Kérdésed van? Hívj fel H-P 8:00-16:00
blog

GAL omega3 halolaj

Természetes gyulladáscsökkentő
Szűrés törlése
Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2022.04.09 15:44
GAL omega3 halolaj

GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 étrend kiegészítő.

Ez a cikk a gal.hu oldal információinka felhasználásával készült.

Ez a remek GAL termék
Nem átalakított, teljesen természetes formában tartalmazza az emberi szervezet számára pontosan megfelelő, hosszú láncú EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) nevű Ω3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak olyan telítetlen esszenciális zsírsavak, melyekben az utolsó kettős kötés a zsírsav láncvégi metilcsoportjától 3 kötésnyire található. Tudom, ez eléggé tudományosan hangzik, de jó, ha tudjuk.

GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 étrend kiegészítő.

Ez a cikk a gal.hu oldal információinka felhasználásával készült.

Ez a remek GAL termék
Nem átalakított, teljesen természetes formában tartalmazza az emberi szervezet számára pontosan megfelelő, hosszú láncú EPA (eikozapentaénsav) és DHA (dokozahexaénsav) nevű Ω3 zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak olyan telítetlen esszenciális zsírsavak, melyekben az utolsó kettős kötés a zsírsav láncvégi metilcsoportjától 3 kötésnyire található. Tudom, ez eléggé tudományosan hangzik, de jó, ha tudjuk.

A Gal omega3 halolaj 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is tartalmaz,

hogy a lehető legstabilabb legyen.  Csupán enyhe halíze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj. 1 evőkanálnyi mennyiség kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg! Ha Ön nem szereti a hal ízét, kérem, tekintse meg az Omega3 ECO terméket, mely kapszulázott, és koncentrált formában tartalmazza ezeket a fontos Omega zsírsavakat.

Halolajat és egyben természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

GAL Ω3 Halolaj Omega 3

Omega 3 természetes forrása

Az omega-3 zsírsavak olyan nélkülözhetetlen alkotóelemek, más néven, esszenciális, azaz nélkülözhetetlen, alapvető fontosságú zsírsavak, amelyeket az emberi szervezet önmagában képtelen önállóan előállítani, ezért megfelelő táplálkozással kell bejuttatni a megfelelő mennyiséget. Ez elsősorban hal- és növényi olajokból, és növényi formában diófélékből, illetve érhető el.

omega 3 halolaj hatásai

Ez a termék jól hasznosuló, természetes formájában ( tehát NEM mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt.

Mindent annak megfelelően, ahogy azok a teljes értékű táplálékokban is megvannak. Kifejezetten magas, de természetes tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel esetén is. Az íze is kellemesen enyhe a hozzáadott természetes citromolajnak és magának a minőségi halolajnak is.

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára.

Sokat hallani manapság a növényi eredetű olajokról is. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csak kisebb mértékben képes átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását.

Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a nagyobb mennyiségű omega-6 zsírsav bevitel is csökkenti, így különösen fontos, hogy ne kizárólag növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mivel mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben!

Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Ezek bevitelének nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és - lehetőség szerint - kisebb részét tengeri halak fogyasztásából, mivel már a vizeink ma már nagyon szennyezettek (sok esetben nehézfémekkel, higannyal is) . Tehát az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink ezek voltak:

 • A hatásos omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható természetes triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.

 • Ezeket a hatóanyagokkal nagyobb mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni, midemellett a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.

 • Legyen minél gazdaságosabb változat, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.

 • Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.


A fenteik figyelembevételével a tisztított, folyékony halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanállal bevető formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.

Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv!

A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer:

 • Csökkentheti a depressziót,az ingerlékenységet és rossz hangulatot. 

 • Segítheti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát. növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.

Szív- és érrendszer:

 • Segít megtartani az erek flexibilitását, rugalmasságát, egyúttal szabályozza a szívritmust, valamint a koleszterinszintet.

 • Csökkentheti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.

Egyéb:

 • Szem, látás: Segít megelőzni a fejlődő makuladegenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.

 • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.

 • A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.

 • A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.

Származás, minőség:

Halolajunk nem tenyésztett, vadon élő, kistestű tengeri halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból, ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől.

A német partner változó forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges származási hely változó.

De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig triglicerid-forma legyen.

Ez a természetes és hatásos forma, az etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka.

Halolajunk tisztasága különösen példaértékű. A halolajakra manapság egyre inkább jellemző, szennyezőanyagok mennyisége a mérhető mennyiség alatt van, minden esetben jóval az EU határérték alatt. A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek. Az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladástcsökkentő hatású hormon-szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak.

A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsav arányra van “tervezve”. Őseink zsírsav aránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is.

Sajnos  kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok miatt, ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez aztán számos betegség okotója is lehet.

A megfelelő zsírsavak arányának helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrend kiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat.

Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan.

E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat.

Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével.

Az Omega-3 zsírsavak - élen a megelőzésben:

A következő rendellenességek megelőzésében játszanak fontos szerepet:

 • rák, daganatos megbetegedések

 • szív és érrendszer megbetegedései

 • autoimmun betegségek

 • inzulinrezisztencia, illetve az inzulinra való érzékenység

 • idegi leépülés

 • testmozgás utáni fizikai helyreállás, rehabilitáció

 • terméketlenség, meddőség

 

Összetevők: tisztított halolaj (98,6%), tokoferolokban gazdag növényi kivonat (szója mentes), citromolaj, természetes antioxidáns: rozmaring kivonat, ami kámformentes.

A GAL omega 3 adagolása: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúly arányosan.

 • Allergén mentes

 • Gluténmentes

 • Tojásmentes

 • Szója allergén-mentes

 • Tejtermék- és laktózmentes

 • Kén-dioxid-mentes

 • Cukormentes

 • GMO-mentes

 • - FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)

 • Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás

 • 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

  Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Források: Examine.com Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma-linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J Nutr. 2006 Dec;45(8):470-7. Epub 2006 Nov 10.