Az arany mazsola egy kiváló, mag nélküli, nemesített, válogatott fajta, mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Éppen ezért nincs a benne lévő magok okozta, kellemetlen mellékíz sem.
Nagyrészt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, vagy aszalt szőlő. Nevét logikusan színéről kapta, hizsen ez egy aranylóan sárga mazsola.
Az arany mazsola szép, és egészséges.
Ez a változat majdnem dupla méretű , mint a hagyományos változat, jóval világosabb, egyúttal édesebb is. Káliumban és vasban is gazdag, fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva.
Előnyös tulajdonságait gazdagítja, hogy tartalmazza a rezveratrol nevű fitokemikáliát. Ez gyulladáscsökkentő és antikarcinogén és a vér koleszterinszintjét is előnyösen befolyásolja.
Az aszalt szőlő jelentős mennyiségű vastartalma révén az anémia (vérszegénység) megelőzésében és kezelésben is szerepet játszhat. B-vitaminjai a vérképzésben fontosak.
aszalt gyümölcsök és magvak
A-vitaminja a szem egészségének megtartásához is hozzájárulnak. Védik a szemet a szabad gyökök okozta szemlencse és retina károsodástól.. Arginin aminosavja fokozza a libidót, valamint férfiak merevedési zavarainak enyhítésére is alkalmazható.
Rost tartalma hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez. A rostok jótékony hatása a bélrendszerben is érvényesül a káros méreganyagok eltávolítása révén.
Aszalt áfonya - fekete vagy vörös?
Előnyös tulajdonságok
Sok káliumot és magnéziumot tartalmaz (vesebetegségben szenvedőknek nem ajánlott!). Csökkenti a savasodást, védi a szervezetet az ízületgyulladás és a köszvény kialakulásától. Rendszeres fogyasztása a bőr egészségének megtartását támogatja.
Származási hely: Irán
Tápanyag- és energiatartalom 100 g-ra: (tájékoztató adat)
Energia: 1160/276 KJ/kcal Fehérje: 2,4 g Zsír: 6,7 g Szénhidrát: 65 g Rost: 2,8 g
Aszalt sárgabarack, ár, vásárlás, vélemények 825 Ft
Hasznos tipp
Süteményekhez, édességekhez remek alap, esetleg vörösborban, rum(aromá)ban áztatva még inkább érvényesülnek ízei, de önmagába fogyasztva is nagyszerű csemege. A színének megőrzése érdekében kén-dioxiddal tartósítják.
Összetevők: arany mazsola, növényi olaj, antioxidáns: kén-dioxid
VIDEO
Származási hely: Üzbegisztán
Ismeri további, finom aszalt gyümölcseinket?