Receptek, könnyen elkészíthető ételek, édességek
Datolyagolyók - nyersen
Nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű is lehet egy finomság. De talán éppen az egyszerűség a nagyszerűség titka.
Amikor Melinda elkészítette ezt a "sütit", csodálkoztam egyszerű nagyszerűségén. Tényleg csak ennyi?
Igen, és Andris fiunk, mint fő tesztelő, jóízűen ette, egyik golyócskát a másik után. Márpedig, az ú ízlése csalhatatlan.
100 g zabpelyhet és 100 g sótlan, hántolt földimogyorót aprítógépben morzsára aprítjuk.
Ezután hozzáadunk még 400 g kimagozott friss datolyát, 2 evőkanál kókuszolajat, és 2 evőkanál mogyoróvajat.
Ezekből aztán golyókat formázunk, és máris tálalható.
Mindössze ennyi, jó étvágyat kívánunk hozzá!