Aszalt gyümölcsök, aszalványok
Itt találhatod meg az aszalt gyümölcsök kategóriát. Ez az egyik, legnagyobb mennyiségben értékesített termék kategóriánk, akik igazán komolyan gondolják, akár 10 kg-os kiszerelésben is megrendelhetik pl. az aszalt szilvát, vagy az aszalt sárgabarackot is. Hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, higénikus kiszerelésben, minden évszakban rendelkezésre állnak.
Kínálatunkban szerepel például: Mazsola, papaya, goji bogyó, mangó, körte, meggy, sárgadinnye, datolya, fekete áfonya, inka bogyó, óriás mazsola... Kóstold meg, isteniek! Érdemes viszont figyelni magas szénhidrát tartalmukra. különösen azoknak, akik diétáznak és/vagy cukorbetegek.
Aszalványok, aszalt gyümölcs
Az egyik legősibb tartósítási eljárás az aszalás. Már a régi korokban is felfigyeltek erre, először a Nap erejét kihasználva, padlásokon, később akár alacsonyabb hőmérsékletre felfűtött kemencékben is sikerült ezeket "előállítani". Az eljárás során a gyümölcsök nedvességtartalmát lecsökkentve, természetes cukortartalmát (fruktóz) ezáltal megnövelve nem romlanak meg az így tartósított termékek.
Gyümölcsleves aszalt gyümölcsökkel - recept
Az egyik fő titok, hogy nem a teljesen érett gyümölcsöket kell megaszalni, hanem az érettség korai fázisában leszedett termények a legalkalmasabbak.
Modern megoldások:
Napjainkban ez már nagyipari módszerekkel történik. Miért? Mert az eredeti módszerű aszalás közben gyümölcsök nem őrzik meg eredeti színüket, sokszor túlságosan keménnyé, rágóssá vállnak. A nagyobb termőterülettel rendelkező országok ( Pl. Törökország - sárgabarack, Chile - szilva) óriási infrastruktúrával, háttériparral kendelkeznek e tekintetben. A mai aszalványok már gyönyörűek, eredeti színűek, és puhák, omlósak.
Aszalt áfonya - fekete vagy vörös?
Kén Dioxid
Igen, itt a sokak számára félelmetes szó, a SO2. Miért van erre szükség? Azért, hogy a gyümölcsök mire hozzád érnek, ne legyenek színtelenek, ne legyenek benne rothadt szemek, vagy ne legyenek csontkemények. Ebből a természetes alapú, gáznemű anyagból az ipari felhasználás nem használ túl nagy mennyiséget, csak amennyi feltétlenül szükséges. A kén-dioxid káros hatásairól szóló írások nagy része azt elhallgatja, hogy a nem kívánt hatások milyen mennyiségű SO2 fogyasztásánál vállnak kimutathatóvá. A gyártókat szigorú előírások, és ezek állandó ellenőrzése, visszamérése kötelezi a szabályok betartására. Kérlek,. olvasd el ezzel kapcsolatos blogbejegyzésünket:
Árak, rendelés, lédig
Ügyelünk arra, hogy a legmegbízhatóbb forrásból szerezzük be termékeinket. Közvetlenül nem importálunk, de az első magyarországi forgalmazótól vásárolunk, így mindig rendelkezésre áll a számlán kívül a termék certifikációja is. Árak tekintetében is jók vagyunk, sőt, a nagyobb kiszerelésű, vagy lédig gyümölcsök 1 kg-ra jutó ára véleményem szerint az egyik legjobb itt, a magzsolán.
Receptek:
Oldalunkon külön receptrovatot is létre hoztunk, és ezek között tallózva, számos, aszalt gyümölcsös ételt találhatsz. Kattints IDE a felfedezés megkezdéséhez.