Ha nem tudsz belépni új oldalunkra, kérj JELSZÓEMLÉKEZTETŐT arra az e-mail címre, amivel eredetileg regisztráltál.

A kapott jelszót érdemes kézzel, karakterenként beírni, nem másolni. 

Kérdése van? Hívjon minket! H-P 8:00-16:00 +36209278610

Receptek

Gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel

Kalocsai Sándor
Kalocsai Sándor
2013.12.21 12:14
Gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel

Mindössze fél óra alatt összeállítható ez a kissé savanykás ízvilágú leves. Remelül passzol a karácsonyi ízekhez, ellenpontozza asok édességet. Többfajta gyümölcsből is összeállítható.

Télen is könnyű nyári hangulatban: gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:
15 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs izlés szerint (eper, málna, meggy, körte)
15 dkg aszalt gyümölcs (aszalt sárgabarack, aszalt áfonya, mazsola)
1 l víz
1 dl tejszín
2 evőkanál cukor
vaníliáscukor
fahéj
1 evőkanál kukoricakeményítő


Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be pár órára és utána turmixgégben mixeljük össze annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ezután tegyük fel főni és adjuk hozzá a cukrot, tejszínt, fahéjat valamint a friss gyümölcsöket. Forraljuk fel majd 15 perc főzés után kukoricakeményítővel sűrítsük. Izlés szerint tehetünk hozzá tésztát is.

Elkészítési idő: 25 perc