Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00

Táplálékkiegészítők

A táplálékkiegészítők azon termékek csoportja, melyek mikroelemeket, ásványi anyagokat, és egyéb olyan, az emberi szervezet egyensúlyi állapotának, egészségének megőrzéséhez szükséges anyagokat tartalmaznak, amiből saját érdekünkben többet kellene fogyasztani. Algák, ashwaghanda, kollagének, halolajak, ginseng, citromfű kivonat, maca, propolisz... csak néhány ezek közül. Remélem, felkeltettem a figyelemedet, tallózz, válogass ezek közül.

Gal omega 3 halolaj. Tokoferol, Részletes információk.

A táplálékkiegészítők segíthetnek az emberi szervezetnek pótolni a nem megfelelő étkezés miatt kimaradt vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Példásul az ezüstkolloid is torokfertőtlenítő hatású oldat. Vigyázni kell azonban, mert az ellenőrizetlen termékekkel többet árhatunk , mint amennyit használhatunk!

Gal babaváró plusz!

Mint ahogy az az elnevezésben is benne van, mi a célja ezeknek a készítményeknek: pótolni, ami az étkezésünk során nem jut megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe. Ezek azonban nem pótolják a természetes forrást! A táplálékkiegészítők mindenki számára hasznosak, ha minőségi forrásból szerzi be azokat. Ide tartoznak a vitaminok, a különböző kombinált multivitaminok, immunerősítők, csont- és porcerősítők, ásványi anyagok, antioxidánsok, nyomelemek, illetve a méregtelenítést segítő természetes szerek. A cél az olyan tápanyagok, a mikro- és makroelemek pótlása, amelyek használnak a testünknek, segítik annak megfelelő működését. Organikus, szerves alapanyagokból készülnek.

Kollagén peptidek vélemények GAL marhakollagén ár 

Mire nem jók ezek a szerek?

Sose használjuk gyógyszerként a kiegészítőket, mert nem azok, mint ahogy ilyet mi sem állítunk sehol leírásainkban. Az ellenőrizetlen összetételű, sokszor olcsóbb megoldások többet ártanak, mint használnak, súlyos problémákat okozhatnak a szervezetben. Nem érdemes minimális árkülönbségért a kérdéses minőséget választani, hiszen az egészségünk a tét. Azok a készítmények, amelyek túl sokat, például villámgyors gyógyulást, azonnali hatalmas fogyást ígérnek, messziről el kell kerülni. Az ilyen ígéret nem hiteles, nem is lehet igaz.

Mire figyeljünk a kiválasztásnál?

Egy új étrend-kiegészítő megvásárlása, szedése előtt érdemes utánanézni a hatóanyagainak. Ne elégedjünk meg azzal, ami a reklámban vagy a dobozon szerepel, ássunk mélyebbre. Ha nagyobb problémáról van szó, például leromlik az egészségünk, egyeztessünk a háziorvossal, ne próbáljuk önmagunkat diagnosztizálni. Ha az orvos javasol egy kiegészítőt, egy vitamint, bátran elkezdhetjük azt szedni, ám elképzelhető, hogy más okozza a bajt, emiatt gyógyszeres kezelésre van szükség. Érdemes megfogadni a szakember tanácsát. Fontos, hogy túlzásba esni sem szabad! Abból, ha egy kiegészítőből az ajánlott mennyiség háromszorosát vesszük be, semmilyen előnyünk nem származik, károkat viszont okozhatunk a „túladagolással”.