle pálinkát főzni?

2013-05-06 12:32:26
Lehet belőle pálinkát főzni?Általában az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatban az a 2. kérdés ( a férfiak részéről): Lehet-e belőle pálinkát főzni? (mert amiből lekvárt lehet készíteni, abból pálinkát is lehet főzni! :-)) Ezekből nem, de ha ennyire érdekes ez a kérdés, kicsit utánanéztem, és csodák csodája, van olyan oldal, ahol FAQ jelleggel mindenre válaszolnak!

Első

2013-05-01 20:15:33
ElsőLassan egy hónapja, hogy elindult az oldal. Egy új website - nem nagy ügy - másnak, de nekem jelentős lépés. 12. éve dolgozom, dolgozunk az offline élelmiszer kereskedelemben, és folyamatos út- és módszerkereséssel jutottunk el idáig. Mindig is mást akartam csinálni, valami mást, mint a többiek. Ezzel párhuzamosan mindig kerestem azt a Grál-kincset, ami kicsi, könnyű, mindenkinek kell, hosszú szavatosságú, egészséges, de csak mi áruljuk.

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG