Aszalt sárgabarack
Aszalt sárgabarack, Prunus armeniaca, az őszibarackhoz, a szilvához és a cseresznyéhez... Tovább
Aszalt sárgabarack, Prunus armeniaca, az őszibarackhoz, a szilvához és a cseresznyéhez hasonlóan a legkedveltebb csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Feltehetően Kína északi részéről származik.
A sárgabarack származása, elterjedtsége:
Vadon termő fajtái egész Ázsiában megtalálhatóak. Őshazájában időszámításunk előtt 4000-ben is termesztették, innen került Közép- és Elő-Ázsián keresztül Európába, ahol sokáig egyfajta őszibaracknak vélték a narancssárga színű gyümölcsöt, csak a XIV. század óta tartják számon önálló fajként.
A sárgabarack jellemzői
Az aszalt sárgabarack nem csak finom, egészséges is:
Maga a natúr aszalt gyümölcs húsa rendkívül értékes, mivel megtartja eredeti vitamin- és tápanyagtartalmát, tehát ezek nem bomlanak le, mint pl. a főzés során, ha lekvárt készítünk belőle. Élettani hatásai is figyelemreméltóak: Az aszalt sárgabarack savtartalma csekély, de annál több ásványi- és ballasztanyagot átlagon felüli mennyiségű káliumot, B- vitamint, és folsavat tartalmaz, kedvező összetételben. Különösen nagy mennyiségben található benne olyan növényi festékanyagot (karotint). Fogyasztása megerősítheti az immunrendszert, fokozhatja a koncentrálóképességet, óvja a tüdő nyálkahártyáit és enyhítheti az asztmás panaszokat.
Nők számára kifejezetten ajánlott ez az aszalvány. Miért? Rendkívül magas vastartalma miatt! Sőt, ragaszkodjon hozzá minden nő! Ez a barack ugyanis első rangú vasforrás, szervezetünk pedig menstruáció idején jócskán veszít vastartalmából, pedig ez a mikroelem segíti az oxigén szállítását és raktározását, felhasználását. Nem mellesleg pedig gyönyörű és erős hajatok, szempillátok, bőrötök és körmötök lesz tőle! Persze ezen kívül is számos érv szól amellett, hogy néha a kosaratokba rakjatok egy-egy zacskónyi aszalt barackot. Ehhez kapcsolódva, itt a legendás sárgabarackmag is, ami nem csak a beteg legyengült szervezet regenerálódását segítheti elő, de általánosan jó hatással van az emberi természetes belső védekezőrendszer állapotára is.
- fontos káliumforrás, ami segíti a gyors sebgyógyulást és az izmokat is erősíti
- fedezi egy felnőtt A-vitamin-szükségletét
- antioxidáns-tartalma miatt lassítja az öregedési folyamatokat
- erősíti a szívet
- segít a rákmegelőzésben
- csökkenti a magas vérnyomást
- kéntartalma miatt erősíti a körmöket, segíti a hajnövekedést és táplálja a bőrt
- méregtelenít
Ismeri, látta már többi, ínycsiklandozóan finom aszalt gyümölcseinket?
" Csirkemellet töltöttem meg vele, nagyon ízletes, finom lett az elkészített étel."
"Finom, viszonylag puha, egészséges nassolnivaló. Jó minőségű."
fehérje:3,4g
zsír:0,5g
szénhidrát:63g
rost:7,3g
Vásárlóink írták a(z) Aszalt sárgabarack termékről:
Ezt vették még
Vásárlóink a következő termékeket is megrendelték a(z) Aszalt sárgabarack mellé:



