Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola
Goji bogyó
919 Ft-tól

Goji bogyó

Goji bogyó
Goji bogyó
Goji bogyó

Goji bogyó, magzsola.hu... Tovább

Értékelés:

A termék 143 vásárlói vélemény alapján 4.6 pontot kapott. Kíváncsi ki mit írt?

125 g
919 Ft
Kredit érték: 8    Egységár: 7352 Ft / Kg
250 g
1699 Ft Akciós ár: 1499 Ft-11.8% / 200 Ft
Akció vége: 3 nap 13 óra 12 perc múlva
Kredit érték: 17    Egységár: 6796 Ft / Kg
500 g
3199 Ft
Kredit érték: 32    Egységár: 6398 Ft / Kg
5 kg
26999 Ft
Kredit érték: 269    Egységár: 5400 Ft / Kg

Goji bogyó, magzsola.hu

...ezen változata keményebb, nem olyan puha, mint pl. az aszalt szilva, vagy a mazsola. Sokan - hogy ne legyen annyira kemény - fogyasztás előtt beáztatják, vagy növényi tejjel, esetleg joghurttal együtt fogyasztják.A következő neveken ismerheti: kínai ördögcérna, szellemtövis, farkasbogyó, lícium, Lycium chinense, wolfberry.  Manapság sokan csodagyümölcsnek tekintik, valóságos iparág épül rá. A nálunk kapható, ún. 250-es változat, azaz, a boltokban kaphatóakhoz képest SZEBB ÉS NAGYOBB SZEMŰ is. Miért lényeges ez? Az elmúlt évben is, Magyarországra egyre több gojit hoztak be. Minden kereskedő megpróbál lehetőleg legolcsóbban vásárolni, esetleg konténeres tételben. A kínai nagykereskedőknél kapható, legolcsóbb, 380-as változat egyben a leggyengébb beltartalmi értékű, viszont valóban, olcsóbb. Sajnos, aki ezekből vásárol, könnyen érheti csalódás, esetleg soha többé nem vásárol, hiszen nem tudja, hogy számos, különböző méretű, és alacsonyabb vegyszertartalmú változata létezik. Talán legértékesebb ezek közül a teljesen organikus módon termelt, bio minősítésű és nálunk is kapható Lycium Barbarum - természetesen, ez a legdrágább is. Persze, ilyenkor dilemma, hogy mennyit ér az egészségünk, de általános szabály (nem csak ennek a terméknek az esetében), hogy a legolcsóbb variáció lehet a legrosszabb választás.

Csodálatos tulajdonságokban valóban bővelkedik ez az egyébként igénytelen növényfajta termése. Aszalt változatában óriási mennyiségű C-vitamin van elraktározva. A termék genetikailag módosított anyagokat nem tartalmaz! Szupergyümölcs, vagy superfood kategóriában is hivatkoznak rá táplálkozástudománnyal, dietetikával foglalkozók.

Extra mennyiségű, az átlag gyümölcsöknél 10 x több fehérjét és 16 aminosavat tartalmaz, s a Földön ismert valamennyi táplálék közül a legmagasabb a béta-karotin tartalma, amit a máj enzimjei A-vitaminná alakítanak, ami a szem egészségére kimutatottan jó hatással van. Bizonyos megfigyelések szerint jó hatással van az időskori látásromlással, lassítja, vagy meg is állíthatja ezt a folyamatot. A zsírban oldódó A-vitamin felel ugyanis az egészséges nyálkahártyákért és a jó látásért , de mivel túladagolása veszélyes lehet, sokkal biztonságosabb, ha természetes béta-karotinnal pótoljuk. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes hatása pontosan annak köszönhető, hogy elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését.

A növényi fehérje talán a legértékesebb, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen építőanyag. A goji is tartalmaz - ahogy feljebb is olvashatja - jócskán ebből, akár tízszeres mennyiségben, mint más gyümölcsök. Így aztán, azoknak, akik súlycsökkentés céljából kezdenek gojit is fogyasztani, ez egy remek kiegészítő lehet. Miért is? Amikor az étrend megváltoztatásának célja a súlycsökkenés vagy az izomépítés, még inkább kiemelt jelentőséget kap a fehérjebevitel. Ha fogyásról van szó, lényeges, hogy a szervezet lehetőleg minél több, elraktározott zsírt adjon le, ne pedig izmokat, melyek elvesztésével lassul az anyagcsere, és visszaesik a test kalóriaigénye, így nő a visszahízás kockázata is.  A fogyáshoz ajánlott legalább a testsúly minden kilogrammja után nagyjából 1 gramm fehérjét bevinni, és természetesen, emellett a rendszeres, legalább napi 20-30 perc izzasztó testmozgás is segít az izomtömeg fenntartásában. Ezek - akárcsak az állati eredetű proteinek - energiát biztosítanak, tartósan laktatnak, (tehát elveszik az éhségérzetet is) valamint alapanyagként szolgálnak az izmok és más sejtek regenerálódásához. A növényi fehérjeforrások jellemzője emellett, hogy rostban gazdagok, ezért legtöbbjük egyszersmind jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrátokkal is ellát, melyek ugyancsak étvágycsökkentő hatásúak. További előnyük lehet, hogy beletartozhatnak a napi zöldségfogyasztásba, mely a húsokban, tojásban meg nem található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok fedezését szolgálja.

Napi fogyasztása teljes mértékben pótolja szerves vas szükségletünket is. Ez a mikroelem elengedhetetlenül a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, ezáltal részt vesz a szervezet normál oxigénszállításában, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, és szükséges a normál szellemi működés fenntartásához.

 A kínai orvoslás évezredek óta használja, és javallja rendszeres fogyasztását. Itt a lényeg a RENDSZERES szón is van, hiszen kúraszerűen fejti ki igazán jól előnyös hatásait. Miért? Mert ez egy teljesen természetes, bioaktív összetevőket tartalmazó gyümölcs. Így ennek beépülése, hasznosulása lassabb folyamat, mint pl. egy szintetikusan előállított fájdalomcsillapító, a mi a receptorokra néhány percen belül is kifejtheti hatását. És szintén legalább ennyire jelentős, hogy ez nem csak tüneti kezelést biztosít, hanem regenerálja, roborálja, jótékony hatással van a beteg, vagy elgyengült emberi védekezőrendszerre. Szintén ősi megfigyelés, hogy javítja az alvás minőségét, extra vitamin tartalmáról pedig minden szakértő elismerően nyilatkozik. A goji bogyóban található magas antioxidáns tartalom is rendkívül fontos, elősegíti, és meggátolja a szabad gyökök keletkezését szervezetünkben. Mint minden, természetes élelmiszerben, ebben a bogyóban is a fentiekben részletezett tulajdonságok az összetevők egymáshoz viszonyított "együttműködésében" szinergiájában keresendők. Azaz, ha ezeket külön-külön szednénk be, nem érnék el azt a hatást, amit itt ebben az esetben összegezve, egyben megkaphatunk. Goji berry néven is ismeretes, és az angol nyelvterületen így érdemes rákeresni, ha jobban is érdekli ennek az értékes szárított gyümölcsnek a további tulajdonságai.

 Ha utánaolvas, rákeres a google-ben, rövid úton kiderül, hogy szinte mindenre jó, éppen ezért - egy kis marketinggel nyakon öntve - szerintem sok helyen túlárazva árulják, kihasználva a rászorult embereket.

Néhány különösen előnyös anyag, 100 g mennyiségben:

112 mg kalcium: a a napi szükséglet 8-10%-a

1132 mg kálium: a a napi szükséglet 24%-a

9 mg vas: a a napi szükséglet 100%-a

2 mg cink: a a napi szükséglet 18%-a

50 mg szelén: a a napi szükséglet 90%-a

1,3 mg riboflavin (Vitamin B2): a a napi szükséglet 100%-a

... és még három, meglepő, de valós tény:

67x több B1 vitamin, mint a barna rizsben

70x több Zeaxantin, mint a sárga kukoricalisztben

21%-kal növeli meg minden sejt élettartamát

Ugyanakkor, fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet, és az egészséges életmódot!

Napi javasolt mennyiség: 2 x 1 evőkanálnyi, lehetőleg étkezések előtt 30 perccel.

Goji bogyó magzsola.hu

Figyelem!

A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására az étrendből hiányzó adatok pótlására, esetleg speciális étrenden lévő anyagok pótlására, kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatást szolgálják, nem utalnak a termékekkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására!

Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvosához vagy más egészségügyi szakemberhez.

Ezen honlapon található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak.

Minden esetben kérje ki szakorvosa tanácsát!

Tápanyag- és energiatartalom 100 g (tájékoztató adat):

energia:344 kcal/ 1515 kJ

fehérje:12 g

zsír:7,14 g, ebből telített 38%

szénhidrát:57,82 g, ebből cukor: 55,7 g

LBP poloszacharidok: 5-7g

rost: 7,8 g

só: kevesebb, mint 1 g

vas: 8,4 mg

kalcium: 112 mg

kálium:1132 mg

magnézium:109 mg

cink: 2 mg

szelén: 50 mg

króm 30 mg

B1 vitamin: 153 mg

B2 vitamin: 1,3 mg

B3 vitamin: 4,3 mg

C vitamin: 29 mg

 Származási hely: Kína

 Összetétel: goji bogyó, antioxidáns: kén-dioxid

 Vegyi szennyezettség: 

A termék megfelel az előírások szerinti vegyi szennyezettséget szabályozó alább felsorolt rendeletek előírásainak:

 A Bizottság 1881/2006/EK rendelete (2006. december 19.) az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról,

 17/1999. (VI. 16.) EüM rendelet az élelmiszerek vegyi szennyezettségének megengedhető mértékéről. 

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi goji bogyó, higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Goji bogyó, 883 Ft/125 g - Rendeljen most online. magzsola.hu

Még kedvezőbb árak és nagyobb választék oldalunkon. Minőségi goji bogyó, higiénikus csomagolásban Magyarország egész területén, akár egy napon belül. Goji bogyó, 919 Ft/125 g - Rendeljen most online. magzsola
goji bogyó, antioxidáns: kén-dioxid
Kína
energia:344 kcal/ 1515 kJ
fehérje:12 g
zsír:7,14 g, ebből telített 38%
szénhidrát:57,82 g, ebből cukor: 55,7 g
LBP poloszacharidok: 5-7g
rost:7,8 g
só: kevesebb, mint 1 g
vas: 8,4 mg
kalcium: 112 mg
kálium:1132 mg
magnézium:109 mg
cink: 2 mg
szelén: 50 mcg
króm 30 mc g
B1 vitamin: 153 mg
B2 vitamin: 1,3 mg
B3 vitamin: 4,3 mg
C vitamin: 29 mg

Vásárlóink írták a(z) Goji bogyó termékről:

B E T Ö L T É S

Magzsola logo
1
...
1-5 / 143
Ujfalusi Csaba 2018-12-04 12:54:44
Vásárló
Nagyon egészséges, mézben magvakkal együtt . Lehet hogy beleragad a fogamba, de én akkor is szeretem!
A hozzászóló szeretne névtelen maradni 2018-10-18 16:00:47
Vásárló
Ez a termék nekem nem jött be, mert hozzáragadt a fogakhoz. Próbáltam beáztatva is fogyasztani, de úgy sem ízlett.
Czövek Jenő 2018-10-17 18:05:01
Vásárló
Minőségi és jó ízű termék. Csak ajánlani tudom. Fogok még rendelni annyira finom.
A hozzászóló szeretne névtelen maradni 2018-10-17 16:47:29
Vásárló
Naponta fogyasztom, finom , egészséges. Megfelelő az ára.
A hozzászóló szeretne névtelen maradni 2018-10-17 16:04:07
Vásárló
Nagyon ízletes csemege, az egész család régóta fogyasztja, az ára is megfelelő, ajánlom mindenkinek a fogyasztását.
1
...
1-5 / 143

Értékelje Ön is a(z) Goji bogyó terméket

Vásárlóink tapasztalatai, visszajelzései hozzájárulnak a többiek informálódásához. Az Ön segítségével más felhasználók is megtalálhatják a kívánt, illetve az igényeiknek megfelelő terméket.

Ön még nem vásárolta meg ezt a terméket. Értékelést csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak, a termék megvásárlását követően.

Mondja el Ön is véleményét a termékről

Ezt vették még

Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Goji bogyó mellé:

Lenmag
Lenmag
250Ft-tól
Barna rizs
Barna rizs
435Ft-tól
Aszalt szilva
Aszalt szilva
519Ft-tól
Napraforgómag
Napraforgómag
309Ft-tól

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.
WG