Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Goji bogyó
999 Ft-tól

Goji bogyó

Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó

A goji bogyó ezen változata keményebb, nem olyan puha, mint pl. az aszalt szilva, vagy... Tovább

Értékelés:

A termék 146 vásárlói vélemény alapján 4.6 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

125 g
999 Ft
Kredit érték: 10    Egységár: 7992 Ft / Kg
250 g
1799 Ft Akciós ár: 1599 Ft-11.1% / 200 Ft
Akció vége: 10 nap 17 óra 45 perc múlva
Kredit érték: 17    Egységár: 7196 Ft / Kg
500 g
3499 Ft
Kredit érték: 33    Egységár: 6998 Ft / Kg
5 kg
33499 Ft
Kredit érték: 335    Egységár: 6700 Ft / Kg

A goji bogyó ezen változata keményebb, nem olyan puha, mint pl. az aszalt szilva, vagy a mazsola. Sokan - hogy ne legyen annyira kemény - fogyasztás előtt beáztatják, vagy növényi tejjel, esetleg joghurttal együtt fogyasztják.A következő neveken ismerheti: kínai ördögcérna, szellemtövis, farkasbogyó, lícium, Lycium chinense, wolfberry.  Manapság sokan csodagyümölcsnek tekintik, valóságos iparág épül rá. A nálunk kapható, ún. 250-es változat, azaz, a boltokban kaphatóakhoz képest SZEBB ÉS NAGYOBB SZEMŰ is. Miért lényeges ez? Az elmúlt évben is, Magyarországra egyre több ilyen szárított gyümölcsöt hoztak be. Minden kereskedő megpróbál lehetőleg legolcsóbban vásárolni, esetleg konténeres tételben. A kínai nagykereskedőknél kapható, legolcsóbb, 380-as változat egyben a leggyengébb beltartalmi értékű, viszont valóban, olcsóbb. Sajnos, aki ezekből vásárol, könnyen érheti csalódás, esetleg soha többé nem vásárol, hiszen nem tudja, hogy számos, különböző méretű, és alacsonyabb vegyszertartalmú változata létezik. Talán legértékesebb ezek közül a teljesen organikus módon termelt, bio minősítésű Lycium Barbarum - természetesen, ez a legdrágább is. Persze, ilyenkor dilemma, hogy mennyit ér az egészségünk, de általános szabály (nem csak ennek a terméknek az esetében), hogy a legolcsóbb variáció lehet a legrosszabb választás.

Miért is annyira közkedvelt a goji bogyó? 

Csodálatos tulajdonságokban valóban bővelkedik ez az egyébként igénytelen növényfajta termése. Aszalt változatában óriási mennyiségű C-vitamin van elraktározva. A termék genetikailag módosított anyagokat nem tartalmaz! Szupergyümölcs, vagy superfood kategóriában is hivatkoznak rá táplálkozástudománnyal, dietetikával foglalkozók.

Extra mennyiségű, az átlag gyümölcsöknél 10 x több fehérjét és 16 aminosavat tartalmaz, s a Földön ismert valamennyi táplálék közül a legmagasabb a béta-karotin tartalma, amit a máj enzimjei A-vitaminná alakítanak, ami a szem egészségére kimutatottan jó hatással van. Bizonyos megfigyelések szerint jó hatással van az időskori látásromlással, lassítja, vagy meg is állíthatja ezt a folyamatot. A zsírban oldódó A-vitamin felel ugyanis az egészséges nyálkahártyákért és a jó látásért , de mivel túladagolása veszélyes lehet, sokkal biztonságosabb, ha természetes béta-karotinnal pótoljuk. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes, antioxidáns hatása pontosan annak köszönhető, hogy elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését.

A növényi fehérje talán a legértékesebb, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen építőanyag. Ez a szárított bogyó is tartalmaz - ahogy feljebb is olvashatja - jócskán ebből, akár tízszeres mennyiségben, mint más gyümölcsök. Így aztán, azoknak, akik súlycsökkentés céljából kezdik fogyasztani, ez egy remek kiegészítő lehet. Miért is? Amikor az étrend megváltoztatásának célja a súlycsökkenés vagy az izomépítés, még inkább kiemelt jelentőséget kap a fehérjebevitel. Ha fogyásról van szó, lényeges, hogy a szervezet lehetőleg minél több, elraktározott zsírt adjon le, ne pedig izmokat, melyek elvesztésével lassul az anyagcsere, és visszaesik a test kalóriaigénye, így nő a visszahízás kockázata is.  A fogyáshoz ajánlott legalább a testsúly minden kilogrammja után nagyjából 1 gramm fehérjét bevinni, és természetesen, emellett a rendszeres, legalább napi 20-30 perc izzasztó testmozgás is segít az izomtömeg fenntartásában. Ezek - akárcsak az állati eredetű proteinek - energiát biztosítanak, tartósan laktatnak, (tehát elveszik az éhségérzetet is) valamint alapanyagként szolgálnak az izmok és más sejtek regenerálódásához. A növényi fehérjeforrások jellemzője emellett, hogy rostban gazdagok, ezért legtöbbjük egyszersmind jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrátokkal is ellát, melyek ugyancsak étvágycsökkentő hatásúak. További előnyük lehet, hogy beletartozhatnak a napi zöldségfogyasztásba, mely a húsokban, tojásban meg nem található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok fedezését szolgálja. Hogy egy olcsóbb példát említsek, ilyen kiváló növényi proteinforrás a keleti világba is elterjedt csicseriborsó! Napi fogyasztása teljes mértékben pótolja szerves vas szükségletünket is. Ez a mikroelem elengedhetetlenül a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, ezáltal részt vesz a szervezet normál oxigénszállításában, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, és szükséges a normál szellemi működés fenntartásához.

Már az ősi Keleten is...

Goji bogyó rendelés, goji bogyó ár - magzsola.hu

(forrás: https://www.groworganic.com/

 A kínai orvoslás évezredek óta használja, és javallja rendszeres fogyasztását. Itt a lényeg a RENDSZERES szón is van, hiszen kúraszerűen fejti ki igazán jól előnyös hatásait. Miért? Mert ez egy teljesen természetes, bioaktív összetevőket tartalmazó gyümölcs. Így ennek beépülése, hasznosulása lassabb folyamat, mint pl. egy szintetikusan előállított fájdalomcsillapító, a mi a receptorokra néhány percen belül is kifejtheti hatását. És szintén legalább ennyire jelentős, hogy ez nem csak tüneti kezelést biztosít, hanem regenerálja, roborálja, jótékony hatással van a beteg, vagy elgyengült emberi védekezőrendszerre. Szintén ősi megfigyelés, hogy javítja az alvás minőségét, extra vitamin tartalmáról pedig minden szakértő elismerően nyilatkozik. A bogyóban található magas antioxidáns tartalom is rendkívül fontos, elősegíti, és meggátolja a szabad gyökök keletkezését szervezetünkben. Mint minden, természetes élelmiszerben, ebben a bogyóban is a fentiekben részletezett tulajdonságok az összetevők egymáshoz viszonyított "együttműködésében" szinergiájában keresendők. Azaz, ha ezeket külön-külön szednénk be, nem érnék el azt a hatást, amit itt ebben az esetben összegezve, egyben megkaphatunk. 

A következő képen az látható, hogy hogyan növekedett meg ugrásszerűen Kínában a goji termelése, az 1960-as évektől kezdődően. 

A goji elterjedtsége, termesztése Kínában, a1960-as évektől kezdődően - magzsola.hu

(forrás: researchgate.net)

Az eredeti Barbarum fajta a sötétkékkel jelölt Ningxia tartományból indult, majd került Belső Mongoliába, Xingjiang, és Qinghai területre (élénk kékkel jelölve), és kisebb mértékben TIbetbe, és Heibei-be (fehér területek). A zöld nyíl a L. chinese útját mutatja,  

 Ha utánaolvas, rákeres a google-ben, rövid úton kiderül, hogy szinte mindenre jó, éppen ezért - egy kis marketinggel nyakon öntve - szerintem sok helyen túlárazva árulják, kihasználva a rászorult embereket.

Néhány különösen előnyös anyag, 100 g mennyiségben:

112 mg kalcium: a a napi szükséglet 8-10%-a

1132 mg kálium: a a napi szükséglet 24%-a

9 mg vas: a a napi szükséglet 100%-a

2 mg cink: a a napi szükséglet 18%-a

50 mg szelén: a a napi szükséglet 90%-a

1,3 mg riboflavin (Vitamin B2): a a napi szükséglet 100%-a

... és még két, meglepő, de valós tény:

67x több B1 vitamin, mint a barna rizsben

21%-kal növeli meg minden sejt élettartamát

Ugyanakkor, fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet, és az egészséges életmódot!

Napi javasolt mennyiség: 2 x 1 evőkanálnyi, lehetőleg étkezések előtt 30 perccel.

Goji bogyó ár - magzsola.hu

Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

energia:344 kcal/ 1515 kJ

fehérje:12 g

zsír:7,14 g, ebből telített 38%

szénhidrát:57,82 g, ebből cukor: 55,7 g

LBP poloszacharidok: 5-7g

rost: 7,8 g

só: kevesebb, mint 1 g

vas: 8,4 mg

kalcium: 112 mg

kálium:1132 mg

magnézium:109 mg

cink: 2 mg

szelén: 50 mg

króm 30 mg

B1 vitamin: 153 mg

B2 vitamin: 1,3 mg

B3 vitamin: 4,3 mg

C vitamin: 29 mg

 Származási hely: Kína

 Összetétel: goji bogyó, antioxidáns: kén-dioxid

 Vegyi szennyezettség: 

A termék megfelel az előírások szerinti vegyi szennyezettséget szabályozó alább felsorolt rendeletek előírásainak:

 A Bizottság 1881/2006/EK rendelete (2006. december 19.) az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról,

 17/1999. (VI. 16.) EüM rendelet az élelmiszerek vegyi szennyezettségének megengedhető mértékéről. 

Ismeri, használja kitűnő, aszalt gyümölcseinke?

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi goji bogyó, higiénikus csomagolásban Magyarország egész területére. Goji bogyó, goji bogyó ár, lycium, licium bogyó magzsola
goji bogyó, antioxidáns: kén-dioxid
Kína
energia:344 kcal/ 1515 kJ
fehérje:12 g
zsír:7,14 g, ebből telített 38%
szénhidrát:57,82 g, ebből cukor: 55,7 g
LBP poloszacharidok: 5-7g
rost:7,8 g
só: kevesebb, mint 1 g
vas: 8,4 mg
kalcium: 112 mg
kálium:1132 mg
magnézium:109 mg
cink: 2 mg
szelén: 50 mcg
króm 30 mc g
B1 vitamin: 153 mg
B2 vitamin: 1,3 mg
B3 vitamin: 4,3 mg
C vitamin: 29 mg

Vásárlóink írták a(z) Goji bogyó termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
...
1-5 / 146
Vásárló
Ma kaptam meg 0.5kg rendeltem de még ilyen apró szeműt még nem kaptam. Évek óta rendeltem meg voltam elégedve. Mi történt?
Vásárló
Nagyon egészséges termék.Szebb és nagyobb szemű mint ami másutt kapható.Yoghurtba és más reggeli re fogyasztandó termékbe is tehető.Mindenkinek ajánlom..
Vásárló
Szeretem, nagyon jó reggeli kiegészítő a joghurtokba, és még egészséges is.
Vásárló
Nagyon egészséges, mézben magvakkal együtt . Lehet hogy beleragad a fogamba, de én akkor is szeretem!
Vásárló
Ez a termék nekem nem jött be, mert hozzáragadt a fogakhoz. Próbáltam beáztatva is fogyasztani, de úgy sem ízlett.
1
...
1-5 / 146

Értékelje Ön is a(z) Goji bogyó terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Goji bogyó mellé:

Napraforgómag
Napraforgómag
459Ft-tól
Himalaya só
Himalaya só
349Ft-tól
Paradió
Paradió
1824Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.