Csak bejelentkezett felhasználóinknak érhető el.

Magzsola

Aszalvány

Itt találhatod meg az aszalt gyümölcsök kategóriát. Ez az egyik, legnagyobb mennyiségben értékesített termékkategóriánk, akik igazán komolyan gondolják, akár 10 kg-os kiszerelésben is megrendelhetik pl. az aszalt szilvát, vagy az aszalt sárgabarackot is. Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, higénikus kiszerelésben, minden évszakban rendelkezésre állnak. Mazsola, papaya, goji bogyó, mangó, körte, meggy, sárgadinnye, datolya, fekete áfonya, inka bogyó, óriás mazsola... Kóstold meg, isteniek! Érdemes viszont figyelni magas szénhidrát tartalmukra. különösen azoknak, akik diétáznak és cukorbetegek.

Arany mazsola

-15.3% / 230Ft
Arany mazsola

Arany mazsola

Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta. Mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Már a Biblia is említi magát az aszalt szőlőt, amit hagyományosan mai a Közel-Keleten állítanak elő az egyik legnagyobb mennyiségben (Törökország, Irán), illetve Dél-Afrikában, bár a vezető szerepet Az USA tartja.
Már 1269 Ft-tól

Aszalt cukrozott mangószeletek

Aszalt cukrozott mangószeletek

Aszalt cukrozott mangószeletek

A mangó egy elterjedt keleti gyümölcs, az indiaiak szent gyümölcsnek tekintik. Ez egy aszalt, cukrozott változat.
Már 1399 Ft-tól

Aszalt körte cukormentes

Aszalt körte cukormentes

Aszalt körte cukormentes

A körte vélhetően Dél-Kelet Kínából származik, csakúgy, mint az alma. Európában már ie. 2000-ből származó leleteket is találtak, a görögök és a rómaiak is termesztették. A középkorban főleg a kolostorok kertjeiben termesztették. Az akkori körte jóval keményebb lehetett a mainál, mivel számos, akkori recept szerint a körtét meg kellett főzni, a nyers körtét rossznak, mérgező hatásúnak gondolták. A különböző érési időszakok alapján nyári, őszi, és téli körtéről beszélhetünk.
Már 699 Ft-tól

Aszalt meggy

Aszalt meggy

Aszalt meggy

A vadon termő meggy és a vadcseresznye számos tulajdonsága megegyezik. Van egy közös hibridjük, mely Bastard néven ismert, ötvözve a jó tulajdonságokat. A meggy termesztésében Oroszország és Lengyelország vezet, Magyarország pedig világszerte elismerten kiváló minőségű fajtáival a hetedik helyen áll.
Már 1749 Ft-tól

Aszalt papaya cukormentes

Aszalt papaya cukormentes

Aszalt papaya cukormentes

A dinnyefafélék (caricaceae) Afrika trópusi övezeteiben, és Dél-Amerikában őshonos családjába tartozik.Eredetileg Dél-Mexikóból, és Közép-Amerika trópusi övezetéből terjedt el, ma már legnagyobb ültetvényei Ázsiában vannak. 
Már 1499 Ft-tól

Aszalt sárgabarack

Aszalt sárgabarack

Aszalt sárgabarack

A sárgabarack, az őszibarackhoz, a szilvához és a cseresznyéhez hasonlóan a csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Feltehetően Észak-Kínából származik. Vadon termő fajtái egész Ázsiában megtalálhatóak. Őshazájában időszámításunk előtt 4000-ben is termesztették, innen került Közép- és Elő-Ázsián keresztül Európába, ahol sokáig egyfajta őszibaracknak vélték a narancssárga színű gyümölcsöt, csak a XIV. század óta tartják számon önálló fajként.
Már 825 Ft-tól

Aszalt sárgadinnye cukormentes

Aszalt sárgadinnye cukormentes

Aszalt sárgadinnye cukormentes

A dinnyét, mely az uborkával, cukkínivel, és tökkel együtt a tökfélék, vagy kabakosok (cucurbitaceae) családjába tartozik, rokonaitól elérően gyümölcsként fogyasztjuk. A sárgadinnye (cucumis melo) valószínűleg Nyugat-Afrika szubtrópusi vidékéről származik, régészeti leletek szerint már ie. 3000 körül is termesztették Egyiptomban és Perzsiában.
Már 1725 Ft-tól

Aszalt szilva

Aszalt szilva

Aszalt szilva

A szilva nekem elsőre kissé furcsának tűnt, de a rózsafélék (Prunus) családjába tartozó fafajták termése. Talán a legősibb gyümölcsfajok közé tartozik. Feltehetően az Altáj hegység és Kaukázus közötti területről származik. Európába Szírián keresztül került. 
Már 674 Ft-tól

Datolya friss magos cukormentes

Datolya friss magos cukormentes

Datolya friss magos cukormentes

FIGYELEM! EZ EGY NATÚR, KEZELETLEN TERMÉK. FELÜLETÉN - MINT RÉGEN A MACSKANYELVEN - ESETLEGESEN SZÜRKE RÉTEG, VAGY KICSAPÓDÓ GYÜMÖLCSCUKOR TALÁLHATÓ. EZ TERMÉSZETES JELENSÉG. KÉREM, FELBONTÁS UTÁN TARTSA SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN! A datolya a pálmafélék családjának egy olyan tagja, amely Európában is megterem. Az eredetileg Mezopotámiában őshonos növény ma az afrikai és ázsiai száraz területeken Irántól a Maghreb térségig, illetve az USA-ban Kaliforniában is megtalálható. Az arab világban a datolyapálma szinte minden részét hasznosítják, leveleivel árnyékot biztosított, vagy kosarakat, használati tárgyakat fontak belőle. A magas tápértékű bogyós gyümölcsöket frissen is fogyasztják termőhelyükön.
Már 1039 Ft-tól

Fekete áfonya, cukrozott

Fekete áfonya, cukrozott

Fekete áfonya, cukrozott

Az áfonya úgy él a képzeletemben, mint ami csak erdők mélyén, bokrok alján található igazi csemege. Pedig nem is.
Már 899 Ft-tól

Goji bogyó

-5.6% / 100Ft
Goji bogyó

Goji bogyó

Kínai ördögcérna, szellemtövis, farkasbogyó, lícium, Lycium chinense, wolfberry. Manapság sokan csodagyümölcsnek tekintik, valóságos iparág épül rá. Csodálatos tulajdonságokban valóban bővelkedik ez az egyébként igénytelen növényfajta termése. Aszalt változatában óriási mennyiségű C-vitamin van elraktározva. Extra mennyiségű, az átlag gyümölcsöknél 10 x több fehérjét és 16 aminosavat tartalmaz, s a Földön ismert valamennyi táplálék közül a legmagasabb a béta-karotin tartalma.    A termék genetikailag módosított anyagokat nem tartalmaz! 
Már 999 Ft-tól

Inka bogyó

Inka bogyó

Inka bogyó

Mint oly sok, értékes növény, ez is Dél-Amerikából származik. Ott is inkább a kissé hűvösebb éghajlatot biztosító, magasabb hegyekben, az Andok fennsíkjain őshonos, egynyári növény, ami akár 2 m-esre is megnőhet.
Már 1387 Ft-tól

Királydatolya

Királydatolya

Királydatolya

Egyik legnépszerűbb termékünk az iráni magos, tartósítószer mentes friss datolya. A királydatolya - ahogy neve is mutatja - a datolyák legnemesebb változata.
Már 1299 Ft-tól

Mazsola

Mazsola

Mazsola

A mazsoláról a harmincas, negyvenes korosztálynak rögtön a régi Mazsola és Tádé mesesorozat juthat az eszébe, ahogy Mazsola egy kis „dömdödöm” malacka volt. Végül is aszalt szőlőszemekről van szó, mely így, szárított formában kevesebb nedvesség-, magasabb cukortartalommal rendelkezik, mint maga a friss gyümölcs. A mag nélküli, dús gyümölcsállományú mazsola élvezetessé teszi a teljes kiőrlésű lisztből készült tésztafélék, rostban dús müzlik fogyasztását.
Már 259 Ft-tól

Mazsola, óriás szemű

Mazsola, óriás szemű

Mazsola, óriás szemű

Az óriás mazsola valójában egy nagyon jó minőségű, nagyobb szemű, magtalan édes aszalt szőlő. 
Már 899 Ft-tól
Aszalványok, aszalt gyümölcs
Az egyik legősibb tartósítási eljárás az aszalás. Már a régi korokban is felfigyeltek erre, először a Nap erejét kihasználva, padlásokon, később akár alacsonyabb hőmérsékletre felfűtött kemencékben is sikerült ezeket "előállítani". Az eljárás során a gyümölcsök nedvességtartalmát lecsökkentve, természetes cukortartalmát (fruktóz) ezáltal megnövelve nem romlanak meg az így tartósított termékek.

Az egyik fő titok, hogy nem a teljesen érett gyümölcsöket kell megaszalni, hanem az érettség korai fázisában leszedett termények a legalkalmasabbak. 
Modern megoldások:  
Napjainkban ez már nagyipari módszerekkel történik. Miért? Mert az eredeti módszerű aszalás közben  gyümölcsök nem őrzik meg eredeti színüket, sokszor túlságosan keménnyé, rágóssá vállnak. A nagyobb termőterülettel rendelkező országok ( Pl. Törökország - sárgabarack, Chile - szilva) óriási infrastruktúrával, háttériparral kendelkeznek e tekintetben. A mai aszalványok már gyönyörűek, eredeti színűek, és puhák, omlósak. 

Kén Dioxid
Igen, itt a sokak számára félelmetes szó, a SO2. Miért van erre szükség? Azért, hogy a gyümölcsök mire hozzád érnek, ne legyenek színtelenek, ne legyenek benne rothadt szemek, vagy ne legyenek csontkemények. Ebből a természetes alapú, gáznemű anyagból az ipari felhasználás nem használ túl nagy mennyiséget, csak amennyi feltétlenül szükséges. A kén-dioxid káros hatásairól szóló írások nagy része azt elhallgatja, hogy a nem kívánt hatások milyen mennyiségű SO2 fogyasztásánál vállnak kimutathatóvá. A gyártókat szigorú előírások, és ezek állandó ellenőrzése, visszamérése kötelezi a szabályok betartására. Kérlek,. olvasd el ezzel kapcsolatos blogbejegyzésünket:   

Árak, rendelés, lédig

Ügyelünk arra, hogy a legmegbízhatóbb forrásból szerezzük be termékeinket. Közvetlenül nem importálunk, de az első magyarországi forgalmazótól vásárolunk, így mindig rendelkezésre áll a számlán kívül a termék certifikációja is. Árak tekintetében is jók vagyunk, sőt, a nagyobb kiszerelésű, vagy lédig gyümölcsök 1 kg-ra jutó ára véleményem szerint az egyik legjobb itt, a magzsolán. 

Receptek:

Oldalunkon külön receptrovatot is létre hoztunk, és ezek között tallózva, számos, aszalt gyümölcsös ételt találhatsz. Kattints IDE a felfedezés megkezdéséhez.

Az ÁRLISTA letöltéséhez kérjük adja meg e-mail címét.