Az arany mazsola egy kiváló, mag nélküli, nemesített, válogatott fajta, mag nélküli, magas cukortartalmú szőlők aszalványa. Éppen ezért nincs a benne lévő magoknak kellemetlen mellékíze sem.
Nagyrészt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, vagy aszalt szőlő. Nevét logikusan színéről kapta, aranylóan sárga mazsola.
Szép, és egészséges.
Ez a változat majdnem dupla méretű, mint a hagyományos változat, jóval világosabb, egyúttal édesebb is. Káliumban és vasban is gazdag, fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva.
Ez a változat majdnem dupla méretű, mint a hagyományos változat, jóval világosabb, egyúttal édesebb is. Káliumban és vasban is gazdag, fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogva.
Előnyös tulajdonságait gazdagítja, hogy tartalmazza a rezveratrol nevű fitokemikáliát. Ez gyulladáscsökkentő, antikarcinogén és a vér koleszterinszintjét is előnyösen befolyásolja. Az aszalt szőlő jelentős mennyiségű vastartalma révén az anémia (vérszegénység) megelőzésében és kezelésben is szerepet játszhat. B-vitaminjai a vérképzésben fontosak.
aszalt gyümölcsök és magvak
A-vitaminja a szem egészségének megtartásához is hozzájárulnak. Védik a szemet a szabad gyökök okozta szemlencse és retina károsodástól.. Arginin aminosavja fokozza a libidót, valamint férfiak merevedési zavarainak enyhítésére is alkalmazható. Rosttartalma hozzájárul a vér koleszterin szintjének csökkenéséhez. A rostok jótékony hatása a bélrendszerben is érvényesül a káros méreganyagok eltávolítása révén.
Előnyös tulajdonságok
Sok káliumot és magnéziumot tartalmaz (vesebetegségben szenvedőknek nem ajánlott!). Csökkenti a savasodást, védi a szervezetet az ízületgyulladás és a köszvény kialakulásától. Rendszeres fogyasztása a bőr egészségének megtartását támogatja.
Származási hely: Irán
Tápanyag- és energiatartalom 100 g-ra: (tájékoztató adat)
Energia: 1160/276 KJ/kcal
Fehérje: 2,4 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 65 g
Rost: 2,8 g
Hasznos tipp
Süteményekhez, édességekhez remek alap, esetleg vörösborban, rum(aromá)ban áztatva még inkább érvényesülnek ízei, de önmagába fogyasztva is nagyszerű csemege. A színének megőrzése érdekében kén-dioxiddal tartósítják.
Összetevők: arany mazsola, növényi olaj, antioxidáns: kén-dioxid
Származási hely: Irán/Dél-Afrika
Ismeri további, finom aszalt gyümölcseinket?