Gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel
Mindössze fél óra alatt összeállítható ez a kissé savanykás ízvilágú leves. Remelül passzol a karácsonyi ízekhez, ellenpontozza asok édességet. Többfajta gyümölcsből is összeállítható.
Télen is könnyű nyári hangulatban: gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók:
15 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs izlés szerint (eper, málna, meggy, körte)
15 dkg aszalt gyümölcs (aszalt sárgabarack, aszalt áfonya, mazsola)
1 l víz
1 dl tejszín
2 evőkanál cukor
vaníliáscukor
fahéj
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be pár órára és utána turmixgégben mixeljük össze annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ezután tegyük fel főni és adjuk hozzá a cukrot, tejszínt, fahéjat valamint a friss gyümölcsöket. Forraljuk fel majd 15 perc főzés után kukoricakeményítővel sűrítsük. Izlés szerint tehetünk hozzá tésztát is.
Elkészítési idő: 25 perc